Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
FIND SEPTEMBERS UDVALGTE PRODUKTER LIGE HER

Hvordan ser din træning ud på en uge?

Hvordan ser din træning ud på en uge?
02.08.2024

Da jeg startede til CrossFit bestod stort set alle mine CrossFit træninger af workouts, jeg eller mine venner havde sat sammen. Der var ingen struktur. Det var blot bygget op af øvelser, jeg synes var sjove og som gav sved på panden. Vi havde stort set heller ingen variation i træningen. Med tiden havde jeg mere fokus på at øve mine svagheder og jeg begyndte at følge et generisk program (et standardprogram alle har adgang til). Jo mere jeg voksede i sporten, jo mere seriøst tog jeg det. Jeg fik derfor coach på og fik dermed et personligt CrossFit træningsprogram. Efter Corona, startede jeg igen på et generisk CrossFit program, som jeg faktisk har fulgt lige siden. Programmet er med to sessions om dagen, seks gange om ugen.

Hvis man gerne vil udvikle sig i sporten, er det ultimative at have struktur i træningen. Uden dét, er det meget svært at opbygge progression. Der er så mange øvelser, elementer og teknikker der skal arbejdes på. Så for at sikre at jeg når hele vejen gennem spektret, er det godt at følge et specifikt træningsprogram til CrossFit. Det er også betryggende og rart at møde op i træningslokalet og vide, hvad der er på dagens program. Det kan for mange være demotiverende at skulle opfinde den dybe tallerken selv, hvor et specifikt CrossFit program fortæller dig, hvad du skal lave.

Jeg har også været i sporten så længe nu, at jeg kender mine svagheder og min krop, så jeg justerer det generiske træningsprogram til, så det passer bedre til mig.

Hvor ofte skal du træne?

Det er meget forskelligt, hvor ofte man skal træne. Det afhænger nemlig af flere faktorer som fx din træningserfaring, dit træningsniveau og dine målsætninger.

Jeg træner to gange om dagen, seks dage om ugen af flere grunde:

  • Det er muligt at få mere træning ind i løbet af ugen
  • Mine træninger kan være kortere i forhold til, hvis jeg kun trænede én gang. Min tålmodighed løber hurtigt op, jeg bliver ukoncentreret og keder mig. Så med én lang session vil kvaliteten blive dårligere.
  • Det er nemmere at få det til at passe med studielivet.
  • Jeg elsker at træne.


I løbet af ugen sørger jeg for at have tre til fire vægtløftnings-/styrkesessions, to gymnastisk sessions, tre-fire sessions med crossfit træninger, en-to sessions der er ren cardio/threshold (løb/maskinearbejde). Derudover skal der øves skills og laves accessory. Og så svømmer jeg en gang om ugen. Både for ikke at overtræne, men også for at blive bedre. Jeg er så dårlig til at svømme.

Du skal altid huske, at det ikke er antallet af træninger pr. uge, der afgør om du overtræner, eller om du rykker dig fysisk. Det er afgørende at have den rigtige sammensætning, for du kan naturligvis ikke træne benhårdt to gange om dagen, seks gange om ugen, for det er simpelthen ikke muligt at restituere sig fra træningen.

#}

Eksempel på en træningsuge

Mandag

1. session: Vægtløftning og styrke

2. session: Crossfit workout

Tirsdag

1. session: Gymnastik

2. session: Enten ’active rest’ eller endurance

Onsdag

1. session: CrossFit workout

2. session: Vægtløftning og styrke

Torsdag

Svømning

Fredag

1. session: Gymnastik/Crossfit workout

2. session: Vægtløftning og styrke

Lørdag

1. session: Crossfit workout

2. session: Vægtløftning og gymnastik/styrke

Søndag

Rest day eller en lang og stille løbetur


Husk at få restitueret

Når jeg træner så meget og en så hård belastning på kroppen, så prøver jeg at prioritere kropsbehandling/sportsmassage. Med den mængde træning, kan det ikke undgås at have ondt et eller andet sted. Derfor er det vigtigt for mig at passe godt på kroppen, så jeg får behandling cirka hver uge.

Det allervigtigste ved at træne er, at man synes det er sjovt, det man laver. Hvis jeg ikke havde glæden ved at være aktiv og dyrke sport, så ville jeg have rigtig svært ved at finde motivationen. Jeg nyder at bruge min krop, udfordre den og mærke dens udvikling. Jeg har dyrket sport siden jeg var helt lille. Det startede med gymnastik som barn og dans gennem hele min ungdom indtil jeg startede til Crossfit som 24-årig. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg resten af mine dage vil være fysisk aktiv. Jeg bliver helt raskløs, hvis ikke jeg bevæger mig. Og så er en aktiv livsstil bare en fed måde at leve livet!

Relaterede produkter
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)