Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
SPAR 20% PÅ VORES SOMMER FAVORITTER

Fullbody workout med træningselastikker

Fullbody workout med træningselastikker
Fullbody workout med træningselastikker
13.05.2024

Du skal begynde at træne med træningselastikker, fordi det er godt for kroppen og dine led af flere årsager. Først og fremmest giver elastiktræning en form for modstandstræning, som altid er godt. Elastikkerne er med til at opbygge og styrke musklerne på en skånsom måde. Du styrker og arbejder ligeledes både med udholdenhed og balance.

Elastiktræning hjælper også med at forbedre fleksibiliteten og bevægeligheden i forskellige led og muskelgrupper. Det er en ideel træningsform for personer med skader eller dem, der ønsker at undgå belastning på leddene.

Du kan også aktivere de mindre muskelgrupper, som du måske ikke får trænet så meget under traditionel styrketræning. Jeg elsker funktionel træning og det er træningselastikkerne geniale til, da du netop bliver udfordret på både styrke, balance og udholdenhed. Det er alle funktionelle bevægelser, som vi bruger i vores dagligdag.

Træningselastikkerne kan også være med til at forbedre din kropsholdning. Der findes mange gode øvelser der styrker musklerne omkring rygsøjlen, skuldrene og hofterne, så du får forbedret din kropsholdning og du reducerer risikoen for ryg- og nakkesmerter, som mange render rundt med.

Du kan også få mere variation og udfordring i din træning! Du kan stadig lave dødløft med elastikker, træne dine skuldre og dine baller, hvis du er kreativ. Tag nogle elastikker med næste gang, du laver en god HIIT-træning.

Og tag ikke fejl! Træning med elastikker er hårdt og meget effektivt. Har du det rigtige træningsprogram, så får du med garanti sved på panden og ømme baller.

Endelig, så kan du have dine træningselastikker med på farten, så der er ingen undskyldning for ikke at få lavet en god workout.

Jeg har lavet en fullbody workout, som med garanti vil udfordre dig og som du vil kunne mærke dagen derpå.

Træn hele kroppen med træningselastikker

Lav 10 gentagelser af hver og 5 runder (husk 10 til hver side også).
Begynd med en træningselastik, hvor du ved du kan opretholde en god teknik under hele øvelsen. Du kan altid justere undervejs i runderne.

#}
#}
#}
#}
#}

Øvelse 1: Squat med pres

Jeg har brugt level 1 (4,5-15 kg.)
Sørg for at spænde godt op i din core. Læg vægten på hælene og spænd din baglår og baller på vejen op. Lav en squat og pres armene op over hovedet på vej op. Husk din vejrtrækning og tjek at dine knæ peger i samme retning som dine tæer.

Øvelse 2: Bent over rows

Jeg har brugt level 2 (13-35 kg.)
Start med at stå med fødderne i skulderbreddes afstand og hav en let bøjning i knæene. Bøj frem i hofterne og hold ryggen lige. Sørg for at holde din core stærk. Lad dine arme hænge lige ned mod gulvet og hold dine skuldre trukket tilbage og tag fat om elastikken. Træk nu elastikken mod dine ribben ved at bøje albuerne og trække dine skuldreblade sammen. Fokuser på at bruge dine rygmuskler til at trække elastikken opad.

Hold en kort pause oppe, når du har trukket albuerne op og sænk langsomt ned. Lav øvelsen kontrolleret.

Øvelse 3: Front push på knæ

Jeg har skiftet reps imellem level 1 (4,5-15 kg) og level 1,5 (10-30 kg).
Vær på knæene og placer elastikken, som vist i videoen. Hav en lige linje fra knæ, hofter og skuldre. Vær stærk i din core, husk også at spænde godt op i dine baller for fuld kontrol.

Hold dine albuer tæt på kroppen. Tag fat om elastikken og på en udånding strækker du armene fremad med tommelfingeren opad. Kontrolleret trækker du armene tilbage med albuerne tæt på kroppen. Pas på at skuldrene ikke kommer op til ørene, når du strækker armene. Kig eventuel dig selv i spejlet ved udførelsen af denne øvelse.

Øvelse 4: Sumo dødløft

Jeg har brugt level 2 (13-35 kg).
Stå med fødderne bredere end skulderbredde og dine fødder pegende lidt udad i en sumo-stilling. Husk at knæ og tæer altså skal pege i samme retning. Tag fat om elastikkerne med strakte arme. Bøj i knæene og sænk din krop ned, mens du holder ryggen lige og skyder numsen bagud. Vægten skal være på dine hæle. Sørg for at have en stærk og god core kontrol og spænd op i din bækkenbund.

Med strakte arme presser du dig igennem dine hæle til en oprejst position. Du skal spænde i dine baglår, baller og inderlår og trække skuldrene tilbage og ned.

Øvelse 5: Side steps

Jeg har brugt level 2 (13-35 kg).
Denne øvelse er min hade/yndlingsøvelse. Har du først styr på teknikken er den let at tage med til enhver HIIT-træning – hvem vil ikke gerne have ekstra balletræning og så brænder den på den gode måde. Denne øvelse er også med til at forbedre din balance og stabilitet.

Stå med fødderne i hoftebreddes afstand, tag fat om elastikken og sørg for at den er stram, men stadig behagelig. Spænd godt op i dine core, hold en god kropsholdning med brystet løftet og skuldrene tilbage. Dine knæ skal være let bøjet og din vægt skal være ligeligt fordelt på begge fødder. 

Tag små skridt fra side til side. 10 stk. til hver side. Det er vigtigt at du holder spændingen i elastikken, mens du trækker det ene ben væk fra midten og til siden. Den anden fod skal følge efter og bringes tilbage til midten. 

Kom godt i gang med din elastiktræning

Træning med elastikker er ikke bare en nem og tilgængelig form for træning, men også en alsidig og effektiv metode til at forbedre din generelle fysik og sundhed. Dette gør træningselastikker ideelle ikke kun for dem, der genoptræner efter skader, men for alle, der ønsker at opretholde en sund og aktiv livsstil.

Med træningselastikker har du uendelige muligheder for at variere din træning, hvilket hjælper med at holde din træning spændende og udfordrende. Uanset om du træner derhjemme, i fitnesscenteret, eller tager dine elastikker med på rejser, sikrer de en effektiv workout, der passer til din tidsplan og dine personlige fitnessmål.

Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)