Et skift fra håndhold til CrossFit – mød Astrid Tind
28.05.2024

Jeg startede til Crossfit i 2014 i Silkeborg CrossFit et halvt år efter, jeg havde lagt mine håndboldsko på hylden. Jeg var kørt træt i at spille håndbold og var ikke længere god nok til at være på førsteholdet. Men jeg har altid elsket den fysiske træning, som vi også lavede i forbindelse med håndbold. Jeg kan huske, at jeg en gang vandt en bip-test til en ungdomslandsholdssamling, og jeg var altså målmand, hvor det bestemt ikke er normalt at være den spiller på banen med bedst kondition. Så efter jeg stoppede til håndbold, kastede jeg mig over fitness og fandt hurtigt ud af, at jeg heller ville dyrke en sport, hvor der var mulighed for at vinde over andre og være bedst. Ved min allerførste CrossFit konkurrence i Herning i foråret 2015 kom jeg på en 3. Plads og har siden da elsket at komme på podiet!

Jeg flyttede senere til Århus, hvor jeg trænede på Havnen og blev spottet som et kommende talent og kom på deres talenthold. Men endnu vigtigere kom jeg på ”gøglerholdet”, som var et morgenhold, hvor det gjaldt om at lave flest mulige øvelser og så bare mose på i 40 minutter og det var lige noget for mig. Her blev jeg en del af et fantastisk fællesskab med mennesker fra alle aldre og med vidt forskellige baggrunde. Det gav mig en enorm glæde ved at dyrke crossfit og det var klart min drivkraft de første 3-4 år af min CrossFit karriere.

For 5 år siden begyndte jeg at tage træningen og sporten mere seriøs. Jeg startede med at træne mere fast 2 gang om dagen 5 dagen om ugen. Jeg mødte Viktor (min kæreste), som også dyrker CrossFit, og det har gjort, at det har været super nemt at ændre min hverdag, så jeg kan træne så meget som muligt. Viktor har helt klart en stor andel i, hvor langt jeg er kommet i den her sport i dag. Han er enorm disciplineret med sin træning og det har smittet af på mig. Desuden har han været tålmodig og lært mig min første ring muscle up og meget andet. Sammen har vi været til CrossFit Games i 2022 med vores team med Mia og Frederik.

Vægtløftning er en del af de tre grundelementer der indgår i CrossFit og det er derfor ret naturligt at ligge en del fokus i den sport også. Derfor startede jeg i vægtløftningsklubben IK99 for 3 år siden, og har siden da stillet op til 3 stævner og skal i april stille op i mit første DM. Modsat CrossFit er vægtløftning en gammel sport med mange regler og traditioner, men vigtigst af alt, er det en foreningssport som er drevet af frivillige. Jeg værdsætter mine træninger i IK99 rigtigt højt, da der altid er godt humør og kompetente trænere, der kan rette det tekniske i løftene.

Mere vil have mere, og når man først har prøvet at føle succes en gang, jagter man det også næste gang. Jeg tror helt klart det er min motivation i træningen, at jeg vil mærke det sus og den ros det er at opnå sine mål. Men mest af alt elsker jeg virkelig bare at træne CrossFit. Jeg synes, det er sjovt hver dag, når jeg træner og jeg sørger altid for at træne med andre for det motiverer mig mest og det er klart sjovest. Så det der motiverer mig mest, er nok, at jeg ved, hvilke fantastiske oplevelser hård træning åbner op for.

Jeg er helt klart allermest stolt af, at jeg sammen med 3 venner, som startede med at træne sammen i en kælder under Corona med sparsomt udstyr, har kvalificeret os til CrossFit Games i 2022. Jeg får stadig helt boblende glæde i kroppen, når jeg tænker på det øjeblik hvor vores hold bliver råbt op og vi har kvalificeret os. Ingen af os er professionelle og vi har langt fra de individuelle styrker, der skulle til, men vi gjorde det sammen som hold og fandt ud af at løfte hinandens styrker, så det lykkes i sidste ende. Målet for denne sæson har igen været at komme til CrossFit Games 2024 med mit hold Team Flæk. Og jeg er super stolt over at det igen er lykkedes os! Vi skal simpelthen afsted til Texas til august. Det er en kæmpe drøm der er gået i opfyldelse.