Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
På jagt efter favoritudstyr? Se vores anbefalinger her

Vægtsæt

Brand
Vægtinterval
Farve

Justér nemt, hvor tunge løft du ønsker at lave med din vægtstang med et komplet vægtsæt. Hos Fitness Engros tilbyder vi et varieret sortiment af vægtsæt fra kvalitetsbevidste mærker såsom Crossmax og SQ&SN.

Her på siden finder du vægtsæt med forskellige antal vægtskiver, og med et komplet vægtsæt får du vægtskiver på både 5 kg, 10 kg, 15 kg, 20 kg og 25 kg. Dermed får du fleksibelt og effektivt træningsudstyr, som er et sikkert hit i både træningscentret og home gyms.

Find det rette vægtsæt til hjemmet

Hvis du går og overvejer, om du skal købe et vægtsæt til at træne derhjemme, er det en god idé at lave lidt research inden. På den måde sikrer du dig, at du ender med det vægtsæt, der passer til lige netop dig og dit hjem.

Det er enkelt og bekvemt med træning hjemme og en fornøjelse at løfte jern, når udstyret er i orden. Det er dog knap så sjovt, hvis du ender med et sæt sløje håndvægte med slidte håndtag. Så risikerer du også at tabe håndvægtene og komme til skade, eller at stå i dit hjemmetræningslokale og balancere rundt med en alt for lang vægtstang med vægtskiver, der har en helt anden huldiameter end vægtstangen. Det er derfor smart at investere i et vægtsæt fra start, når du skal købe udstyr til træningsrummet.

At løfte tungt er let med et komplet vægtsæt

Med et komplet vægtsæt bestående af vægtskiver, der passer til dit behov, kan du skifte vægtene efter behov og træne med den belastning, du ønsker. Hvis du vil være helt sikker, kan du tilkøbe den ønskede vægtstang, så du er helt sikker på, at vægtskiverne og vægtstangen passer sammen.

Du behøver ikke at frygte, at udstyret svigter ved maksimal belastning, eller at stangen glider ud af hånden. De vægtstænger, du finder hos Fitness Engros, er nemlig af høj kvalitet. Vægtstængerne er udstyret med en nubret overflade, der hvor stangen løftes. Det garanterer dig et solidt greb, og vægtskiverne er ligeledes belagt med gummi, så de er lette for dig at håndtere og uden skarpe overflader, der risikerer at skade dit gulv.

Justér nemt vægten med et komplet vægtsæt

Når du skifter fra større til mindre muskelgrupper, eller omvendt, er det bare at udskifte de enkelte vægtskiver, så muskelgruppen får den rette belastning. Det står angivet på siden, hvad vægtskiverne vejer. Dertil har flere af vores vægtsæt vægtskiver, der er opdelt i forskellige farver, så du nemt kan finde frem til den rette vægt. Med et vægtsæt kan du også kan lynhurtigt gå fra minimal til maksimal belastning ved at flytte rundt på de rette vægte.

Skiverne er desuden belagt med gummi, så du ikke så let klemmer fingrene og støjen reduceres, når vægtskiverne glider på vægtstangen. Hvis du kører sæt med forskellige vægte på stangen, for eksempel pyramide-sæt, hvor det er af og på med vægt mellem hvert sæt, er det en fordel at anvende et komplet vægtsæt med skiver, der let glider af og på.
På den måde bruger du ikke hele pausen mellem sættene på at bakse rundt med skiverne.

Skiver og vægtstang skal passe sammen

Når du ligger på træningsbænken under vægtstangen og gør dig mentalt klar til ny personlig rekord i bænkpres, skal der være styr på vægtskiverne. Du skal her være sikker på, at den samlede vægt - altså skiverne inklusiv vægtstængerne - har præcis den beregnede vægt, så du ikke risikerer, at vægtstangen er for tung, og du overbelaster eller skader dine muskler. Omvendt bør du også undgå, at vægtstangen er for let, så du ikke får nok ud af din træning.

Derudover bør du sikre dig, at vægtskivernes huldiameter og vægtstangens diameter så vidt muligt matcher. På den måde sidder vægtskiverne på vægtstangen på den mest sikre måde. Husk her også at påmontere de tilhørende låseringe til stangen igen, når du putter vægtene på.

Overvej eventuelt et komplet vægtstangssæt

Du kan også vælge at købe et vægtstangssæt med både vægtskiver og vægtstang. Det kan være lettere at skelne udstyret fra hinanden, men stadigvæk har de den samme huldiameter, så skiverne passer på den samme vægtstang.

Med et samlet vægtstangssæt kan du være sikker på, at enkeltdelene passer sammen, og at fordelingen af vægtskiver giver rig mulighed for at tilpasse belastningen, som du ønsker. Med mange forskellige vægtskiver, slipper du også for at regne og dividere og flytte rundt på mange små skiver. Men du kan sagtens nøjes med lige præcis den eller de skiver, du har behov for.

Variér din træning med ekstra udstyr til dit vægtsæt

Det kan være monotont og demotiverende at lave den samme øvelse igen og igen. Udover et godt vægtsæt samt en vægtstang er det derfor en god idé også at investere i en stabil træningsbænk. Det giver dig mulighed for et større udvalg af træningsøvelser samt styrke alle de store muskelgrupper med for eksempel dødløft, squat, stød, træk, bænkpres - for bare at nævne nogle få øvelser.

Dertil kan du eventuelt supplere med håndvægte, der er særligt gode til biceps, triceps og brystmuskulatur. Der findes også håndvægte med solide greb, hvor du ligesom med vægtstængerne kan skifte skiver, så du ikke skal ud og have en håndvægt for hvert kilo.

Med blot en vægtstang - eventuelt både en kort og lang vægtstang - et vægtsæt med mange vægtskiver, en træningsbænk samt et par håndvægte har du i grunden træningsudstyr nok til at træne hele kroppen. Dermed behøver du ikke at skulle uden for døren og afsted i fitnesscenteret eller til styrketræningslokalet for at løfte jern.
Alternativt kan du udskifte dine håndvægte med kettlebells, der er oplagt til frivægt core træning.

Sidst, men ikke mindst, anbefaler vi, at du anskaffer dig et gulvunderlag til din træning, der beskytter gulvet mod ridser og slag fra vægtene.

Vægtsæt, vægtstang og træningsbænk supplerer hinanden

Hele træningen af ben og arme kan klares med en træningsbænk, der er ordentligt indstillet i højden og et vægtsæt med skiver i forskellige vægtklasser, og så selvfølgelig nogle vægtstænger at hænge vægtskiverne på. Du anvender primært en træningsbænk til siddende eller liggende øvelser med frivægte. Du kan dog også bruge din træningsbænk til at tilpasse vinkel og belastning og ved øvelser med egen kropsvægt.

Det gælder blandt andet diverse varianter af armstrækkere samt ryg- og maveøvelser. Med et vægtsæt og en træningsbænk kan du lave et utal af forskellige øvelser, og mulighederne for at tilpasse og variere øvelser og belastning ligger lige for.

Undgå skader under din træning

At træne med frivægte er en uhyre effektiv træningform, hvad end du træner bænkpres, squat, biceps, triceps eller nogle helt andre øvelser eller muskelgrupper. Men det er også træning, der kræver fokus og omtanke. Inden du tager udstyret i brug, bør du derfor sikre dig, at det er de rigtige vægtstænger og tjekke, at vægtstangen eller håndvægten har et ordentligt håndtag eller greb, så du undgår ulykker.

I nogle tilfælde kan talkum eller straps være et godt supplement for at få bedre greb om vægtstangen. Sørg også for, at træningsbænk og stativet til vægtstængerne står på en lige og stabil overflade, og at du har plads omkring dig under udførelsen af øvelserne.

Køb dit nye vægtsæt hos Fitness Engros

Hos Fitness Engros er vi førende leverandører af fitness- og træningsudstyr til både privat og erhvervsmæssig brug. Uanset til hvilket formål, du er på jagt efter et nyt vægtsæt, tilbyder vi favorable priser og handelsbetingelser for alle vores kunder. Det betyder blandt andet, at du har hele 365 dages returret hos os.

Ligeledes står vi klar til at tilbyde dig vores professionelle assistance, så du kan være helt sikker på at finde det absolut bedste udstyr til netop dine behov. Tøv derfor endelig ikke med at kontakte os, eller kig forbi vores showroom, hvor du også kan opleve og teste vores mange produkter selv samt få dybdegående rådgivning og vejledning.

Mød vores konsulenter - kontakt dem her
Vores salgsteam står altid klar til din opgave
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)