Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
På jagt efter favoritudstyr? Se vores anbefalinger her
Brand
Farve

Er du på udkig efter en alsidig og kvalitetsrigtig træningsbold med eller uden vægt? Så er du landet på den rigtige hjemmeside.

Hos Fitness Engros forhandler vi en lang række af forskellige bolde til træning, genoptræning, massage og meget mere. Vi har bolde til ethvert behov og budget, så vi kan også indfri dine ønsker.

Der er mange gode grunde til at træne med en træningsbold

Hvert år bliver der langet rigtig mange træningsbolde over disken, og det er naturligvis ikke uden grund.

Den store efterspørgsel efter sådanne bolde hænger sammen med, at der er et utal af fordele ved at træne med en træningsbold. Fordele, som du ikke må snyde dig selv for at tage del i.

Her er nogle af fordelene:

 1. Der er rig mulighed for at få en alsidig træning grundet de mange forskellige øvelser
 2. Det er et billigt og simpelt træningsredskab
 3. Boldene kan med fordel bruges til genoptræning af sportsskader o.l.
 4. Du kan træne din kropsholdning

En træningsbold fungerer pragtfuldt til styrketræning og genoptræning, men det er også muligt at bruge mange af boldene til pilates, crossfit og andre træningsformer. Du kan altså bruge træningsbolden til mange ting, og alene af den grund, at redskabet byder på mange anvendelsesmuligheder, gør den til et godt køb.

Valg af træningsbold

At vælge den rigtige træningsbold kan være lettere sagt end gjort, når der er så mange valgmuligheder. I vores sortiment præsenteres du f.eks. for både traditionelle træningsbolde, medicinbolde, massagebolde og en række andre typer af bolde til træning.

Læs mere om de forskellige boldtyper herunder:

 • Traditionel træningsbold – Den traditionelle træningsbold, der typisk er fremstillet af et gummimateriale, egner sig rigtig godt til træning af både mave, ryg og balance, men med lidt kreativitet vil du kunne træne hele kroppen. Disse store træningsbolde er meget prisvenlige og fås i øvrigt i flere størrelser – ofte fra 55 til 75 cm i diameter.
 • Medicinbold – En medicinbold er en bold med vægt. Sådanne bolde fås med eller uden håndtag, og de egner sig glimrende til både styrketræning, crossfit, genoptræning og meget mere.
 • Massagebold – En massagebold er, som navnet antyder, en bold, der kan bruges til massage. Du kan med fordel bruge massagebolde med henblik på at opnå øget blodomløb samt færre myoser og muskelspændinger.
 • Wall ball – En wall ball er, ligesom medicinbolden, en bold med vægt, der er velegnet til crossfit. Som navnet lidt afslører, så skal bolden kastes op ad væggen med stor kraft. Gå ned i squat, rejs dig eksplosivt op og kast bolden – og gentag dette.

Den ideelle størrelse træningsbold

I jagten på den perfekte træningsbold skal du ikke kun gøre dig tanker om, hvilken type af bold du vil anskaffe dig. Du skal også finde den ideelle størrelse. Træningsbolde fås nemlig, som vi har været inde på, i flere størrelser.

Du finder den rette størrelse ved at tage udgangspunkt i to faktorer – boldens diameter og din kropshøjde. Mere om dette herunder.

Her er nogle af de mest populære størrelser:

 • 55 cm (til personer med en højde på under 171 cm)
 • 65 cm (til personer med en højde på mellem 171 og 186 cm)
 • 75 cm (til personer med en højde på over 186 cm)

Jo højere du er, desto større en træningsbold bør du som hovedregel købe. Vær også opmærksom på boldens maksimale brugerbelastning.

Kontakt os for input til, hvilken størrelse du skal vælge i tvivlstilfælde.

Med eller uden vægt?

Vi forhandler ikke kun små og store træningsbolde, men også træningsbolde med og uden vægt.

Du bør som hovedregel vælge en træningsbold uden vægt, hvis du ønsker at træne din balance, kropsholdning eller koordination.

En træningsbold med vægt bør være at foretrække, hvis du mangler en passende bold til vægttræning eller crossfit.

Disse øvelser kan du lave med en fitness bold

Du kan lave rigtig mange forskellige træningsøvelser med en fitness bold, herunder stribevis af gode rygøvelser og maveøvelser. Nogle af øvelserne er mere komplekse end andre, men fælles for dem alle er, at de kan udføres med en fitness bold som det eneste træningsudstyr.

Eksempler på gode øvelser:

 • Planke med underarmene på bolden (mave, ryg og core)
 • Armbøjninger med underbenene på bolden (triceps og bryst)
 • Twists med en bold i hænderne (skrå mavemuskler og core)
 • Swiss ball dips (triceps)
 • Kneeling ball roll out (mave, ryg og core)
 • … og mange andre øvelser til både under- og overkrop!

En fitness bold vil i princippet også kunne fungere som en kontorstol. Brug en traditionel træningsbold som kontorstol på hjemmekontoret eller på jobbet, hvis du vil bevare en god og sund kropsholdning.

Stort udvalg af slidstærke træningsbolde

Hos Fitness Engros byder vi på et af markedets største og bedste udvalg af træningsbolde. Der er vel at mærke tale om kvalitetsbolde fra mærker som Crossmaxx, LMX., Dynamax, Select og mange andre velrenommerede mærker.

De mange træningsbolde kan bruges i både fitnesscentre og homegyms, hvorfor vores udvalg retter sig mod både private og erhverv.

Få pulsen op og få forbedret din eksplosive kraft, muskelopbygning og balanceevne gennem træning med wall balls.

Træning med wall balls er ikke forbeholdt dedikerede crossfittere. Derimod er det for alle, der ønsker at gøre deres træning mere varieret og effektiv. I vores udvalg finder du wall balls til både begyndere og øvede, så vær ikke i tvivl om, at vi også har en wall ball, der passer til dit nuværende niveau.

Læn dig tilbage og gå på opdagelse i vores interessante udvalg – vi tilbyder bl.a. wall balls fra LMX. og Crossmaxx.

Hvad er en wall ball?

En wall ball er en mellemstor træningsbold, der typisk enten byder på skum- eller sandfyld.

Wall balls egner sig bedst til funktionel træning, herunder crossfit, men det er også muligt at bruge boldene som ekstra vægt ved eksempelvis løb eller sit-ups. Ofte vejer wall balls et sted mellem 2 og 12 kg.

Som navnet antyder, så er wall balls egnet til at blive kastet ind på væggen. Det kan umiddelbart lyde trivielt at kaste en bold ind på en væg og gribe den igen, men undervurdér ikke, hvor effektivt det kan være. I et senere afsnit kommer vi ind på, hvilke øvelser der kan laves med en wall ball.

Wall balls bruges i dag hovedsageligt i crossfitcentre og fitnesscentre. Boldene egner sig dog også godt til personlig træning og small group træning.

Øvelser med wall balls

Rigtig mange forbinder træning med wall balls med én bestemt øvelse – øvelsen, hvor du kaster bolden op ad en væg og griber med dybe squats. Det er bestemt også en god og effektiv øvelse, men det er ikke den eneste øvelse, der kan laves med en wall ball.

En anden populær øvelse er side throws. Her kaster du bolden ind med en roterende bevægelse i hoftehøjde. Det er også værd at fremhæve crunch throws, hvor du siddende kaster bolden op i luften og griber den igen, når du laver en mavebøjning. Du kan også bruge denne bold som ekstra vægt, når du squatter, eller du kan bruge bolden til skulderpres.

Der er mange muligheder med en wall ball, så lad din fantasi få frit løb. Vær dog opmærksom på, at en wall ball ikke kan bruges som slam ball (hvor du kaster bolden direkte i gulvet).

Valg af wall ball

En wall ball er ikke bare en wall ball, selvom mange af boldene udadtil kan minde meget om hinanden. For at finde den rette bold skal der gøres nogle forskellige tanker og overvejelser om egne behov, nuværende styrkeniveau m.v.

Vær opmærksom på følgende faktorer ved valg af wall ball:

 • Vægt – Det allervigtigste ved valg af en wall ball er vægten. Bolden skal være tilstrækkelig tung til, at du bliver udfordret, men ikke så tung, at du ikke kan udføre øvelserne roligt og kontrolleret. Vælg vægt ud fra, hvilke øvelser du vil lave, og hvilket niveau du er på. Vi forhandler bl.a. wall balls med en vægt på 2, 4, 6, 8, 9, 10 og 12 kg. Pas på med at vælge for tungt, da wall ball træning ofte er forbundet med mange gentagelser.
 • Materiale – Vær dernæst opmærksom på boldens materiale(r), både indvendigt og udvendigt. Materialesammensætningen har bl.a. betydning for boldens form, greb og slidstyrke. I vores sortiment finder du en række yderst slidstærke wall balls, der bl.a. kommer med dobbeltsyninger.
 • Vægtbalance – Sørg også for at vælge en wall ball, der har en god vægtbalance. Hvis bolden har en god balance, vil den altid returnere fra væggen, så den er let at gribe.

Shop slidstærke wall balls til dit homegym eller fitnesscenter

Hos Fitness Engros forhandler vi kvalitetsrigtige wall balls til både private og erhverv. Hvad end det derfor er et større eller mindre antal bolde til wall ball træning, du er på udkig efter, så kan vi levere varen.

Tjek vores udvalg af wall balls ud og afgiv en bestilling i dag.

Mød vores konsulenter - kontakt dem her
Vores salgsteam står altid klar til din opgave
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)