Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
VI OPLEVER I ØJEBLIKKET PROBLEMER MED MOBILEPAY - BRUG KREDITKORT I STEDET

Træningslivet som småbørnsforælder

Træningslivet som småbørnsforælder
02.08.2024

Fordelene ved et home gym

Jeg har altid bevæget mig meget og elsker at være i bevægelse. Derfor var det noget af en omvæltning at blive forælder. Jeg tror, mange småbørnsforældre vil kunne nikke genkendende til den følelse, jeg følte mig ramt af. Jeg følte mig låst og fik til tider denne her klaustrofobiske følelse, når jeg havde brug for at komme ud, bevæge mig, træne vildt og voldsomt eller bare ryste en frustration af mig. Den frustration, at jeg ikke længere bare kunne smutte ud og være mig selv uden at koordinere det med min kæreste.

Fanget i den klassiske ”You go, I go” rutine

Så, det jeg vil fortælle i forhold til træning med børn er, at for mig startede det hele med frustrationen over aldrig at have tid eller mulighed for at køre afsted og lave noget for mig selv. Min kæreste og jeg jonglerede med småbørnsforpligtelser, skiftende arbejdstider, og træning blev alt for ofte og modvilligt nedprioriteret. Vi var fanget i den klassiske "skiftes til at træne" rutine, hvor den ene ventede på sin tur, mens den anden susede afsted til fitnesscentret i håb om at presse en træning ind mellem alt det andet. Det gjorde intet godt for os som individer med stort behov for bevægelse og luft!

Men så ændrede vi strategi.

Inkluderende træningsfællesskab i familien

Vi prioriterede ikke kun at få mere hjemmetræningsudstyr til stuen, men også et helt home gym, og det ændrede alt. Vores garage blev omdannet til et lille, men velfungerende træningsmekka, og det blev ikke kun et sted for os voksne at træne, men også et legeland for vores dejlige børn, når de er med ude og træne.

Det er her, vores rejse mod at forene træning og småbørnslivet virkelig tog fart. Det blev en sport at snige træning ind i dagligdagen sammen med børnene, under deres lur eller efter puttetid. Vores garage er et lille helle, hvor jeg laver min tunge styrketræning samtidig med, at hele familien kunne være aktive sammen. Nu er jeg ikke længere låst, når min kæreste er på længere MTB-ture, er flere timer afsted på vandet eller har en vagt på arbejdet. Jeg kan vælge at træne med mine børn og inspirere dem til også at prioritere bevægelse i deres liv. Eller jeg kan tage min alenetid, når ungerne er puttet, samtidig med at jeg har børnevagten.

Udstyr med flere funktioner - giver frihed

Først og fremmest er der udstyret. Vægte, bænke, måtter, boxjump og droppads. Vi har nu alt, hvad vi har brug for til en effektiv styrketræning, men vi bruger det ikke kun til vores egen træning. Når jeg er ude og træne med børnene i garagen laver jeg sjove aktiviteter for børnene ud af udstyret. Jeg har lavet en lille børnevægtstang af bodypump udstyr, så de kan lege med og lave de samme øvelser, som mig. Vores Box bliver ofte lavet om til en rutsjebane ved hjælp af skridsikre gummifliser, droppads og en måtte. Det fungerer perfekt og børnene elsker at være med i garagen.

Logistikken går op

Nu kan min kæreste og jeg træne, når det passer ind i vores skøre hverdag. Ingen behov for at arrangere børnepasning eller bekymre os om at nå hjem til næste skift. Vi kan putte børnene og træne sammen i garagen om aftenen, eller vi kunne tage dem med derud og inddrage dem i vores træning. Og når den ene træner, kan den anden være sammen med børnene, uden at skulle forlade hjemmet, så det kun er den reelle træningstid der går fra samværet.

Men vigtigst af alt er samhørigheden. Træning ser jeg ikke længere nødvendigvis som en individuel aktivitet, men det kan lige så godt være en familiebegivenhed. Jeg har selvfølgelig også brug for egen tid og nogle gange er træningen min egen tid, men jeg har virkelig ændret syn på, at min træning kan være en del af den inspiration jeg giver til mine børn. Jeg lærer vores børn vigtigheden af en sund livsstil og viser dem, at træning kan være sjov og inkluderende.

Invester i dig selv og inspirer dine børn

Så til alle jer småbørnsforældre derude, der føler, at træning er umuligt at passe ind i jeres hektiske liv: Et homegym kan være løsningen, der giver jer friheden til at være aktive sammen som familie uden at skulle forlade hjemmet. Så sæt gang i renoveringen af garagen, invester i noget udstyr, og lad træningen blive en integreret del af jeres liv. Trust me, det er det hele værd.

Relaterede produkter
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)