Opnå bedre balance og styrke med en træningsbold
13.05.2024

Hvad er en træningsbold?

En træningsbold eller en gymnastikbold, er et rigtig godt træningsredskab til dig, som vil styrke din core og udfordre din balance og fleksibilitet. Den vil altid være at finde i dit træningscenter, men den er også god at have derhjemme. Der findes et utal af øvelser, du kan lave på den. Hvis du anskaffer dig én til hjemmebrug, så tag den i brug efter din løbetur, så du får lidt ekstra træning og det er stadig træning, du kan mærke dagen derpå med de rette øvelser.

En træningsbold kan bruges til at træne hele kroppen, men især din mave og ryg – og din bækkenbund. Den vil udfordre, men forbedre din balance og din kropsbevidsthed. Du kan ikke snyde på bolden. Den kræver konstant koncentration og øget fokus på din teknik. Din core er i fokus, uanset hvilken øvelse du udfører på den. Samtidig kan du også arbejde med din fleksibilitet og mobilitet, hvilket din krop vil takke dig for – også til gavn i dine andre træningsformer. Den vil også forbedre din kropsholdning.

Da jeg i sin tid havde et stillesiddende arbejde, skiftede jeg ofte min kontorstol ud med min træningsbold for at få en bedre holdning og have fokus på at sidde korrekt. Du er nødt til at aktivere din core-muskulatur og rygmuskler mere. De skal arbejde hårdere for at opretholde stabiliteten og som på sigt vil forbedre din kropsholdning.

Træningsboldsøvelser aktiverer ikke kun din coremuskler, men altså også andre muskelgrupper som ben, arme og ryg. Når du udfører øvelser på en træningsbold, skal du virkelig koordinere og stabilisere din krop ved hjælp af flere muskelgrupper, hvilket blot resulterer i en mere effektiv træning af hele kroppen.

Personligt elsker jeg alt funktionel træning og jeg elsker at ”lege” i træningen og ikke kun træne én muskelgruppe ad gangen. Det er for kedeligt til mig og her synes jeg, at en træningsbold er et genialt træningsredskab at supplere med. Du vil tydelig kunne mærke, at din balance bliver bedre og bedre, jo mere du træner på den.

Det skal dog siges, at det er vigtigt at du sørger for at have en god teknik på den, så du ikke får ondt i ryggen efterfølgende. Så hav fokus på teknik, spænde op de rigtige steder og start med nogen simple og lette øvelser, hvor du ved, du har styrken til at udføre dem. Når den er med dig, kan du begynde at lege med balancen og din koordination.

Træning med en træningsbold

Jeg har valgt at give dig mine 6 favoritøvelser med en træningsbold, som du kan bruge som et supplement og inspiration til din egen træning.
Du kan lave 3-4 runder af træningen, og så er du kommet igennem en god træning.