Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
VI OPLEVER I ØJEBLIKKET PROBLEMER MED MOBILEPAY - BRUG KREDITKORT I STEDET

Christinas opvarmning inden træning

Christinas opvarmning inden træning
30.07.2024

Min opvarmning afhænger meget af, hvad jeg skal træne. Er det en træning, som kræver meget puls, så sikrer jeg mig at opvarme mine lunger. Hvorimod til dage med styrke og vægtløftning, er det primært leddene, der opvarmes. Især til gymnastikdage er min opvarmning ekstra lang og omstændig. Gennem årene kan jeg også mærke, at mine led kræver ekstra meget opvarmning for at blive klar. Da jeg var yngre, kunne jeg sagtens bare starte en træning med minimal opvarmning, men den går ikke mere.

Opvarmning til cardio

Til sessions med cardio på programmet starter opvarmningen som regel på cyklen. Her bliver kroppen stille og roligt varmet op og lungerne kommer i gang. Dernæst laver jeg min generelle ledopvarmning. Der er fokus på hofterne, min øvre ryg og skuldrene.

Jeg har lidt mere stramme hoftebøjere, så jeg laver nogle dynamiske stræk for at løsne dem.

Mine 3 favoritøvelser til mobilisering af hoften

  1. Shin box
  2. Stræk på box
  3. Frog pumps


Opvarmning til ryggen

Min øvre ryg er stiv, så jeg prøver at få noget bevægelighed ind ved brug af rotationsøvelser og dynamisk ”stræk”.

Mine 3 favoritøvelser til mobilisering af ryggen

  1. Spine rotation
  2. Spine extension
  3. Disko rotation


Opvarmning til skuldrene

Med årene er mine skuldre blevet mere stive, og de er som regel meget ømme fra træningen dagen forinden. Derfor bruger jeg lang tid på at få dem i gang. Jeg ruller lidt med en bold på brystmusklen og bagefter laver jeg nogle dynamisk stræk af brystet og forsiden af skulderen. Dernæst varmer jeg skuldermusklerne op med nogle forskelligt pres med håndvægte. Til sidst laver jeg noget, der relaterer sig specifikt til workout’en.

#}
#}
#}
#}
#}
#}

Få pulsen op

Efter ledopvarmningen skal jeg have lungerne i gang. Her kører jeg sprintintervaller på Assault Biken. Det er godt at få åbnet lungerne helt op, så de ikke får et chok, når workouten starter. En god tommelfingerregel er, at jo kortere workouten er, jo mere lungeopvarmning kræver det.

Jeg plejer at køre 45-60 sek. langsomt og derefter køre 10-20 sek. sprint, hvor jeg øger intensiteten for hver runde. Dette gøres i 4-8 runder afhængig af workoutens længde.

Jeg slutter af med specifik opvarmning til workouten. Så alle de aktuelle øvelser bliver varmet op.

Opvarmning inden vægtløftning

Til sessions med vægtløftning gør jeg rigtig meget i at varme positionerne op. Hofterne skal være klar til squats, skuldrene/albuerne klar til front rack og skuldrene klar til positioner over hovedet. Dette kan godt tage noget tid.

I forhold til hofterne, så laver jeg min generelle ledopvarmning, side lunges og en masse squats med stigende vægt. For overkroppen starter jeg også med min generelle ledopvarmning. Derudover mobiliserer og strækker jeg mine lats og min front rack position. Positionen over hovedet er det hårdeste for mig at varme op. Her er kodeordet ”reps”. Jo flere reps jeg får lavet af den gældende bevægelse, jo mere bliver skuldrene ”smurt” og ”blødgjort”.

Opvarmningen er vigtig

Jo ældre jeg er blevet, jo mere tid bruger jeg på opvarmningen. Jeg har lært at respektere, at det bare tager mere tid og at det er nødvendigt at bruge tiden på opvarmningen. Jeg kan ikke negligere det, for det er vigtigt for at få en god træning. En god opvarmning er starten på en god træning. Opvarmningen er også vigtig i forhold til at holde mig skadefri. Er kroppen klar til kamp er der større chance for at kroppen holder sig ”fit for fight”.

Derudover har jeg også øvelser, som jeg har fået af min fysioterapeut. Både som rehab for tidligere skader, men især også for at holde mig skadefri.

Relaterede produkter
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)