Den ultimative guide til konditionstræning med en AssaultBike
03.06.2024

Hvorfor er AssaultBike en game-changer til konditionstræning?

Hvis du endnu ikke har prøvet den, så har du helt sikkert hørt om den. AssaultBike’en repræsenterer en revolution inden for cardiotræning. Dette er maskinen, alle elsker at hade – og med god grund. Den får din puls op, sveden til at løbe, og udfordrer din kondition som intet andet udstyr. Mød Airbike’en, din nye partner i cardio træning.

AssaultBike ændrer din workout

På en AssaultBike er det ene og alene dig selv der bestemmer intensiteten, altså det er din egen kraft, der driver maskinen. Der er ingen hjælp at hente, kun din egen udholdenhed og viljestyrke. Brugen af hele kroppen er nødvendig for at skabe fart – dine arme river i håndtagene, mens benene overfører en masse watt til pedalerne. Den direkte forbindelse mellem indsats og resultat gør Airbikes til et uovertruffet værktøj i funktionel træning og cardio.
Stopper du, stopper airbike’en. Så det er bare om at holde den i gang for at gennemføre træningen!

Sådan bruger du Assault Fitness’ AssaultBike til at forbedre din cardio

Som oftest tælles hjulets omdrejninger i kalorier, hvortil der i workouts skal opnås et bestemt antal kalorier. Mængden af kalorier afgør intensiteten. Jo flere kalorier der skal cykles, jo mere aerob bliver træningen. Airbike’en er derfor perfekt til forskellige træningsintensiteter. Ved kortere intervaller kan der arbejdes på sprinteffektivitet og dermed din anaerobe kapacitet. For de længere intervaller kan du arbejde på din udholdenhed.

Det er selvfølgelig ikke muligt at have samme fart i de lange intervaller, som du har i de korte intervaller. Derfor er det en fordel at kende de forskellige tempi, du kan arbejde i. Jeg kigger altid på RPM, når jeg sidder på min Airbike. Jeg har gennem tiden lært hvilket tempo, jeg skal ligge på afhængig af den enkelte træningsintensitet. På den måde sikrer jeg mig, at jeg forhåbentlig ikke dør i workout’en eller kan udfordre mig selv på at holde et højt tempo.

Jeg er altid klar på at presse mig selv til at blive bedre. Der er ikke meget der kan forbedre din kondi bedre end en AssaultBike.
Ved at have en bestemt pace du skal følge, har du din egen coach lige ved hånden. Hvis du har en ugentlig træning, hvor der indgår en AssaultBike i programmet, kan du fra uge til uge øge dit tempo (RPM) og dermed forbedre din cardio.

Tilpasning af cyklen

Airbike’ens sæde kan justeres op/ned og frem/tilbage. Jeg er ikke så høj, så jeg foretrækker at have sædet fremme. Her kan jeg nemmere nå håndtagene og skubbe bedre igennem. Højden af sædet afhænger af, hvor lang tid jeg skal sidde på min AssaultBike. Ved kortere intervaller har jeg sædet lavere end ved længere intervaller. Den lavere sædehøjde gør det nemmere for mig at presse igennem med hele benet, men samtidig syrer jeg også hurtigere til.

Den lidt højere sædehøjde strækker mine ben lidt mere, og jeg syrer derfor ikke til på samme måde. Jeg kan dog ikke presse lige så hårdt, hvilket heller ikke er nødvendigt ved de længere intervaller.