Fri fragt ved køb over 995,-

Udstyrstips til hjemmetræning

Skab din perfekte træningsplads derhjemme hjemme! Få Josephine Sanders udstyrstips til hjemmetræning.

Udstyrstips til hjemmetræning - blogindlæg af Josephine Sander
Udstyrstips til hjemmetræning
16.01.2024

Mit hjem, min træningsplads: Udstyrstips til hjemmetræning

Skal du til at indrette din træningsplads i hjemmet? Så har jeg her en guide til det udstyr, du har brug for, uanset om du har et helt rum du vil dedikere til træning eller blot har brug for at kunne lave en simpel træningssession i stuen en gang imellem.

Jeg har også lavet en video hvor du kan se at mit udstyr. Videoen finder du her.

Et rum dedikeret til træning: Skab din egen fitnessoase  

Hvis du har et helt rum til rådighed, kan du lave din helt egen lille fitnessoase derhjemme, ligesom jeg har det i min garage.

Jeg har et træningsområde i min garage med udstyr fra Fitness Engros, der gør min træning lige så effektiv som i et fitnesscenter, og jeg vil lige give dig et indblik i det udstyr, som jeg vil anbefale dig at få fingrene i, hvis du er så heldig at have et helt rum dedikeret til træning.

Cardio-udstyr til hjemmeoasen er nice-to-have  

Du kan selvfølgelig vælge at løbe en tur rundt om blokken eller blot lave dynamiske stræk til opvarmning. Personligt kan jeg dog godt lide at starte træningen med at få varme i kroppen og pulsen op, uanset hvad jeg skal træne. Jeg bruger en Body Bike til formålet, men du kan også vælge en romaskine, et løbebånd, en AssaultBike eller noget helt andet. Fitness Engros har nogle robuste modeller, der virkelig kan få pulsen op.

Valg af håndvægte til hjemmetræningen 

Jeg elsker at arbejde med frivægte og du kan vælge et hav af forskellige typer håndvægte. Min favorit er Hexagon håndvægte, der som det første blev en del af mit home gym. Jeg kan godt lide at håndvægtene ikke triller og så ligger de godt i hånden. Håndvægtene bruger jeg til stort set alle mine træninger.

Kettlebells til workouts 

Jeg har også tilføjet kettlebells i min træning for at gøre den afvekslende. Det er primært til crossfit inspirerede workouts, jeg bruger dem og de er ligeledes geniale, når træningen foregår udendørs. Fitness Engros har et ret bredt udvalg i virkelig mange flotte farver. Jeg har blandt andet kettlebells i 12 kg, 16 kg, 20 kg og 24 kg.

Hvis du har plads til vægtstang og stativ er det en nødvendighed  

Har du et helt rum til træning, så vil et squat rack og et vægtstangssæt være en god base til træningen, da du kan få trænet hele kroppen igennem på en effektiv måde. Udover håndvægte og kettlebells har jeg et vægtstangssæt med vægtskiver. Jeg er begrænset af en lav loftshøjde i min træningsgarage, så når vejret tillader det, træner jeg udenfor. Derfor har jeg et squat rack der er stabilt, men let nok at flytte rundt på og samtidig kan det indstilles på forskellige måder. Har du tænkt dig, at du skal kunne lave f.eks. bænkpres, er det nødvendigt at have et squat rack.

Jeg har valgt en competition vægtstang på 15 kg (det som nogle også kalder for en dame vægtstang), da jeg synes, den giver mig et bedre greb. Denne vægtstang er nemlig mindre i diameter i forhold til normale vægtstænger. Dertil bruger jeg vægtskiver fra SQ&SN.

Brug denne her til din balletræning  

Jeg kan godt lide at træne baller og en af mine favoritøvelser er Hip Thrust. Til den øvelse bruger jeg en nakkepude, som pude til hofterne. Den bliver, hvor den er og så er den utrolig blød for hofterne, hvilket gør træningen mere behagelig.

Træningsmåtte til træning og stræk  

Til træningen er det rart at have en tyk træningsmåtte. Jeg bruger min måtte til både træning og udstrækning.

Beskyt dit gulv  

Når du nu alligevel er godt i gang med at indrette din træningsoase, så er prikken over i’et gummifliser til at beskytte dit gulv. Jeg har gummifliser i mit træningsområde i garagen, men inden da brugte jeg blot mine Deadlift Impact Stoppers, der også kan hjælpe langt hen ad vejen. Dem bruger jeg også, når jeg træner på min terrasse, da de beskytter træværket.

Udvalgt udstyr, når din træning foregår i stuen 

Hvis du, ligesom mig, træner i stuen og gerne vil have noget kompakt, du nemt kan tage frem, er der også gode muligheder for at træne med vægte uden at din stue kommer til at ligne et fitnesscenter.

Skal du gøre det med minimal brug af træningsudstyr, så er en træningsmåtte og et sæt elastikker eller booty bands alt du skal bruge. Vil du gerne presse styrken yderligere, så kan du komme langt med et sæt håndvægte eller en kettlebell.

Tag et kig rundt på www.fitnessengros.dk og find det udstyr, der passer til dig! Jeg glæder mig helt på dine vegne og hepper på dig hele vejen. 

Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)