I vores sortiment finder du nogle af markedets bedste stepmaskiner og trappemaskiner. Vi forhandler begge typer af maskiner til både private og erhverv, så hvad end du repræsenterer et professionelt fitnesscenter eller mangler en maskine til dit homegym, så kan vi være leveringsdygtige.

Leder du med lys og lygte efter en god og effektiv cardiomaskine, så kan en stepmaskine eller trappemaskine være det helt rigtige valg. Disse cardiomaskiner er bl.a. gode alternativer til løbebånd og crosstrainere, men den ene mulighed behøves ikke at udelukke den anden.

Vores maskiner til step- og trappetræning forhandles i flere forskellige prisklasser, så vi har sandsynligvis også en maskine, der passer til dit budget. Desuden kan du her på siden finde den originale trappemaskine fra StairMaster.

Hvad er forskellen på en stepmaskine og en trappemaskine?

Her på siden har vi samlet vores udvalg af henholdsvis stepmaskiner og trappemaskiner. Det skyldes, at maskinerne på flere parametre minder om hinanden. Dog er der også visse forskelle på maskinerne, som vi vil belyse i dette afsnit.

Trappemaskine: En trappemaskine er en cardiomaskine, der, som navnet antyder, simulerer bevægelsen at gå på trapper. Maskinen har et roterende bånd med trin, der fungerer som én lang trappe. Trappemaskinen byder endvidere på to trædeplader, som du skiftevis skal placere dine fødder på og gerne i et højt tempo, hvis du skal opnå en effektiv træning.

Stepmaskine: En stepmaskine er en lidt forsimplet udgave af trappemaskinen. Her er der ligeledes to trædeplader, men maskinen adskiller sig fra trappemaskinen ved, at trædepladerne bevæger sig i en lodret bane i stedet for at rotere. Stepmaskinen er desuden ofte både lettere, mindre i størrelsen, mindre avanceret og billigere end trappemaskinen.

Fordele ved træning på en stepmaskine

Der findes et utal af danskere, der har lykkedes med at steppe sig i form. Du kan gøre dem kunsten efter, hvis du drømmer om at tabe dig og / eller at komme i bedre fysisk form.

Her er fordelene ved steptræning:

 1. Teknikken bag er meget simpel (= let at komme i gang)
 2. Det er effektivt til træning af hele underkroppen (især baller, lår og lægmuskler)
 3. Stepmaskinen fylder typisk mindre end trappemaskiner og andre cardiomaskiner
 4. Der findes flere billige stepmaskiner
 5. Træningen kan have en positiv indvirkning på din kropsholdning
 6. Det er skånsomt for led og sener
 7. Du forbrænder mange kalorier

Fordele ved træning på en trappemaskine

Der er ofte rift om trappemaskinerne i de danske fitnesscentre, og det er der flere gode grunde til. Trappetræning er nemlig forbundet med mange fordele. Fordele, som du også kan tage del i.

Her er fordelene ved trappetræning:

 1. Du kan selv justere tempoet og dermed intensiteten af din træning
 2. Du træner dine baller, lår og lægmuskler på meget effektiv vis
 3. Der er rig mulighed for at nyde underholdning på en skærm samtidig
 4. Der er ofte mulighed for at vælge mellem flere indbyggede træningsprogrammer
 5. Det gavner din kernemuskulatur
 6. Det er let at anvende en trappemaskine
 7. Pulsen og forbrændingen kommer meget hurtigt op (godt for konditionen)

Valg af stepmaskine eller trappemaskine

For at finde den ideelle cardiomaskine kan det være en god idé at foretage sin egen stepmaskine test eller trappemaskine test, hvor der er fokus på egne præferencer. Dermed ikke sagt, at du skal teste samtlige trappemaskiner og stepmaskiner på markedet.

Det er ikke svært at finde en god stepmaskine eller trappemaskine på markedet, men skal du finde den helt rette maskine, så skal du gøre dig tanker om en række faktorer.

Vær bl.a. opmærksom på følgende faktorer ved køb af en stepmaskine eller trappemaskine:

 • Max brugervægt
 • Programmer (Er der indbyggede programmer, og i givet fald hvilke?)
 • Indbygget computer (Er der en indbygget computer, og hvilke funktioner byder den i givet fald på?)
 • Dimensioner
 • Pris
 • Funktioner (F.eks. ventilator, holder til vandflaske, USB-port m.v.)
 • Bluetooth (Tilbydes der Bluetooth-opkobling til tracking af træningsdata?)

Tag stilling til ovennævnte – og evt. andre – faktorer for at finde den bedste stepmaskine eller trappemaskine.

Tips til brug af en step- eller trappemaskine

Du ved nu, hvilke fordele der er ved træning på henholdsvis en trappemaskine og en stepmaskine. Det har måske givet dig en indikation af, hvilken cardiomaskine du vil investere i. Så langt, så godt.

Når step- eller trappemaskinen er købt, så gælder det om at få det optimale ud af den. Hvad end du drømmer om en bedre kondition, at tone musklerne, at få en flot numse eller noget helt fjerde, så kan du tage et afgørende skridt tættere på den drøm ved at følge rådene nedenfor.

Tips til at opnå en god træning på stepmaskinen eller trappemaskinen:

 1. Hop i et par stødabsorberende og ergonomiske sportssko
 2. Stil dig til rette på maskinen
 3. Hold din krop ret og undgå at hænge i håndtagene
 4. Start ved lav intensitet
 5. Sæt trinvist tempoet op, indtil du når et passende tempo, som du kan holde i XX minutter
 6. Følg med i din performance – bl.a. i forhold til antal skridt – på skærmen og lad det motivere dig

Inden du tager stepmaskinen eller trappemaskinen i brug, kan du desuden gøre klogt i at sætte dig ind i maskinens funktioner, programmer og specifikationer.

Vi fører et bredt udvalg af de nyeste trappe- og stepmaskiner

Du er havnet hos den rette forhandler, hvis du leder efter den bedste stepmaskine eller trappemaskine til prisen. Vi forhandler nemlig begge cardiomaskiner til favorable priser. Alle maskinerne fra vores udvalg byder på høj kvalitet og lige så høj slidstyrke.

Bestil f.eks. en professionel stepmaskine eller trappemaskine fra Star Trac eller StairMaster, som begge leverer kvalitetsrigtige cardiomaskiner med mange funktioner. Vi kan tilbyde alt fra en billig stepmaskine til hjemmetræning til en avanceret og solid trappemaskine til centerbrug.

Se og prøv maskinerne i vores showroom

Vores attraktive udvalg af stepmaskiner og trappemaskiner kan ikke kun opleves via vores webshop. Vi har også et showroom, hvor du kan se og prøve maskinerne. Book et besøg i dag og glæd dig til at opleve vores fremragende cardiomaskiner på tæt hold.