Nødvendigt udstyr til dit Crossfit home gym
01.02.2024

Hvis du står og skal have et home gym, kan det være meget udfordrende at finde ud af, hvilket udstyr der er nødvendigt at have. Det store spørgsmål er, hvad er ”nice to have” og hvad er ”need to have” for ens home gym? Det kommer naturligvis an på, hvilke krav du har til din træning. Jeg vil her komme med mine bud på, hvad der er både ”nice” og ”need to have” i ens home gym, alt efter hvor meget plads du vil allokere til dit nye home gym.

Udstyr til det lille home gym  

Hvis du er begrænset af hvor stort et home gym, som du har plads til, er det ekstra vigtigt at finde det mest alsidige træningsudstyr som muligt. Her vil jeg klart anbefale at købe 1-2 sæt håndvægte og kettlebells i forskellige vægtklasser. På den måde har du både udstyr til forskellige workouts og styrketræning, så du har flere muligheder.  

Et par rigtig gode håndvægte er SQ&SN Hexagon Håndvægte, som ligger rigtig godt i hånden. I forhold til kettlebells vil jeg helt klart anbefale SQ&SN Competition Kettlebells, hvilket er de kettlebells, som jeg selv bruger.  

Når du er udfordret på pladsen, så er det også vigtigt at finde udstyr, der fylder meget lidt og som også nemt kan pakkes væk. Her er træningselastikker virkelig smarte. Med en træningselastik, behøver du faktisk ikke at købe en let håndvægt, da de begge stort set vil kunne opfylde den samme belastning. Du kan bruge træningselastikken til både opvarmning, flere forskellige workouts, samt til styrke og accessory. SQ&SN Resistance Bands er gode og holdbare træningselastikker. 

Hvis du vil have et meget alsidigt træningsredskab, som giver dig rigtig mange træningsmuligheder, uden at fylde særlig meget, så kunne et sæt ringe også være et godt bud. De er super gode at bruge til flere forskellige styrkeøvelser, coreøvelser og naturligvis gymnastiske øvelser. Hos Fitness Engros har de fx Crossmaxx gymnastikringe i træ, der er holdbare og meget behagelige. 

Ligesom ringene, så kan en vægtvest også tilføje endnu mere belastning til din træning. Hvis du en gang imellem gerne vil udfordres endnu mere, så kan du sagtens have en vægtvest på til de forskellige workouts og ligeledes bruge den som ekstra kilo til din styrketræning. Du kan med fordel tage et ekstra kig på Crossmaxx Tactical vægtvest, som samtidig er super behagelig at have på. Husk, at du skal tilkøbe vægtplader til vægtvesten. 

Et lidt billigere træningsudstyr, som både er sjovt og effektivt er et sjippetov. Det er mere i kategorien ”nice to have”, men det kan gøre din træning mere afvekslende og sjovere, hvis du er typen, der elsker en rigtig god cardio workout. Picsil Bee Jump Rope er alt, hvad du har behov for med aluminiums håndtag og et 2 meter langt kabel. 

LMX. Aerobic træningsmåtten er desuden også rar at have, da det i nogle øvelser er mere behageligt at kunne ligge blødt eller bruge den til at stille noget udstyr på, hvis du gerne vil beskytte dit gulv. Træningsmåtten er fx perfekt, hvis du gerne vil lave Handstand Push Ups.