Her finder du alt hvad du kan ønske dig indenfor frie vægte. Vi har et stort og varieret udvalg af vægtskiver, der kan bruges til både konkurrence og træning. Og selvfølgelig vægtstænger der matcher.

Du finder naturligvis også et hav af forskellige håndvægte, kettlebells og bænke - ligesom vi har samlet alle vores komplette vægtsæt til dig, der vil have mulighed for at frit tilpasse belastningen efter behov. Hvad end du er nybegynder eller professionel, har vi det rette træningsudstyr til dig.

Vægte i mange forskellige vægtklasser og varianter

Hos Fitness Engros vil vi gerne imødekomme den store interesse for træning med frie vægte, og derfor forhandler vi naturligvis vægte i alle afskygninger og i en lang række forskellige vægtklasser med alt fra 0,5 kg til 48 kg. Dermed har vi vægte til ethvert behov, niveau og træningsform.
Vores store og voksende udvalg består bl.a. af:

 • Vægtstænger
 • Vægtskiver
 • Kettlebells
 • Håndvægte

Det er træningsudstyr, der kan være med til at sikre en mere effektiv og varieret funktionel træning. Du kan købe vores frie vægte både enkeltvis eller som sæt med eksempelvis flere vægte og en vægtstang i samme pakke til en favorabel pris.
Derudover har vi et hav af forskellige tilbehør til frie vægte, der hjælper dig med at få mest muligt ud af din styrketræning med frie vægte.

Dette dækker frie vægte over

Frie vægte dækker over meget andet end håndvægte, selvom håndvægte ganske rigtigt hører til blandt de mest populære typer af frie vægte.

I vores sortiment vil du også opdage en verden af vægtstænger, vægtskiver, kettlebells og andre vægte til træning. Inden for vægtstænger tilbyder vi både faste vægtstænger såvel som forskellige typer af vægtstænger.

Frie vægte er et alternativ til træningsmaskiner – i manges øjne et godt alternativ. De frie vægte bruges i stor stil i fitnesscentre landet over, ligesom de frie vægte er et stort hit i de private hjem. Det er der flere gode grunde til, og disse grunde skal vi nok komme ind på i næste afsnit.

Ønsker du faglige input til, hvilke frie vægte der skal bruges for at indrette et komplet fitnesscenter, træningsrum eller noget helt tredje, så tøv ikke med at kontakte os. Vi har stor erfaring med at hjælpe både privat- og erhvervskunder.

Træning med frie vægte byder på mange fordele

Træning med frie vægte er, og har altid været, noget, der deler vandene. Der findes den gruppe, der sværger til frie vægte frem for alt andet, og så findes der gruppen af mennesker, der til enhver tid vil foretrække maskinerne.
Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert i den anledning, men der er om ikke andet adskillige gode grunde til at træne med frie vægte.

Det ér muligt at træne uden at bruge frie vægte i form af f.eks. håndvægte og vægtstænger, men det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er rækkevis af fordele ved at træne med sådanne vægte.

Fordele forbundet med træning med frie vægte:

 • De frie vægte fylder mindre end maskinerne – Frie vægte optager meget lidt plads sammenlignet med træningsmaskiner. Dette kan være en markant fordel, hvis der skal indrettes et mindre træningsrum i private eller erhvervsmæssige sammenhænge. Selv på et lille areal vil der kunne findes plads til mange frie vægte.
  For at udnytte pladsen optimalt kan det desuden være hensigtsmæssigt at købe stativer til opbevaring af både kettlebells, håndvægte, vægtskiver og vægtstænger. Sådanne stativer er også med til at sikre et bedre overblik for brugeren/brugerne.
 • Brugeren udfordrer sin koordination og balance i højere grad – Med frie vægte er det ikke kun muligt at opnå øget styrke. En fri vægt i form af f.eks. en håndvægt vil kunne bevæge sig i alle retninger, og derfor bringes din koordination og balance i spil. Kunsten er at bevæge vægtene kontrolleret og synkront.
 • Stort set alle øvelser kan udføres med frie vægte – Listen over træningsøvelser, der kan udføres med frie vægte er lang. Faktisk er der stort set ikke de træningsøvelser, der ikke kan udføres med frie vægte af den ene eller anden art.
  Det giver brugeren rig mulighed for at opnå en varieret, udfordrende og effektiv træning. Blandt de mest populære træningsøvelser kan der bl.a. nævnes squat, brystpres, biceps curl, military press og dødløft. Nogle af øvelserne kræver også en træningsbænk.
 • Frie vægte kræver ingen servicering eller vedligeholdelse – Mange træningsmaskiner skal serviceres fra tid til anden, men dette er ikke nødvendigt med frie vægte. Frie vægte kræver minimal pleje og rengøring, og de vil ofte præstere en lang levetid ved korrekt håndtering.

Frie vægte vs maskiner

Der er fordele og ulemper ved både frie vægte og maskiner, og derfor er det også svært at vælge mellem disse to muligheder. Den ene mulighed behøver dog ikke nødvendigvis at udelukke den anden. Vi anbefaler vores kunder – såvel private som erhverv – at gøre brug af både frie vægte og maskiner for at sikre en varieret og effektiv træning.

Maskiner vil typisk være at foretrække frem for frie vægte for begyndere. Det hænger sammen med, at maskiner er lette at gå til. Desuden er der en mindre risiko for at pådrage sig skader ved maskinerne, idet de er gode til at isolere musklerne.
Til gengæld vil brugeren ikke kunne træne sin koordination og balance på samme måde, som hvis der trænes med frie vægte.

Opsummeret skal et træningsrum eller træningscenter optimalt set indeholde både maskiner og frie vægte.

Brug frie vægte til mange forskellige øvelser

Du kan bruge frie vægte til mange forskellige øvelser i din styrketræning, og både håndvægte, kettlebells, vægtstanger, som er blandt de mest populære typer frie vægte har hver sine fordele:

 • Håndvægt - Håndvægte er relativt små og nemme at håndtere, hvilket gør dem perfekte til hjemmetræning eller til at tage med på farten. De er også alsidige og kan bruges til en lang række øvelser, såsom biceps curls, triceps extensions og skulderpres. Håndvægtene er også gode til at træne hver side af kroppen individuelt, hvilket kan hjælpe med at forhindre ubalancer.
 • Vægtstang - Vægtstænger er længere og tungere end håndvægte, og de er bedst egnet til øvelser, der kræver mere vægt, såsom squats, bænkpres og dødløft. De er også gode til at træne store muskelgrupper som ben, ryg og bryst. Vægtstænger kan være lidt mere besværlige at opbevare derhjemme, men de er stadig et godt valg, hvis du vil have et alsidigt redskab til styrketræning.
 • Kettlebell - Kettlebells er en særlig type fri vægt, der har en rund form med en håndtag på toppen. De er perfekte til frivægt core træning og øvelser, der kræver mere bevægelse og dynamik, såsom kettlebell swings, goblet squats og turkish get-ups. Kettlebells er også gode til at træne udholdenhed, koordination og balance, da de blandt andet kræver mere kontrol end håndvægte og vægtstænger.

Uanset hvilken type udstyr du vælger, er der tale om træningsredskaber, som du generelt kan bruge til en lang række øvelser og komme godt omkring de forskellige muskelgrupper og opbygge muskler og styrke på effektiv vis.

Vi forhandler frie vægte til både private og erhverv

Hos Fitness Engros forhandler vi professionelt træningsudstyr, herunder frie vægte, til både private og erhverv. Du er derfor havnet på den rette side, hvad end du har planer om at købe nogle nye vægte til dit eget lille træningslokale, eller om du er i færd med at indrette et professionelt fitnesscenter eller et genoptræningscenter.

Som kunde hos Fitness Engros kan du naturligvis tage del i vores mange fordele.
Fordelene tæller bl.a. gratis levering ved køb over 999 kroner, 365 dages returret og sikker betaling. Via vores webshop kan du betale med alle de gængse betalingskort, ligesom du kan få tilbudt delbetaling og finansiering ved behov.

Besøg også vores showroom i Taastrup

Vil du gerne se og prøve nogle af vores frie vægte inden køb, så kan du med fordel besøge vores showroom ved lejlighed. Du finder vores showroom i 2630 Taastrup.