Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
FIND OKTOBERS UDVALGTE PRODUKTER LIGE HER

Komplet guide til træning med kettlebells

Komplet guide til træning med kettlebells
Komplet guide til træning med kettlebells
10.09.2024

Kettlebells er et super fedt stykke træningsudstyr, fordi kettlebellen har en meget anderledes form end fx en vægtstang eller en håndvægt, hvor vægten er ligeligt fordelt. En kettlebell kan beskrives lidt som et “odd object”, der gør, at selv en let vægt føles tung. Det betyder, at den arbejder både med styrken såvel som stabiliteten. Desuden kan kettlebells bruges til en lang række øvelser. Her kommer mine 5 yndlingsøvelser med kettlebells, hvis du mangler lidt inspiration til, hvilke øvelser du kan lave. Alle øvelserne er gode både som styrkeøvelser eller som del af en workout.

Kettlebell swings

Kettlebell swings er en super fed øvelse, fordi den aktiverer flere store muskelgrupper samtidig, herunder ben, hofter, ryg, skuldre og core. Kettlebell swings er perfekt, hvis man gerne vil træne eksplosivt samtidig med, at det fungerer som konditionstræning, da det kan øge pulsen og forbedre kardiovaskulær udholdenhed. Øvelsen forbedrer corestabilitet og funktionel styrke, hvilket kan forebygge skader og gøre daglige aktiviteter lettere. Den er især en god øvelse til at træne bagkæden, specielt hamstrings.

Teknik i kettlebell swings

  1. Start med fødderne i skulderbreddes afstand, og hold kettlebellen med begge hænder.
  2. Skub hoften bagud som i en squat, og bøj let i knæene.
  3. Sving kettlebell’en mellem benene og eksplosivt fremad ved at strække hofterne og knæene.
  4. Hold ryggen ret gennem hele bevægelsen.
  5. Lad kettlebellen falde tilbage mellem benene, og gentag bevægelsen i en flydende og kontrolleret rytme.


Kettlebell swings kan tilpasses til forskellige fitnessniveauer ved at skalere vægten eller ændre range of motion.

Goblet squats

Goblet squat er en let tilgængelig squat-variation, som er udfordrende allerede ved lave kilo. Kettlebell’en bliver holdt foran, hvilket stiller store krav til corestabiliteten og minder om en front squat. Ligesom front squat vil goblet squat primært ramme forlårene.

Teknik i goblet squats

  1. Startposition: Stå med fødderne i hoftebredde eller lidt bredere end hoftebredde. Hold en kettlebell med begge hænder foran brystet, og hold albuerne oppe.
  2. Sænkning: Skub hofterne tilbage og bøj knæene for at sænke kroppen ned i en squat-position. Hold brystet oprejst og ryggen neutral.
  3. Bundposition: Sænk dig så langt ned som muligt, hvor du stadig kan holde en god form. Ideelt set bør hofterne være lavere end knæene.
  4. Opadgående bevægelse: Hold vægten på midten af foden. Skub op gennem midten af foden for at vende tilbage til startpositionen, stræk hofterne og knæene fuldt ud.


Kettlebell cleans

Kettlebell cleans er en øvelse, hvor man får kettlebell’en enten fra gulvet eller fra hoften op til skulderen. Det er en dynamisk og kraftfuld øvelse, som primært træner musklerne i benene, hofterne, ryggen og skuldrene. Denne øvelse hjælper også med at udvikle eksplosiv styrke og forbedrer koordination og balance.

Teknik i kettlebell cleans

  1. Startposition: Stå med fødderne i hoftebredde fra hinanden foran dig. Bøj i hofterne og knæene for at gribe kettlebellen med den ene hånd, hold ryggen lige og brystet oprejst.
  2. Opsving: Skub kraftigt fra med benene og hofterne for at skabe momentum. Træk kettlebellen opad tæt på kroppen.
  3. Catch: Når kettlebellen når skulderhøjde, drejer du håndleddet og fører albuen ned, så kettlebellen hviler mod underarmen og overarmen er tæt på kroppen.
  4. Stabilisering: Sørg for, at kettlebellen ligger komfortabelt mod underarmen og skuldrene er nede og væk fra ørerne.
  5. Sænkning: Drej håndleddet igen og lad kettlebellen falde i en kontrolleret bevægelse tilbage til startpositionen.


Kettlebell snatch

Kettlebell snatch er en øvelse, hvor man skal have kettlebellen fra gulvet eller fra hoften og over hovedet i en flydende bevægelse. Det er en super øvelse til at opbygge både styrke og eksplosiv kraft, da den arbejder intensivt med skuldrene, ryggen, hofterne og benene.

Teknik i kettlebell snatch

  1. Startposition: Stå med fødderne i hoftebredde. Bøj i hofterne og knæene for at gribe kettlebell’en med den ene hånd, mens du holder ryggen lige og brystet oprejst.
  2. Opsving: Skub kraftigt fra benene og hofterne for at skabe momentum. Træk kettlebell’en opad tæt på kroppen. For nogen hjælper det at forestille at man lyner en lynlås.
  3. Overgang: Når kettlebell’en når omkring hovedhøjde, drej håndleddet hurtigt og ‘slå’ igennem med armen.
  4. Lockout: Stræk arm og ben fuldt ud, så kettlebell’en er låst over hovedet i en stabil og oprejst position. Hold armen inde til øret.


Kettlebell jerk

Kettlebell jerk er en avanceret kettlebelløvelse, hvor man skal have kettlebellen fra skulderen og over hovedet. Øvelsen opbygger styrke og eksplosiv kraft i skuldrene, triceps, brystet og benene.

Teknik i kettlebell jerk

  1. Startposition: Stå med fødderne i hoftebredde fra hinanden. Hold kettlebell’en i front rack-position, hvor håndtaget hviler diagonalt i håndfladen, albuen er tæt på kroppen, og kettlebell’en ligger mod underarmen.
  2. Dip: Lav en kort, hurtig bøjning i knæene og hofterne, mens du holder overkroppen oprejst.
  3. Drive: Efter dip’et, stræk eksplosivt benene og hofterne, og overfør kraften gennem kroppen for at løfte kettlebell’en opad. Når kettlebell’en når omkring øjenhøjde, laver du endnu en kort bøjning i knæene (anden dip) for at placere kroppen under kettlebell’en.
  4. Lockout: Stræk armen og ben fuldt ud, så kettlebell’en er låst over hovedet med en stabil og oprejst krop.
#}
#}
#}
#}
#}

Inspiration til workouts med kettlebells

Her er et par eksempler på forskellige kettlebell-workouts, som du kan lave.

Workout 1

Kettlebell DT (det er en klassisk hero wod, der normalt bliver udført med en vægtstang)

5 Rounds for time:

  • 12 Kettlebell deadlifts 
  • 9 Kettlebell cleans
  • 6 Kettlebell shoulder to overhead


RX vægt: 2x24/16kg kettlebell

Workout 2

For time:

50-40-30-20-10

  • Kettlebell swings
  • Box jumps
  • Every min do 5 goblet squat


RX vægt: 1x32/24 kg

Workout 3

AMRAP9

3-6-9…18

  • Kettlebell snatch
  • Burpee over the kettlebell
  • Imellem alle øvelser, laver du kettlebell front rack lunges 7.5 m
Relaterede produkter
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)