Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
FIND OKTOBERS UDVALGTE PRODUKTER LIGE HER

Lær at elske kettlebell swings

Lær at elske kettlebell swings
Lær at elske kettlebell swings
- af Leon Hutchinson
21.10.2024

Hvorfor elsker jeg kettlebell swings?

Og jeg elsker virkelig kettlebell swings. Spørg min kone, spørg mine venner. Det er lidt min ting. Jeg er certificeret i to forskellige kettlebell-uddannelser og afholder mine egne workshops for bl.a. SATS. Efter 20 år som personlig træner, tror jeg på, at kettlebell swings er kongen af øvelser (har du hørt det før?). Og nu vil jeg fortælle dig hvorfor.

Jeg bruger mange vægtstænger og håndvægte både til mig selv og mine klienter, og jeg elsker begge dele, men jeg vender altid tilbage til kettlebell swings. Det bygger styrke, det er tilfredsstillelse og giver en form for generel velvære.

Fysiske fordele ved kettlebell swings

Kettlebell swings er en kraftfuld øvelse, der aktiverer flere muskelgrupper samtidig. Baglår, baller, core og skuldrer arbejder i harmoni og bygger styrke og stabilitet ved hver gentagelse. Hoftebevægelsen, der kræves for at svinge kettlebellen fremad, styrker min bagkæde så meget, at jeg har set forbedringer i min dødløft efter længere perioder, hvor jeg har lavet rigtig mange kettlebell swings. I en randomiseret kontrolundersøgelse fra 2012 blev det bevist, at kettlebell swings forbedrer 1RM i squat og vertikale hop.

Ud over alle de bevægelser, der vil sikre, at du kan rejse dig fra toilettet om 40 år, er kettlebell swings også bevist at forbedre grebsstyrke og corestabilitet. Den største fordel, jeg har oplevet, er forbedringen i min kardiovaskulære udholdenhed. Det vil du selv mærke, hvis du smider 25 swings ind i en hvilken som helst træning. En undersøgelse fra 2022 viste, at periodiserede kettlebell swings med en 20 kg kettlebell forbedrede muskulær udholdenhed med 23 % og vertikale hop med op til 10 %! Det er værd at investere i.

Kom i gang med dine kettlebell swings

Og for at være helt ærlig. Jeg har så meget succes med kettlebell swings, fordi jeg rent faktisk gider gøre det. Jeg kan lide det. Jeg nyder det, og alene det betyder, at jeg ender med at gøre det. Det giver mig stor tilfredsstillelse at gribe fat i en kettlebell og derefter sende den afsted fra hofterne. Og når timingen sidder lige i skabet, kan jeg blive ved i et minut eller deromkring.

Ikke nok med det, men kettlebellen er så nem og tilgængelig, at du bogstaveligt talt kan svinge den i en telefonboks.

Kettlebell swings er blevet mere end bare en træningsrutine for mig; de er en kilde til styrke, tilfredshed og glæde. Kombinationen af de fysiske og mentale fordele vil sikre, at jeg svinger flere kettlebells i mange år fremover.

Relaterede produkter
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)