Fri fragt ved køb over 995,-

Nødvendigt udstyr til dit Crossfit home gym

Find inspiration til dit nye CrossFit home gym

Inspiration til dit homegym fra Christina Agerbeck
Nødvendigt udstyr til dit Crossfit home gym
01.02.2024

Hvis du står og skal have et home gym, kan det være meget udfordrende at finde ud af, hvilket udstyr der er nødvendigt at have. Det store spørgsmål er, hvad er ”nice to have” og hvad er ”need to have” for ens home gym? Det kommer naturligvis an på, hvilke krav du har til din træning. Jeg vil her komme med mine bud på, hvad der er både ”nice” og ”need to have” i ens home gym, alt efter hvor meget plads du vil allokere til dit nye home gym.

Udstyr til det lille home gym  

Hvis du er begrænset af hvor stort et home gym, som du har plads til, er det ekstra vigtigt at finde det mest alsidige træningsudstyr som muligt. Her vil jeg klart anbefale at købe 1-2 sæt håndvægte og kettlebells i forskellige vægtklasser. På den måde har du både udstyr til forskellige workouts og styrketræning, så du har flere muligheder.  

Et par rigtig gode håndvægte er SQ&SN Hexagon Håndvægte, som ligger rigtig godt i hånden. I forhold til kettlebells vil jeg helt klart anbefale SQ&SN Competition Kettlebells, hvilket er de kettlebells, som jeg selv bruger.  

Når du er udfordret på pladsen, så er det også vigtigt at finde udstyr, der fylder meget lidt og som også nemt kan pakkes væk. Her er træningselastikker virkelig smarte. Med en træningselastik, behøver du faktisk ikke at købe en let håndvægt, da de begge stort set vil kunne opfylde den samme belastning. Du kan bruge træningselastikken til både opvarmning, flere forskellige workouts, samt til styrke og accessory. SQ&SN Resistance Bands er gode og holdbare træningselastikker. 

Hvis du vil have et meget alsidigt træningsredskab, som giver dig rigtig mange træningsmuligheder, uden at fylde særlig meget, så kunne et sæt ringe også være et godt bud. De er super gode at bruge til flere forskellige styrkeøvelser, coreøvelser og naturligvis gymnastiske øvelser. Hos Fitness Engros har de fx Crossmaxx gymnastikringe i træ, der er holdbare og meget behagelige. 

Ligesom ringene, så kan en vægtvest også tilføje endnu mere belastning til din træning. Hvis du en gang imellem gerne vil udfordres endnu mere, så kan du sagtens have en vægtvest på til de forskellige workouts og ligeledes bruge den som ekstra kilo til din styrketræning. Du kan med fordel tage et ekstra kig på Crossmaxx Tactical vægtvest, som samtidig er super behagelig at have på. Husk, at du skal tilkøbe vægtplader til vægtvesten. 

Et lidt billigere træningsudstyr, som både er sjovt og effektivt er et sjippetov. Det er mere i kategorien ”nice to have”, men det kan gøre din træning mere afvekslende og sjovere, hvis du er typen, der elsker en rigtig god cardio workout. Picsil Bee Jump Rope er alt, hvad du har behov for med aluminiums håndtag og et 2 meter langt kabel. 

LMX. Aerobic træningsmåtten er desuden også rar at have, da det i nogle øvelser er mere behageligt at kunne ligge blødt eller bruge den til at stille noget udstyr på, hvis du gerne vil beskytte dit gulv. Træningsmåtten er fx perfekt, hvis du gerne vil lave Handstand Push Ups. 

Udstyr til den krævende fitnessentusiast

Er du endnu mere ”hooked” på træningen og træner for at udvikle dig eller måske har du et større rum, som du gerne vil dedikere til et home gym, så kræver det naturligvis lidt mere udstyr. Med en vægtstang og de dertilhørende vægtskiver, så er du godt dækket ind ved rigtig mange øvelser. Det giver dig mulighed for en masse styrketræningsøvelser, træne vægtløftning og giver dig mulighed for at lave endnu flere Crossfitrelaterede workouts øvelser. Jeg vil helt klart anbefale SQ&SN Olympic Competition vægtstang og ligeledes SQ&SN Bumper Plates.  

Hvis du gerne vil bruge vægtstangen til vægtløftningen, vil det, for gulvet og larmens skyld, være en rigtig god ide med SQ&SN Drop Pads.  

Et justerbart Squat Rack er næsten uundværlig, hvis du har pladsen til det. Det giver dig nemlig mulighed for at træne med tungere vægt i øvelser som f.eks. squat, lunges og skulderpres. Det vil helt klart være anbefalelsesværdigt at investere i SQ&SN Squat Rack, da det kan justeres i højden og også nemt kan slås sammen, så det næsten ikke fylder noget.  

Hvis du elsker at træne Crossfit, så har jeg lidt ekstra udstyr, der kunne være ”nice to have”. Det er fx en box til de mange forskellige box jumps/step overs, som ofte findes i flere forskellige wods. Derudover kan en box også bruges som fodstøtte, når du laver Bulgarian Split Squats eller du kan sidde på den, når du laver Seated Strict Press. Og naturligvis kan du også bare bruge den til at få en god pause imellem dine sæts. Jeg har selv Crossmaxx Box Jump Kasse, der lever fuldt ud op til mine forventninger.  

Sidst, men ikke mindst, er en wall ball også ”nice to have”. Det kræver naturligvis, at du har lidt loftshøjde i dit home gym. Crossmaxx Pro wall ball er både holdbar og rigtig behagelig og kan fås i flere forskellige vægtklasser. 

Udstyr til den der bare skal have alt

Hvis du allerede har dedikeret et helt rum til dit home gym, og har masser af plads til mere udstyr, så har jeg heldigvis endnu flere produkter, som er virkelig fede at have i ens home gym.  

En AssaultBike Pro X er naturligvis uundværlig i et rigtigt Crossfit home gym. Den fylder selvfølgelig lidt, men hvis pladsen er der, så er den super fed at inkorporere i din træning. AssaultBike'en fra Assault Fitness er maskinen alle elsker at hade. Du er garanteret sved på panden.  

Hvis du allerede har vægtstænger og Squat Rack, så vil en bænk også være ”nice to have”. Hvem elsker ikke chest-days? Crossmaxx har en super fed flad træningsbænk, som er perfekt til formålet.  

En ting som jeg selv ønsker i mit home gym er Crossmaxx Handstand Rampe. Du kan selvfølgelig godt selv bygge en af vægtskiver, men det er ikke helt det samme. Det er nemlig rart, at man kan øve sig på det samme træningsudstyr, som der bliver brugt til selve konkurrencerne.  

Nu er du klar til at finde det helt rigtige udstyr til dit eget Crossfit home gym  

Nu har jeg givet dig et overblik over det vigtigste udstyr, som jeg mener, alle bør have i deres Crossfit home gym, så du sikrer et funktionelt og inspirerende rum. Husk, at det vigtigste er at vælge træningsudstyr, som passer til dine træningsbehov.  

Du kan også overveje, hvordan du med tiden kan opgradere dit home gym med endnu mere lækkert udstyr. På den måde behøver du ikke at købe al udstyr fra start.  

Noget som jeg synes er helt vildt vigtigt, er at sætte et personligt præg på sit home gym. Det kan fx være billeder og citater, som er motiverende, eller måske et godt højtalersystem, så du kan træne til din yndlingsplayliste.  

Held og lykke med dit nye projekt!

Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)