Styrketræning kræver udstyr der holder

Du har helt sikkert prøvet det: Vægtskiver der knækker, låse der svigter eller wires der bliver slidt. Udstyr til styrketræning skal være robust. Træningsudstyret skal kunne klare stor belastning. Men uanset hvor god kvalitet dit udstyr er, så kan du ødelægge det, hvis du ikke passer godt på det.

Hos Fitness Engros A/S har vi et bredt udvalg af mærker. Vi har valgt et bredt sortiment af høj kvalitet, så du kan finde udstyr, der passer præcis til dit behov. Derfor er det ekstra vigtigt, at du kender dit behov – og samtidig passer godt på dit udstyr.

Vi bestræber os på at vejlede dig til godt udstyr til din styrketræning. Og vi guider dig så udstyret kan holde i lang tid.

Find ud af hvilket træningsudstyr du har brug for

Styrketræning er meget mere end at løfte vægte. Der findes et væld af forskellige træningsformer. Nogle mennesker foretrækker styrkemaskiner, mens andre helst vil træne med løse vægte. Der er også dem, der næsten udelukkende træner med kropsvægt.

Spørgsmålet er hvad din træningform er og hvor hyppigt du træner. Dit udstyr skal svare til din træningsintensitet og hyppighed. Og så skal udstyret kunne friste. Ja, det skal være en nydelse at sætte sig på motionscyklen eller at lægge vægtstangen på dit rack. Bænken skal støtte, og grebet på vægtstangen skal føles sikkert. Når du kigger på dit udstyr, skal du få lyst til at træne – du skal få lyst til at udfordre dig selv.

Det gælder både i dit private træningsrum og i træningscenteret.

Hvorfor styrketræner du?

Første skridt til at finde det udstyr du har brug for, er at vide hvorfor du egentlig vil styrketræne. Hvorfor føler du for at ville løfte vægte eller svede på en træningsmaskine?

Styrketræning har et væld af fordele. En god træningsrutine styrker din krop på mange måder. Du bliver mere modstandsdygtig for de udfordringer du står overfor i livet. Det gælder både fysiske og mentale udfordringer. Styrketræning er godt for både muskler, hjerte og hjerne.

Tænk lidt over hvad det er, du vil opnå. Måske vil du have større muskelmasse, fedtforbrænding, bedre kondition, blive gladere eller bare finde en god træningsrutine. Det kan også være at din styrketræning skal supplere en anden træningsform. Eller du vil træne fokuseret på den der six pack, så du kan se godt ud i spejlet. Indrøm det bare … hvem kan ikke lide at se sine muskler i spejlet.

Når du kender dit hvorfor, så bliver det lettere for dig at vælge det rigtige udstyr. Og skulle du stadig være i tvivl, så står vi klar til at hjælpe dig.

Hjemmetræning skal give resultater

Du kan lave mange øvelser derhjemme. Med lidt opfindsomhed kan du stort set lave det samme derhjemme som i træningscenteret. Så hvorfor er det så meget federe at tage i centeret? – De to mest oplagte grunde er for at møde andre mennesker og fordi træningsudstyret er bedre.

Der er ingen tvivl om at det føles godt at løfte en stang med den perfekte rifling og fjedring. Dumbbells med gummicoating er en fornøjelse – især hvis du har prøvet at tabe dine hjemmelavede over tæerne. Styrketræning i et center er rart fordi det er indrettet til ethvert behov.

Dit træningsrum derhjemme behøver ikke at kunne klare den samme belastning som det udstyr der står ved crossfit eller i fitnesscenteret. Men det skal helst tilbyde den samme komfort. Heldigvis har du ikke brug for det samme udstyr som du finder i fitnesscenteret. Der er helt sikkert udstyr i centeret som du aldrig rører ved. Og så er der udstyr som du bruger ofte.

Vi har samlet et sortiment af styrketræningsudstyr som kan stå både i hjemmet og i et træningscenter. Når du kender dine behov for udstyr til styrketræning, så kan du købe udstyr der tilbyder nøjagtig den samme komfort og kvalitet som det der står i centeret.

Om du køber udstyr til kommercielt brug eller til et privat motionsrum, så ændrer det ikke på at begge dele kræver udstyr af høj kvalitet. Oplevelsen ved at styrketræne med godt udstyr er bare større, mere motiverende og giver bedre resultater.

Stærke tips til at passe på dit udstyr

Først og fremmest skal du købe træningsudstyr af god kvalitet. Når du kender dine behov, så bliver det lettere for dig at vælge det rigtige udstyr. Forkert udstyr vil belaste både dig og dit udstyr.

Du vedligeholder dit udstyr ved at holde det rent. Tør det af efter brug og pas på med stærke rengøringsmidler. De kan opløse coating og gummi eller ødelægge polstring. Det er en god idé at bruge desinfektionsmiddel til at slå bakterierne ihjel. Vi anbefaler desinfektionsmiddel af 70 % ethanol og 30 % vand.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du bedst rengør og vedligeholder dit udstyr, så læs vejledningen der følger med udstyret. Du er også altid velkommen til at kontakte os for vejledning.

Et lille tip til træningscentre: Når I instruerer jeres personale i vedligeholdelse, så kan de bedre guide brugerne i fitnesscentret eller crossfit boxen.

Når du bruger udstyret, så lad være med at kaste med det – medmindre det er beregnet til det. For eksempel holder en olympisk vægtstang meget længere, hvis du nøjes med drop fra hoften.

Og sørg for at bruge udstyret til dét, det er beregnet til. Det er fint at være kreativ, men hvis udstyret skal holde i lang tid, så brug det med omtanke.

Stort udvalg af udstyr til styrketræning

Her på siden kan du finde udstyr til både hjemmetræning og center.

 • Squat racks
 • Bænke
 • GHD – specielt til træning af baller og baglår.
 • Styrkemaskiner. Både til fokus på bestemte muskler og multimaskiner. Der er også et stort udvalg af maskiner til udendørs træning.
 • Greb og tilbehør. Find lige det greb, der passer til dit behov – plus en masse ekstra tilbehør, der gør træningen ekstra sjov.
 • Plate loaded. For dig der leder efter maskiner, hvor du kan justere vægten med løse vægtskiver.
 • Intelligente træningsmaskiner. Er udstyret med computer og skærm, som overvåger og hjælper din træning.

Vi stiller krav til vores udstyr

Vores sortiment af styrketræningsudstyr er sammensat, så du kan finde præcis dét, du leder efter. Du finder både kabelmaskiner, plate loadet og maskiner med elektronisk modstand.

Vi stiller krav til vores udstyr, både når det kommer til kvalitet, funktionalitet og design. Det betyder, at du bl.a. kan finde træningsmaskiner fra bl.a. Gym80 og Nautilus, som du kan tilpasse til din egen stil f.eks. i farvevalg og logodesign. Og du finder udstyr designet til at træne hele bevægeudslaget (range of motion) for en så optimal træning som muligt.

Ønsker du at opleve vores udstyr?

Ring til os og lad os tage en snak om dine ønsker og krav til udstyret, så kan vi sammen finde frem til de styrketræningsmaskiner, der lever op til jeres behov. Du er også altid velkommen til at kontakte os og lave en aftale, så du kan komme forbi og opleve udstyret i et af vores showrooms.

Styrketræning giver dig et bedre liv

Dyrker du regelmæssig styrketræning kan du se frem til en høj grad af fysisk og psykisk velbefindende. Herunder har vi listet nogle af fordelene ved regelmæssig styrketræning:

 • Opbygger din muskelmasse
 • Forbedrer din stabilitet og balance
 • Forebygger rygproblemer
 • Øger din kalorieforbrænding og stofskifte
 • Forebygger knogleskørhed, idet knogletætheden øges
 • Styrker dit immunforsvar og forebygger diabetes, nedsætter blodtrykket og styrker hjertet
 • Forebygger depression og stress, idet din krop frigiver endorfiner ved styrketræning
 • Forbedrer din kondition og dermed et bedre blodomløb i kroppen
 • Reducerer din risiko for leddegigt
 • Forbedrer din evne til at udføre hverdagsaktiviteter
 • Bevarer din krop rank og fast

Du behøver ikke at tilbringe mange timer om ugen i selskab med dit træningsudstyr. 20 minutter tre gange om ugen vil give dig sundhedsmæssigt forsvarlige resultater. Efter et par måneder vil du desuden kunne se resultaterne i form af opstrammede forandringer på din krop. Tøv ikke med at kontakte os hos Fitness Engros, hvis du har spørgsmål til vores styrketræningsudstyr.