Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
VI OPLEVER I ØJEBLIKKET PROBLEMER MED MOBILEPAY - BRUG KREDITKORT I STEDET

Essentielt udstyr til styrketræning

Emil Ryberg Anbefaler - Min personlige liste over essentielt udstyr til dig der går op i styrketræning!

Essentielt udstyr til styrketræning
15.08.2024

Need to have træningsudstyr

Listen er efterhånden lang, når det kommer til styrkeudstyr, som jeg personligt ville have for at have komplette vilkår for styrketræning.

Derfor har jeg lavet en liste over det udstyr, som jeg generelt mener vil gavne alle, som går op i styrketræning baseret på funktionalitet og tilgængelighed.

Med andre ord - need to have. Det er altså udstyr, som jeg mener, at du simpelthen må eje, da det skaber så mange muligheder.

Håndvægte

Masser af sæt håndvægte. Desto flere, desto bedre.

Du kan lave så meget varieret træning med håndvægte. De fylder ikke nær så meget som en vægtstang og det giver dig mulighed for at lave en masse et-arms eller et-bens øvelser, som bare ikke kan opnås med andet udstyr. Det er klart mit go-to!

En justerbar træningsbænk

En justerbar træningsbænk vil være næste punkt på listen. Det er et element, som skaber så mange muligheder og som gør det at eje håndvægte eller vægtstænger en del mere givende. Mængden af øvelser der kan optimeres ved at have en bænk, er stor.

Squat Rack

Et Squat Rack for guds skyld. Om det så kun skal bruges til at stabilisere sig selv i. Rumænske Dødløft er aldrig det samme, hvis øvelsen skal startes fra gulvet. Så et rack med justerbare kroge og en masse højder/huller til indstilling er efter min mening guld værd.

Cable Pulldown Tårn / Pull-Up Bar

At have et Cable Pulldown Tårn / Pull-Up bar tilgængeligt vil være fyldestgørende for, at du kan opnå den bedste træning af dine rygmuskler. Det at trække ned i noget eller hive sig op er et af de mest simple, men også mest effektive måder at styrke din bagside af din overkrop.

Vægtstang

En god klassisk vægtstang er et af mine foretrukne redskaber til at flytte store mængder vægt. Det er så simpelt at træne med og der er mange træningspas, der kan blive klaret med få øvelser udført med vægtstang, fordi det er så krævende og udfordrende for hele kroppen.

Bumper plates

Bumper plates vil for evigt have en stor plads i mit hjerte. Udstyr som har samme diameter, uanset hvad det vejer, gør det så brugervenligt at udføre adskillige øvelser uden du mister kontrollen eller balancen.

Teknik vægtskiver

Små teknik vægtskiver er et af de mest undervurderede elementer i styrketræning. Det er de, fordi mange glemmer, hvor vigtigt progressive overload er, men også hvor nemt det faktisk kan være at skabe ved blot at tage teknikvægtskiver i brug, som vejer fra 0,25kg og helt op til 2,5kg. De bør være de fleste menneskers bedste ven i et træningscenter.

Justerbart kabeltårn

Det er uden tvivl værd at nævne et justerbart kabeltårn. Kabler er i min optik ret overlegent til opbygning af muskelmasse, fordi man oplever en helt anden stabilitet og styrkekurve end med frie vægte. Mange øvelser udført i kabler, har stor overførbarhed til øvelser med frie vægte, da øget stabilitet ofte gør det nemmere at håndtere tungere loads hen ad vejen.

Leg extensions og leg curl maskine

Det er fantastisk at kunne træne sine ben isoleret. I det forkortede stadie er det virkelig essentielt for udvikling af større muskler og generelt knæstyrke under stabile vilkår. Uanset om du går meget op i din træning eller ej, er jeg sikker på, at alle der benytter sig af de to maskiner vil få gavn af dem, uanset hvad deres målsætning er.

Lifting straps

Det sidste på listen er faktisk lidt et nicheudstyr, men lifting straps er guld værd. Dette udstyr alene vil altid hjælpe på at din progression stadig kan finde sted og ikke forhindres grundet forringet grebsstyrke midt i et sæt.

Om det er dødløft eller i rygtræningen. Sågar også i Split Squats, hvor tungere håndvægte på sigt kan blive udfordrende for grebet. Her vil lifting straps i den grad være en kæmpe hjælp.

Emil Ryberg
Emil Ryberg
Emil Ryberg
Emil Ryberg

Nice to have træningsudstyr

Smith machine stativ

Når det kommer til udstyr, som er nice to have, men ikke essentielt, baseret på min subjektive holdning, så er et smith machine stativ genialt. Det har ikke samme frihed, som blot at smække nogle skiver på en vægtstang og kaste rundt med den, men stativet er super ideelt for mere stabile øvelser til dem der, ligesom mig selv, har muskelopbygning som målsætning. 

D-Handles og greb

Diverse D-Handles og greb til pulldown, pushdown og andre øvelser som kan laves i kabeltårne, er en kæmpe glæde hos en bodybuilder som mig selv. Flere er kun bedre! Man kan dog komme rigtig langt med blot 2-3 håndtag/greb, som gør det de skal og så skal man nok klare sig. Derfor er det et nice to have. 

Pin Loaded Chestsupported Machine Row

Hvis der er noget jeg altid føler er en mangelvare i mange fitnesscentre, så er det en Pin Loaded Chestsupported Machine Row. Man kan sagtens opnå rigtig gode træninger af hele ryggen uden den slags maskine, men hvis man virkelig skulle vælge en fornuftig maskine, som alle typer med alle slags træningsmål kan bruge, så skulle det være sådan en. 

Rolling pad

En Rolling pad til Rear Foot Elevated Split Squats. Selvom en træningsbænk sagtens kan bruges til Split Squats og altid har fungeret perfekt, så kan det for mange være mere skånsomt og personligt synes jeg, det føles mere naturligt at køre det på en rullende pude, som følger ankelleddet bedre. Det gør det lidt mindre træls at køre Bulgarian Split Squats, når setup’et er 10/10. 

Isolationsmaskiner

Isolations maskinøvelser er også virkelig lækre at have tilgængeligt, men hvis man var strandet på en øde ø, og kun havde et sæt tunge håndvægte tilgængeligt, ville man stadig kunne få meget mere ud af dem end at være strandet med en Pin Loaded Pec Deck Machine.

Til den avancerede atlet

Knæbind, wristwraps og lifting belt

Her vil udstyr som knæbind, wristwraps og lifting belt være på tale. Altså udstyr som for den avancerede atlet vil give de sidste 5%, som kan være altafgørende i tunge løft og jagten på progressive overload. 

Kalk

Flydende kalk eller kalkblok for bedre greb under svedige workouts giver også god mening. Især i øvelser med kropsvægt, hvor grebet er på hårdt arbejde og kan være altafgørende. Derfor bruges det også primært i vægtløftning, CrossFit og styrkeløft. 

Find det udstyr der passer til dig

Generelt set er det subjektivt, hvad der netop er nødvendigt for det enkelte individ og deres træning. Selvom nogle øvelser er mere optimale for en målsætning, er det ikke ensbetydende med, at man SKAL lave de øvelser, hvis man ikke synes om dem eller bare ikke kan få det til at fungere teknisk.

Efter mange års træning har jeg erfaret, at langt de fleste kommer længere med deres træning med mere simpelt og basic rugbrødsarbejde, som både foregår i maskiner og med frie vægte. Udstyret er i sidste ende blot en hjælp til at flytte mere vægt på en mere stabil og optimal måde i forhold til dit mål. Hvis man som mig har alt udstyret nævnt på “Need to Have“ listen, så kommer man ikke til at løbe tør for hverken øvelser eller muligheder for fremgang i træningen. 

Jeg ønsker dig en fantastisk træning og håber, at du fik bekræftet/afkræftet hvad der er essentielt for din træning og hvad der potentielt ikke er lige så nødvendigt, som du måske tror.

Relaterede produkter
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)