Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
FIND OKTOBERS UDVALGTE PRODUKTER LIGE HER

Kom godt i gang med din mavetræning

Kom godt i gang med din mavetræning
Kom godt i gang med din mavetræning
16.10.2024

Mavetræning eller coretræning er de muskler, der udgør kernen i kroppen. Altså mave, ryg, bækkenet og hofterne. Det er vigtigt at træne disse muskler for at opretholde stabilitet, balance og styrke i kroppen. Det er alt sammen noget, du ikke kun skal bruge i din træning, men som du også bruger i løbet af din hverdag.

Mange drømmer om den berømte six-pack og den er svær at få, det ved vi alle. Det kræver hård træning, sund kost og en lav fedtprocent. Mavemusklerne (bugmusklerne) er en gruppe muskler, som ligger i den forreste del af maveområdet. Det er de lige mavemuskler, ydre skrå mavemuskler, indre skrå mavemuskler og de tværgående mavemuskler. De skal alle i spil og trænes, når du skal lave et godt maveprogram.

Husk at træne din core

Grunden til det er så vigtigt for din krop at træne din core er følgende:

1. Forbedret kropsholdning

En god kropsholdning giver en sund ryg og er vigtig for at undgå slid og overbelastningsskader. 

2. Øget stabilitet og balance

Coretræning forbedrer din kropskontrol og stabilitet, hvilket kan være nyttigt i din sportsgren, dine aktiviteter, men absolut også i din hjemmehverdag. 

3. Forbedret præstation

En stærk core er med til at forbedre din præstation i din sportsgren eller i dine træningsøvelser. Ved at have en stærk overkrop kan du overføre kraften til underkroppen og omvendt. Du minimerer også risikoen for skader ved hård træning. 

4. Forebyggelse af skader

Noget af det vigtigste ved at have en stærk krop er en stabil core og det kan netop forhindre dig i at få skader og reducere spændinger / belastning på andre dele af din krop.


Når du træner din core, er det vigtigt at udføre øvelserne med den rette teknik for at undgå skader, ondt i nakke og lænd. Begynd derfor med at træne uden belastning og kun ved egen kropsvægt, indtil du føler, du har styrken og stabiliteten til at kunne tage en håndvægt, en kettlebell eller en vægtskive.

Lav variation af maveøvelserne og sørg for både at træne de lige, indre og de skrå mavemuskler. Er du en kvinde, så hav ekstra fokus på at spænde op i din bækkenbund og få trænet den samtidig.

Sørg for, at du arbejder med den dybe del af mavemusklerne. Hvis øvelsen er for hård, kan det være svært for dig at trække mavemusklerne sammen og det vil se ud som om, at du skubber dem ud, hvilket gør det svært at bevæge ryggen og udføre øvelsen korrekt.

#}
#}
#}
#}
#}

5 effektive maveøvelser

  • 5 øvelser 
  • 3 runder 
  • Enten 45 sek./15 pause eller 10-15 reps.


Hvis du er nybegynder, så kan du tage en længere pause mellem hver runde på 60 sek. Hvis du derimod er vant til at træne din core, så kan du tage en pause på 30 sek. eller slet ingen for at opretholde en høj intensitet og hold 15. sek. mellem hver øvelse i de 3 runder.

1. Crunches

Læg dig på ryggen med bøjede knæ og fødderne fladt i gulvet. Placer hænderne bag hovedet og løft skuldrebladene fra gulvet ved at bruge mavemusklerne. Som vi siger i Pilates ”forestil dig at du lyner en lynlås hele vejen fra bækkenbunden til navlen. Navlen ind og op og arbejd fra det dybeste af maven”.

2. Numseløft

Læg dig på ryggen med benene lodrette / let bøjet. Du kan også krydse dem. Spænd op i din bækkenbund, slap af i nakke og skuldre og løft numsen, som vist på videoen. Mærk hvordan du får fast i den nederste del af din mave.

3. Russian twists

Sid på gulvet med bøjede ben. Sørg for at løfte brystet, så du ikke falder sammen i kroppen. Drej din torso / drej dig fra side til side. Nogen har det bedst med at kigge ligefrem pga. svimmelhed og andre lader hovedet følge kroppen – mærk efter hvad der er bedst for dig. Føler du dig stærk nok i denne øvelse, kan du tage en kettlebell, en håndvægt eller en vægtskive for at udfordre dig selv.

4. Mountain climbers

Start i en planke med hænderne under skuldrene. Pres dine skuldre ned ad ryggen og sørg for ikke at hænge i dem. Spænd godt op i hele din core og træk det ene knæ op mod brystet og skift hurtigt ben. Husk din vejtrækning.

5. Superman

Læg dig på maven med armene strakt fremad og benene strakte bagud. Løft samtidig armene, brystet og benene fra gulvet og hold stillingen i et øjeblik, før du sænker dig ned.

Relaterede produkter
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)