Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
På jagt efter favoritudstyr? Se vores anbefalinger her
Brand
Vægtinterval
Farve

Vægtstænger - Til alle formål

Fitness Engros A/S forhandler alle former for vægtstænger (lige stænger såvel som curl stænger), OL-, pump-, triceps- og sekskantede stænger - samt Body Pump Bars m.v.

Vægtstangen er det perfekte træningsredskab for enhver, der træner en form for fitness eller styrketræning. Men hvis du er ny træningscenteret, så vil du hurtigt opdage at der findes et væld af forskellige stænger du kan vælge mellem.

Hver vægtstang er lavet til helt specifikke øvelser, for at optimere træningen og forebygge skader. Udover form, størrelse og vægt, så kan vægtstangen have forskellig rifling (greb på stangen), fjedring (hvor meget den kan give sig) og ærmer (enden at stangen, som bærer vægtskiverne).

En rigtig vægtstang forebygger skader

En vægtstang er ikke bare en vægtstang. Den er et nøje afbalanceret redskab der hjælper dig med at løfte vægte og forme din krop. Den hjælper dig med udføre forskellige styrkediscipliner, så du forbrænder fedt og styrker dine muskler. Men den er også designet til at forbygge skader. Derfor er det vigtigt at du vælger den rigtige stang når du træner.

"Kan jeg ikke bare bruge en almindelig vægtstæng til det hele?" - spørger du.

Jo, det kan du. Men ved at vælge en specialstang kan du i højere grad skabe variation, genoptræne skader og fokusere på teknik. 

Her er et udvalg af de stænger du vil støde på. Et velassorteret træningscenter bør have de fleste af disse stænger. Og med denne lille guide, er du bedre rustet når du skal købe vægtstang.

De forskellige typer vægtstænger

Vægtstængerne er fremstillet af enten børstet stål eller fjederstål – enkelte endda i aluminium.

Du vil ofte støde på engelske udtryk i vægtudstyr. På engelsk hedder en vægtsstang fx barbell. Derfor hedder stangen ofte noget med -bar

Standard vægtstæng

Den regulære vægtstang, som de fleste kender. Den bruges stort set over alt hvor man træner med løse vægte. Og det er den type stang du oftest støder på i fitnesscentre.

Vægtstæng findes i forskellige varianter for at opnå et bedre greb. De er alle riflet, men vægtstænger specielt til squats er også riflet på midten, for ikke at glide af nakken.

Standardvægtstangen er bedst til klassiske discipliner som bænkpres, squat, dødløft, pres over hovedet og row. Og de kan typisk bære 3-600 kg afhængigt af kvaliteten. De bedste stænger har en grov rifling så man får et godt greb. Brug gerne grips for at beskytte hænderne.

Stangen kan variere i tykkelse, rifling og fjedring. De fås desuden i forskellig længde og vægt. Oftest ser støder du på stænger der vejer 10, 15 og 20 kilo.

Således er vægtstangen til squat ofte tykkere i diameter. Stangen til dødløft har større fjedring og gerne en meget grov rifling. Stangen til bænkpres har ikke fjedring overhovedet.

Olympisk

Den olympiske stang er lavet specielt til olympisk vægtløftning. Denne stang ser du ofte i crossfitcentre. Den er designet til at forebygge skader. Derfor har den olympiske stang større fjedring. Den er mere fleksibel. Vær opmærksom på at olympiske stænger ikke kan tåle drop fra hovedet.

Vægten ligger typisk på 15 eller 20 kilo. Populært kaldes de også for en dame- og herrestang.

Den olympiske stang vil kunne rotere i ærmerne (den tykke del for enden). Det er særligt en stor hjælp i snatch og clean and jerk.

Trap bar

Har du prøvet at stå inde i selve vægtstangen når du løfter? Med den sekskantede vægtstang er du omkranset af selve stangen.

Den kaldes også “hex bar” fordi den har seks kanter. Denne stang fås også som open trap (åben stang). 

Den bruges blandt andet til dødløft, row og farmers walk. Den store forskel på trap bar og en standard vægtstang, er at vægten ligger på siden af kroppen i stedet for foran. Det giver bedre balance og mindre belastning af ryggen, fordi vægten ikke skal forbi knæene. Vægten ligger ikke foran kroppen, men ved siden af.

Trap bar er også suveræn til pres over hovedet, fordi du ikke behøver at være bange for at stangen rammer næse eller hage på vejen op.

Fordelen ved open trap bar, er at man kan kombinere de samme øvelser med for eksempel push ups, dips eller burpees uden at skulle tænke på om bagerste stang kommer i vejen. Den også god til kombinerede øvelser med box jump-kasse eller devils press.

Safety squat bar

Stang med nakkestøtte til back squats. Stangen er bygget til at aflaste skuldrene, så du kan træne squats selvom du har lette skader i overkroppen.

Safety squat bar har desuden håndtag at holde i på selve nakkestøtten. Det giver yderligere aflastning af skulder.

Swiss bar

En særlig vægtstang der tilbyder flere forskellige greb. Blandt andet et neutralt greb der aflaster skulderen. Den er velegnet til dig, der er udfordret med smidigheden i skuldrene.

Den er super god til løft over hovedet eller rows.

Curl bar

En speciel vægtstang til træning af overarme. Også kaldet en curlstang. Vægtstangen giver mulighed for et utal af øvelser for overarmene på grund af de mange muligheder for greb. Et rigtigt greb kan forhindre overbelastning af håndled.

Curl bar er for dig der vil træne effektivt og fokuseret på biceps og triceps, uden at overbelaste håndled.

Bodypump vægtstang

En meget let vægtstang. Den fås typisk sammen i et vægtstangssæt med skiver til regulering af vægt. Diameteren på stangen er 30 mm, hvor en standard stang er på 50 mm. Det betyder at du skal være opmærksom på hulstørrelsen når du køber skiver.

Fast vægtstang

Fås i flere varianter og vægt. Forskellen på fast vægtstang og stænger med ærmer er at man ikke kan justere vægten med skiver. Stangen har en fast vægt. Du kan købe faste vægte med spring på 2-5 kilo.

Faste vægtstænger finder du typisk i træningscentre.

Andre vægtstænger

Udover dem vi allerede har nævnt, er der et udvalg af vægtstænger til meget tunge løft:

 • Log bar: Aflaster skulder og led ved særligt tunge løft.
 • Deadlift bar: Tyndere stang udelukkende til dødløft.
 • Powerlifting bar: Stabil og stærk vægtstang, der kan bære ekstra meget vægt.
 • Farmers walk håndtag: korte stænger med håndtag, så du nemt kan justere vægten med skiver.

I valget af vægtstang skal du bl.a. tage stilling til diameteren af hullet i dine vægtskiver: Pumpskiver har typisk en huldiameter på 30 mm (Ø 30), mens OL- skiver og andre skiver til tungere løft typisk har en huldiameter på 50 mm (Ø 50 mm). OL-stænger til konkurrence vil typisk være lavet af fjederstål, have lejer og kunne tåle en belastning op til 675 kg. Til mindre belastninger kan du vælge almindelige stålstænger eller alternativt stænger af aluminium. Det er af afgørende betydning, at du vælger netop den type stang, der er optimal i forhold til din træning. Du er mere end velkommen til at udnytte vores ekspertise, du skal blot ringe til os.

Faste vægtstænger er populære, fordi du ikke behøver at montere løse vægtskiver på din OL-stang. De findes i to forskellige typer: Lige vægtstænger og curlstænger. Vælger du faste vægtstænger fra Inotec, er intervallet fra 15 kg til 35 kg (i spring på 5 kg). Vælger du derimod faste vægtstænger fra Lifemaxx, kan du vælge mellem vægtstænger med en enkelt, kompakt vægt i hver ende – eller vælge vægtstænger, der er monteret med flere vægtskiver i hver ende af vægtstangen. Med de kompakte vægte er intervallet fra 10 kg til 40 kg (i spring på 5 kg). Med flere vægtskiver i hver ende er intervallet fra 10 kg til 50 kg (i spring på 1 kg op til 26 kg, hvorefter springet stiger fra 2 kg til 5 kg). Vægtene kan have en overfladebelægning af gummi eller en mere holdbar overfladebelægning af Polyurethan (PU).

En olympisk vægtstang er den ultimative vægtstang til styrketræning grundet vægtstangens høje belastningsevne og slidstyrke. Denne type vægtstang er designet til konkurrencebrug og opfylder de fleste eller alle internationale krav mht. markeringer, længde m.v. Her på siden har vi samlet vores komplette udvalg af olympiske vægtstænger til både mænd og kvinder. Vi forhandler alle disse vægtstænger til konkurrencedygtige priser og tilbyder desuden prismatch.

De olympiske vægtstænger er som nævnt udviklet til konkurrencebrug, men vil kunne bruges af alle. I dag bliver vægtstængerne brugt i stor stil i både fitnesscentre såvel som i homegyms.

Hvad er en olympisk vægtstang?

En olympisk vægtstang – eller også kendt som en OL vægtstang – er en vægtstang, der er udviklet til de olympiske løft og derfor opfylder de fleste eller alle kravene. I vores sortiment finder du en lang række vægtstænger, der overholder de internationale krav fra IWF (International Weightlifting Federation). Der stilles bl.a. krav til vægtstængernes vægttolerance.

Olympiske vægtstænger findes i forskellige former, længder og vægtklasser. I denne kategori finder du vægtstænger til både mænd og kvinder. Til de mandlige atleter anvendes der en olympisk vægtstang, der måler 220 cm i længden og vejer 20 kg, mens de kvindelige atleter anvender en olympisk vægtstang med en længde på 201 cm og en vægt på 15 kg. Uden for konkurrencer er det dog valgfrit, om man vil bruge den ene eller anden OL vægtstang.

En OL vægtstang kan bruges til mange øvelser

En OL vægtstang kan bruges til både funktionelle øvelser, powerlifting og normal vægtløftning. Listen over øvelser, der kan udføres med en vægtstang – og dertilhørende vægtskiver eller bumper plates – er lang. Her er nogle af de mest populære øvelser:

 • Squat

 • Dødløft

 • Bænkpres

 • Barbell row

 • Skulderpres

 • … og mange andre træningsøvelser!

Ved nogle af øvelserne skal der bruges et stativ, mens andre øvelser kan udføres uden. Ved f.eks. bænkpres og squat er et stativ uundværligt.

Fordele ved at vælge en olympisk vægtstang

En olympisk vægtstang kan være et godt valg for både private med eget homegym såvel som for fitnesscentre, der ønsker at give deres medlemmer de bedste faciliteter. Men hvad gør en OL vægtstang til et godt valg? Det får du svar på herunder:

 1. Stængerne er kompatible med alle 50 mm vægtskiver og bumper plates

 2. Kvaliteten er i top

 3. Stængerne er designet til konkurrencetræning

Vægtstængerne er kompatible med alle 50 mm vægtskiver og bumper plates

En OL vægtstang vil kunne loades med enhver vægtskive eller bumper plate med en huldiameter på 50 mm. Dette er en fordel, hvis du i dit homegym eller fitnesscenter i forvejen har vægtskiver og / eller bumper plates med netop denne huldiameter. Vi forhandler naturligvis 50 mm skiver, hvis du mangler.

Du er sikret en vægtstang i høj kvalitet

Du kan forvente, at alle de OL vægtstænger du finder i vores sortiment er produceret i en solid og stærk kvalitet. Foruden at overholde de olympiske standarder, så holder vægtstængerne til at blive brugt, og de kan desuden holde til meget stor belastning. Dette gør dem særligt egnet til centerbrug, hvor både stænger og tilbehør bliver brugt intensivt.

Designet til konkurrencetræning

Drømmer du om at konkurrere i vægtløftning, eller går du blot op i din træning og ønsker at træne ligesom de professionelle, så vil en OL vægtstang igen være et godt valg. Disse vægtstænger er nemlig designet til konkurrencetræning.

En OL vægtstang er velegnet til vægtløftning, men vil ofte også kunne bruges til crossfit. Vær dog opmærksom på, at en olympisk vægtstang ikke må droppes fra samme højde som en crossfitstang. OL stangen må droppes fra knæet og ned.

Valg af OL vægtstang

En OL vægtstang er ikke bare en OL vægtstang.

Alle vægtstængerne fra denne kategori har det til fælles, at de overholder de fleste olympiske krav, men på andre parametre er de forskellige. Vægtstængerne findes bl.a. med forskellige greb og længder. Det klassiske valg er en 20 kg vægtstang (mand) eller en 15 kg vægtstang (kvinde), men vores udvalg begrænser sig ikke til stænger på 15 og 20 kg.

Vi hjælper dig gerne med at vælge den rette stang, hvis du har svært ved at træffe et valg. Kontakt os blot pr. telefon eller mail ved behov for vejledning eller ved spørgsmål.

Køb olympiske vægtstænger fra kvalitetsmærker hos Fitness Engros

Du er altid garanteret en god handel, når du handler vægtstænger hos Fitness Engros, og det gælder naturligvis også, hvis valget falder på en olympisk vægtstang. Vi har nemlig fornøjelsen af at forhandle olympiske vægtstænger fra mærker som LMX.Crossmaxx og SQ&SN til priser, hvor alle kan være med. Vi tilbyder i øvrigt prismatch, hvorfor du kan være sikker på at få vægtstangen til den bedste pris.

Mød vores konsulenter - kontakt dem her
Vores salgsteam står altid klar til din opgave