Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
VI OPLEVER I ØJEBLIKKET PROBLEMER MED MOBILEPAY - BRUG KREDITKORT I STEDET

Boldtræning - når du vil have et ekstra balanceelement ind i din styrketræning

Boldtræning - når du vil have et ekstra balanceelement ind i din styrketræning
26.08.2024

Da jeg var teenager, gik jeg på et boldhold med min mor. Det lå om søndagen og det var helt ærligt ikke der, jeg havde den bedste balance, da lørdagen som regel var festlig. Og det er lige præcis det med balancen, som er det element, man får med, når man træner med gymnastikbolde.

Træning med gymnastikbolde er virkelig sjovt og effektivt, så vil du krydre din hjemmetræning lidt, synes jeg, du skal prøve lidt boldaction. Med en stor gym ball kan du træne skånsomt og hårdt på både styrke og balance hjemme fra stuen, samtidig med at det kan være ret sjov træning. Træning med bold er også godt til dig, som søger lidt ekstra støtte under din træning.

Styrk din core med boldtræning

Med en gymnastikbold kan du selvfølgelig træne hele kroppen, men jeg vil gerne give dig lidt inspiration til at lave coretræning på din gymnastikbold, for du kan lave en ret effektiv coretræning, når balanceelementet er med. Du kan også finde et stort udvalg af andre træningsbolde.

#}
#}
#}
#}

Kom i gang med gode boldøvelser

Her er et par gode core / mavetræningsøvelser du kan lave med din gym ball. Lav øvelserne som en finisher af 2-3 runder eller vælg en øvelse, du kan køre imellem i dit styrketræningspas.

Pike

Læg dig hen over gymnastikbolden og tril frem, så du får hænderne i gulvet og ligger med fødderne / underbenet på bolden i en plankeposition. Herfra trækker du gymnastikbolden tættere på dig ved at spænde op i din core og løfte dine hofter op mod loftet, så højt du kan uden at falde. Langsomt skubber du bolden tilbage til udgangspositionen igen og gentager.

Stir the pot

Læg dig i en plankeposition med underarmene på gymnastikbolden. Saml hænderne, eller hold dem tæt på hinanden. Spænd godt op i din core og bevæg gymnastikbolden i cirkler ved hjælp af underarmene, ligesom hvis du rørte i en gryde. Denne øvelse er enormt krævende, men virkelig god.

V Ups / Leg raises

Læg dig på ryggen på en måtte og placer gymnastikbolden mellem dine ankler. Stræk arme og ben og pres bolden mellem benene / anklerne, så du danner en lige linje. Samtidig løfter du dine ben og arme fra gulvet, så du laver en V-up lignende bevægelse. Herfra fører du gymnastikbolden op i luften med strakte ben, op mod dine strakte arme, som griber gymnastikbolden og fører den hen over hovedet med stadig strakte arme. Løft dine ben og arme samtidig og med strakte arme fører du gymnastikbolden op til midten, hvor benene nu igen overtager bolden og fører den ned mod gulvet med strakte ben. 

Crunch

Sæt dig på gymnastikbolden og rul stille og roligt ned i en position, hvor du halvvejs ligger på den. Lad den nedre del af din ryg og det øverste af dine baller røre gymnastikbolden. Placer dine fødder i en bred position og bøj dine knæ for at opretholde balancen. Placér hænderne bag ørerne. Nu, mens du læner dig tilbage, lader du din ryg svaje omkring bolden. Fokuser på at skabe så meget afstand som muligt mellem dine ribben og dit bækken. Så, krum din ryg så meget som muligt, hvilket bringer dine ribben og dit bækken så tæt sammen som muligt. Hold lænden i kontakt med gymnastikbolden hele tiden og undgå at komme helt op at sidde.

Træning med en gymnastikbold tilføjer ikke kun en ekstra dimension til din styrketræning, det giver også en sjov og udfordrende måde at arbejde med din balance på. Så næste gang du vil pifte din træning op derhjemme, skal du begynde at bringe gymnastikbolden ind i din træningsrutine og mærke forskellen!

Relaterede produkter
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)