Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
FIND SEPTEMBERS UDVALGTE PRODUKTER LIGE HER

Vejen til Games

Vejen til Games
Vejen til Games
02.08.2024

Games træning med Team Flæk

Sommeren er over os, og for de fleste står den på sommerferie i udlandet og måske en pause fra træningslokalerne, men ikke for os på Team Flæk. Tilbage i maj måned sikrede vi os for anden gang en billet til Crossfit Games, som denne gang er i Fort Worth i Texas! Derfor bruger vi sommeren på at træne og forberede os på vores tur. Læs med her, hvor jeg fortæller lidt om vores forberedelser, men først tager jeg jer med tilbage til Lyon i maj 2024.

Semifinalerne i Lyon

Semifinalerne er typisk den vigtigste konkurrence på året, da det er her man kvalificerer sig til Games. For os som hobby-atleter er der intet, som er givet, og vi skal hvert år kæmpe hårdt for at komme videre. Det var ingen undtagelse i år, hvor vi kæmpede fra dag ét af og mest af alt kæmpede vi sammen som hold. Vi kunne mærke, hvordan vi hele tiden hjalp hinanden både uden for gulvet og på gulvet med at præstere det bedste vi kunne. Vi vidste godt, at vi lå det rigtige sted på leaderboardet det meste af weekenden, men jeg tror ikke rigtigt nogen af os turde kigge og slappe af, for vi vidste godt, at det ikke var slut før efter sidste workout på den sidste dag. Jeg er virkelig stolt over det fokus og den ro vi alle kunne bevare hele konkurrencen igennem. Men jeg er allermest stolt af det teamwork vi leverede hver gang, vi gik på gulvet. Det var uden tvivl en fornøjelse at stå side om side med mine 3 holdkammerater og kæmpe os frem mod pladsen.

Lørdag eftermiddag kunne vi kramme hinanden stort og fælde en tåre eller to, og stå som det femte bedste hold i Europa med en Games billet i hånden! Det er en helt ubeskrivelig følelse, når vores navn bliver råbt op og vi kan juble og kigge hinanden i øjnene og sige, vi gjorde det. Vi opnåede vores fælles mål, som vi har kæmpet så hårdt sammen for at opnå! Når jeg ser klip fra de minutter, får jeg stadig helt et sug i maven og en klump i halsen af lykke over, hvor fedt det er at opnå sit mål! Det lyder som noget man har hørt før, men lige der, er det virkelig alt det hårde arbejde værd X 1000!

Træningscamp med Team Flæk

Når vi på Team Flæk træner, foregår det altid over en weekend. Vores ene team-mate, Felix, kommer nemlig fra Tyskland og flyver til København for at træne med os. Helt lavpraktisk ser en træningscamp således ud: Felix lander fredag aften kl. 22.00. Lørdag morgen mødes vi og har første session fra kl. 09.00-11.00. Herefter holder vi en pause på 2-3 timer, inden vi laver anden session kl. 14.00-16.00. Det hele gentager vi om søndagen, hvor Felix tager flyet hjem kl. 19.00 søndag aften. På en session laver vi to team workouts, så vi har både en del A og en del B. I løbet af sådan en weekend når vi altså at lave 8 workouts.

Det er en ret intens weekend, der kræver en del fokus. Fokus både på selve træningen, men også på at spise nok, sove rigeligt og være social med de andre på holdet. Vi har heldigvis vores coach Emil Matthews med på sidelinjen, som planlægger alle vores workouts og holder styr på os. Det er en stor fordel for os, at vi har Emil med, da han kender os som personer, og han kender vores kroppe og hvad vi har kapacitet til. Desuden kræver det et stort overblik at træne CrossFit, da der er enormt mange ukendte elementer og øvelser i sporten, som man skal være forberedt på og huske at træne. Når man træner på hold, kræver det også et sammenspil mellem sine holdkammerater, hvor en del synkrone elementer spiller ind. Derfor er det en vigtig rolle, at Emil kan give os feedback på, om vi er synkrone, og hvordan vi skal ændre på vores bevægelser for at vi bliver mere synkrone. Han agerer lidt som en dommer for os, mens vi træner vores workouts.

Efter hver workout har vi en debriefing, hvor vi alle sammen taler om, hvad der gik godt og hvad vi kan forbedre næste gang. Det kan være alt fra små ting som, at vi skal huske at tage kalken med os og spænde bæltet på rette tidspunkt, til store ting som at sætte tempoet ned for at vi alle kan følge med eller blive bedre til at tælle os i gang. Alle får tid til at tale, og det giver os på holdet en god følelse af, at vi alle er vigtige og med til at gøre os bedre sammen. Emils rolle som coach er super vigtig, specielt når det er et hold af fire personer. Det kan ellers skabe en ulighed mellem medlemmerne på holdet, hvis der opstår uenighed om tingene, her er det godt at have en femte person med, som kan se tingene udefra. Heldigvis er vi alle fire gode venner også uden for CrossFit boxen, så det sociale kommer ret nemt og vi kan faktisk godt lide at bruge tid med hinanden. Af og til bruger vi også hele lørdag aften på at spise sammen og se film.

#}

Games træninger

I løbet af sæsonen har vi haft cirka 8 træningsweekender sammen som hold af fire og indimellem har Viktor, Mia og jeg trænet sammen. Inden afgang til Texas har vi kun to weekender sammen i København foruden 3-4 dage i Texas, når vi mødes lige inden Games starter. Vores fokus i træningen op til Games er på flere tunge løft og flere tunge elementer. Typisk er programmeringen til Games nemlig tungere. De tidligere år har workouts bestået af blandt andet sled push og pull med fire personers sled, som vejer omkring 800 pund! Derfor træner vi en del workouts med slæder og andre såkaldte “odd objects” som sandbag, pig flips, osv.

Vi træner stadig workouts med “the worm”, som er den firepersoners "sandbag" man ofte ser til Team CrossFit konkurrencer. Vores træning består desuden af flere “out of the box” træninger, som løb, cykling og svømning, hvilket alt sammen er øvelser, der tidligere er set til Games. Emil og Viktor, som sammen aftaler de workouts, vi laver, gennemgår tidligere års workouts og forsøger at efterligne dem så godt som muligt, så vi får en følelse af, hvad der kan komme.

Det specielle ved Games er, at det er en længere konkurrence end vi normalt er vant til, altså er volumen højere. Derfor er det også en god ide at træne det. Men eftersom vi altid har intense træningsweekender med høj volumen, er vi mere eller mindre vant til det. Ikke at sige at vi også vil blive ramt hårdt under konkurrencen i Texas. Når vi snakker Texas, kan jeg næsten ikke undgå at nævne den varme, vi kommer til at skulle træne i. De 10 dage vi er i Texas inden, skal vi blandt andet bruge på at vænne os til varmen. Det kræver en del mere energi at skulle køle sin krop ned og det kræver ikke mindst stor fokus på den væske, man indtager og den mad man spiser. Det er nogle af de ting vi kommer til at bruge tid på. Dog skal det siges, at meget af konkurrencen skal foregå inden for i en stor arena, men jeg tror stadig, vi bliver påvirket af varmen i tiden uden for konkurrencen.

Vi har en træningsweekend tilbage inden afgang og nu glæder vi os til at komme af sted. Vi gør alt for at nyde oplevelsen så godt vi kan, for vi tager det ikke for givet og vi føler os alle sammen meget heldige over at være kommet her til sammen. Vi er alle super taknemmelig for den støtte og opbakning vi har fået fra vores CrossFit miljø her i Danmark og på vegne af os alle vil jeg sige TUSINDE TAK. Uden jeres opbakning ville vi ikke kunne komme så langt!

Relaterede produkter
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)