Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
SPAR 20% PÅ VORES SOMMER FAVORITTER

Et skift fra håndhold til CrossFit – mød Astrid Tind

Et skift fra håndhold til CrossFit – mød Astrid Tind
Et skift fra håndhold til CrossFit – mød Astrid Tind
28.05.2024

Jeg startede til Crossfit i 2014 i Silkeborg CrossFit et halvt år efter, jeg havde lagt mine håndboldsko på hylden. Jeg var kørt træt i at spille håndbold og var ikke længere god nok til at være på førsteholdet. Men jeg har altid elsket den fysiske træning, som vi også lavede i forbindelse med håndbold. Jeg kan huske, at jeg en gang vandt en bip-test til en ungdomslandsholdssamling, og jeg var altså målmand, hvor det bestemt ikke er normalt at være den spiller på banen med bedst kondition. Så efter jeg stoppede til håndbold, kastede jeg mig over fitness og fandt hurtigt ud af, at jeg heller ville dyrke en sport, hvor der var mulighed for at vinde over andre og være bedst. Ved min allerførste CrossFit konkurrence i Herning i foråret 2015 kom jeg på en 3. Plads og har siden da elsket at komme på podiet!

Jeg flyttede senere til Århus, hvor jeg trænede på Havnen og blev spottet som et kommende talent og kom på deres talenthold. Men endnu vigtigere kom jeg på ”gøglerholdet”, som var et morgenhold, hvor det gjaldt om at lave flest mulige øvelser og så bare mose på i 40 minutter og det var lige noget for mig. Her blev jeg en del af et fantastisk fællesskab med mennesker fra alle aldre og med vidt forskellige baggrunde. Det gav mig en enorm glæde ved at dyrke crossfit og det var klart min drivkraft de første 3-4 år af min CrossFit karriere.

For 5 år siden begyndte jeg at tage træningen og sporten mere seriøs. Jeg startede med at træne mere fast 2 gang om dagen 5 dagen om ugen. Jeg mødte Viktor (min kæreste), som også dyrker CrossFit, og det har gjort, at det har været super nemt at ændre min hverdag, så jeg kan træne så meget som muligt. Viktor har helt klart en stor andel i, hvor langt jeg er kommet i den her sport i dag. Han er enorm disciplineret med sin træning og det har smittet af på mig. Desuden har han været tålmodig og lært mig min første ring muscle up og meget andet. Sammen har vi været til CrossFit Games i 2022 med vores team med Mia og Frederik.

Vægtløftning er en del af de tre grundelementer der indgår i CrossFit og det er derfor ret naturligt at ligge en del fokus i den sport også. Derfor startede jeg i vægtløftningsklubben IK99 for 3 år siden, og har siden da stillet op til 3 stævner og skal i april stille op i mit første DM. Modsat CrossFit er vægtløftning en gammel sport med mange regler og traditioner, men vigtigst af alt, er det en foreningssport som er drevet af frivillige. Jeg værdsætter mine træninger i IK99 rigtigt højt, da der altid er godt humør og kompetente trænere, der kan rette det tekniske i løftene.

Mere vil have mere, og når man først har prøvet at føle succes en gang, jagter man det også næste gang. Jeg tror helt klart det er min motivation i træningen, at jeg vil mærke det sus og den ros det er at opnå sine mål. Men mest af alt elsker jeg virkelig bare at træne CrossFit. Jeg synes, det er sjovt hver dag, når jeg træner og jeg sørger altid for at træne med andre for det motiverer mig mest og det er klart sjovest. Så det der motiverer mig mest, er nok, at jeg ved, hvilke fantastiske oplevelser hård træning åbner op for.

Jeg er helt klart allermest stolt af, at jeg sammen med 3 venner, som startede med at træne sammen i en kælder under Corona med sparsomt udstyr, har kvalificeret os til CrossFit Games i 2022. Jeg får stadig helt boblende glæde i kroppen, når jeg tænker på det øjeblik hvor vores hold bliver råbt op og vi har kvalificeret os. Ingen af os er professionelle og vi har langt fra de individuelle styrker, der skulle til, men vi gjorde det sammen som hold og fandt ud af at løfte hinandens styrker, så det lykkes i sidste ende. Målet for denne sæson har igen været at komme til CrossFit Games 2024 med mit hold Team Flæk. Og jeg er super stolt over at det igen er lykkedes os! Vi skal simpelthen afsted til Texas til august. Det er en kæmpe drøm der er gået i opfyldelse.

Et skift fra håndhold til CrossFit – mød Astrid Tind
#}
Et skift fra håndhold til CrossFit – mød Astrid Tind
Et skift fra håndhold til CrossFit – mød Astrid Tind
Et skift fra håndhold til CrossFit – mød Astrid Tind
Et skift fra håndhold til CrossFit – mød Astrid Tind
Et skift fra håndhold til CrossFit – mød Astrid Tind
Et skift fra håndhold til CrossFit – mød Astrid Tind

Forberedelse til en stor konkurrence

Fysisk forbereder jeg mig ved at deloade min krop. Det vil sige, at jeg dagen inden en konkurrence ikke træner, men måske laver jeg noget let kondition på en cykel eller løber en tur i zone 2, hvor man altså stadig kan snakke, mens man løber. Jeg sørger for at spise godt med mad dagene op til konkurrencen og jeg har specielt fokus på at være i kalorieoverskud og få en masse kulhydrater. Mentalt sørger jeg for at ordne alle praktiske opgaver og være på forkant, så jeg ikke skal forholde mig til andet end at konkurrere, så længe det står på. Jeg forsøger altid at fylde mit sind med positiv energi og snakke mig selv lidt op inden i hovedet. Jeg synes klart det hjælper at tro op sig selv og sine evner.

Jeg har altid 2 hviledage om ugen, der ligger torsdag og søndag. Specielt søndag er meget hellig for mig og her vil jeg slet ikke ned i et center. Det er vigtigt for mig at koble helt af, sove længe, spise lidt kage, og bruge tid på alt andet end CrossFit. I hverdagen er jeg meget opmærksom på min søvn. Jeg sørger altid for at sove mindst 8 timer og gerne mere. Jeg kan mærke det med det samme, når jeg ikke har sovet nok. Når man dyrker sport på højt niveau, har man en ret fintfølende fornemmelse i kroppen for selv de mindste justeringer i fx søvn eller kost. Jeg er enormt god til at mærke efter i kroppen, og jeg lytter til min krop. Hvis jeg ikke er udhvilet nok, sørger jeg for at blive det, inden jeg laver en lang session som er meget krævende. 

Mine yndlingsøvelser

Ring muscle ups

Jeg har bestemt ikke altid kunne lide ring muscle ups, men jeg er efterhånden blevet god til det og så er det jo pludseligt sjovt at lave. Jeg synes det er en fed øvelse, som kræver styrke, men også en masse skills og kropsforståelse. Jeg synes altid, man kan nørde den øvelse og blive bedre til den ved at finpudse småting. Og så ser den altid fed ud!

Løb

Det er bare fedt altid. Det tester ens kondition på en ret konkret måde sammenlignet med maskiner som roning eller cykling på en AssaultBike. Og man kan altid løbe, det er funktionelt og en øvelse jeg altid vil stræbe efter at kunne.

Snatch

Det er et teknisk løft som kræver, ja meget teknisk forståelse og også en vis styrke. Man bliver hurtigt straffet, hvis man løfter forkert, omvendt bliver man belønnet, når et tungt snatch bare sidder lige i skabet og er perfekt. Det er så fedt at “gribe” den og rejse sig og vide, at det løft bare var perfekt!

Kostplan som CrossFit-atlet

Jeg har aldrig fulgt en kostplan. Jeg har altid haft et naturligt og sundt forhold til kost og kalorier. Det er selvfølgelig ret afgørende at spise nok og sundt, når man træner så meget. Jeg sørger for at få et stort morgenmåltid som typisk er havregrød med bær, frugt og peanutbutter. Til frokost spiser jeg ofte rester fra aftensmaden, som består af ris og kylling og grønt. Af og til spiser jeg rugbrød med æg og diverse. Jeg spiser også et mellemmåltid inden eftermiddagstræningen, som kan være müsli eller en bolle. Under og efter træningen spiser jeg en banan og hvis jeg er rigtig dygtig, drikker jeg også en proteinshake. Til aften spiser jeg igen en god portion kulhydrater, protein og grønt. Efter aftensmaden og inden jeg går i seng, spiser jeg altid en kæmpe skål cereals, som er mit største hack til at blive stærk og få nok kalorier på en dag. Jeg holder aldrig igen med at spise kage. Jeg elsker en hjemmelavet kage eller noget godt bagværk fra de gode bagerier. Jeg kan snildt spise kage 4-5 gange om ugen!

Undgå dage uden motivation

Jeg forsøger så vidt muligt at undgå dage uden motivation ved at omgive mig med gode træningsmakkere og være i gode træningsmiljøer så ofte som muligt. Jeg træner næsten aldrig alene og faktisk kan jeg ikke særlig godt lide at træne selv. Jeg mister ofte motivationen, når jeg ved, jeg skal træne selv. Men hvis det er tilfældet, bruger jeg lidt ekstra tid på at sætte mig op til træningen. Jeg forsøger at være effektiv med min træning de dage og bruger telefonen meget lidt under de træninger. Jeg forsøger at planlægge min hverdag så godt som muligt, men med rum for ændringer, og så er jeg ret god til at håndtere tiden, hvor tingene ikke går som planlagt. Det tror jeg skyldes, at jeg normalt ikke er stresset eller presset i min hverdag og dermed har overskud til, hvis noget skulle ændre sig.

Det vigtige CrossFit community og fællesskab

Som jeg tidligere har nævnt, har fællesskabet i CrossFit stor betydning for mig. Jeg ville aldrig være kommet så langt i den her sport eller nogen anden sport, hvis ikke det var for fællesskabet. I starten hjalp det mig til at komme afsted for at være social. Nu hjælper det med, at jeg aldrig træner alene, fordi jeg altid har venner i miljøet, som jeg kan træne med, og det er uanset niveau. Jeg kan enormt godt lide at træne på tværs af niveauer. Jeg elsker også at man sagtens kan træne med mennesker, der laver noget helt andet end mig, men at vi er fælles om, at synes træning er fedt.

Mit bedste råd til at komme godt i gang med CrossFit

Et generelt godt råd er at være ydmyg og vide, at ting tager tid. Også at blive god til CrossFit og vægtløftning. Både det fysiske, men bestemt også det mentale. Det kræver mange nedture og meget hårdt arbejde. Men hvis man har tålmodigheden til at blive ved, så er der chance for, at man lykkes.

Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)