Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
SPAR 20% PÅ VORES SOMMER FAVORITTER

HYROX: Træn op til konkurrencen med dette udstyr

Hyrox kommer til Danmark
HYROX: Træn op til konkurrencen med dette udstyr
- af Fitness Engros
10.02.2024
Fitness Engros

Det er vigtigt at have det nødvendige udstyr til rådighed for at kunne træne op til en HYROX-konkurrence. Derfor vil vi i dette blogindlæg give dig en komplet oversigt over det mest relevante udstyr til HYROX-træning. Vi vil også komme med input til, hvordan man bedst muligt træner op, hvis man vil deltage i en af årets konkurrencer. 

HYROX består af 8 km løb og 8 klassiske fitnessdiscipliner 

HYROX er kendt for at kombinere løb og funktionel fitness. I konkurrencen skal deltagerne gennemføre en løbedistance på i alt 8 km og udføre i alt 8 øvelser. Disse øvelser inkluderer: 

  1. SkiErg
  2. Sled Push 
  3. Sled Pull 
  4. Burpee Broad Jumps 
  5. Rowing 
  6. Farmers Carry 
  7. Sandbag Lunges 
  8. Wall Balls 
HYROX: Træn op til konkurrencen med dette udstyr
HYROX: Træn op til konkurrencen med dette udstyr
HYROX: Træn op til konkurrencen med dette udstyr
HYROX: Træn op til konkurrencen med dette udstyr
HYROX: Træn op til konkurrencen med dette udstyr
HYROX: Træn op til konkurrencen med dette udstyr

For at kunne øve disse discipliner kræves der specifikt træningsudstyr. 

Hos Fitness Engros har vi nøje udvalgt det bedste udstyr til træning af disse discipliner. Nedenfor kommer vi med konkrete anbefalinger til, hvilket udstyr der kan bruges til formålet: 

#1 SkiErg - Vi anbefaler Xebex AirPlus 200 Smart Connect Skimaskine 

Den første disciplin til en HYROX-konkurrence består af 1.000 meter på en skimaskine. Derfor skal du have adgang til en god og pålidelig skimaskine for at kunne øve denne disciplin. 

Hos Fitness Engros anbefaler vi Xebex AirPlus 200 Smart Connect Skimaskine. Denne maskine giver en autentisk skioplevelse og er udstyret med en oplyst skærm, der viser en række træningsdata som 500 meter pace, tid og puls. Det er muligt at tilslutte både en smartphone og en pulsmåler til maskinen, så du kan tracke din træning ned til mindste detalje.

#2 Sled Push - Vi anbefaler Crossmaxx Power Sled og SQ&SN Bumper Plates 

Næste øvelse i HYROX-konkurrencen er 50 meters sled push. Denne øvelse stiller store krav til dine lårmuskler og core, og kræver sko, der giver et godt greb i underlaget. 

Vi anbefaler Crossmaxx Power Sled til denne disciplin. Det er en robust og holdbar slæde, der nemt kan loades med vægtskiver. Udover denne slæde anbefaler vi at købe SQ&SN Bumper Plates, der passer til slæden i forhold til huldiameteren. Disse bumper plates fås fra 5 til 25 kg. 

#3 Sled Pull - Vi anbefaler Crossmaxx Power Sled, Crossmaxx Trækreb og SQ&SN Bumper Plates 

Du vil derefter stå over for 50 meters sled pull, som kræver betydelig styrke i ryggen, biceps og ben.

For at udføre og øve denne disciplin kan du drage fordel af brugen af Crossmaxx Power Sled og SQ&SN Bumper Plates. For at trække slæden kan du anvende det pålidelige og holdbare Crossmaxx Trækreb, der vil hjælpe dig med at opnå optimalt træningsudbytte og forberede dig godt til HYROX-konkurrencen.

#4 Burpee Broad Jumps - Intet udstyr påkrævet 

For at træne burpee broad jumps kræves der ikke specifikt udstyr. Denne disciplin kan nemlig udføres uden udstyr. 

I konkurrencen skal der udføres 80 meters burpee broad jumps. Det betyder, at deltagerne skal udføre burpee broad jumps over en strækning på 80 meter, hvilket kræver både styrke og udholdenhed. Det er vigtigt at have en god teknik og kropskontrol for at udføre burpee broad jumps korrekt og undgå skader.

#5 Rowing - Vi anbefaler StairMaster HIIT Rower 

Efter at have gennemført den første halvdel af konkurrencen, er det nu tid til at starte på anden halvdel. Denne del begynder med intense 1.000 meters roning, hvor vi skal bruge vores udholdenhed og styrke for at nå tættere på målstregen. Med hvert træk bringer du dig tættere på at fuldføre HYROX konkurrencen og opnå dit personlige mål. 

For at træne denne øvelse skal du have adgang til en romaskine. Vi anbefaler StairMaster HIIT Rower, der er en robust romaskine med en stor konsol, et pålideligt svinghjul og en solid stål- og aluminiumskonstruktion. 

#6 Farmers Carry - Vi anbefaler SQ&SN Competition Kettlebell 

Næste disciplin i rækken er 200 meters farmers carry. Denne disciplin kræver stor styrke i benene, rygmusklerne og coren. En god grebsevne er også afgørende for at kunne holde fast i vægtene under hele øvelsen. Deltagerne skal være i stand til at bære vægtene i begge hænder og gå en afstand på 200 meter. 

Til denne disciplin skal der kun benyttes kettlebells. Du kan f.eks. bruge SQ&SN Competition Kettlebell, der fås i mange vægtklasser - mellem 4 og 36 kg. 

#7 Sandbag Lunges - Vi anbefaler LMX. Challenge Bag

Den næstsidste øvelse i en HYROX-konkurrence kan være en stor udfordring, der kræver megen styrke og udholdenhed. Disciplinen består af 100 meters sandbag lunges, hvor du skal gå med en sandsæk på ryggen. Når du udfører sandbag lunges, skal du sørge for at bevare en sund kropsholdning. 

Vi forhandler flere forskellige sandsække, som du kan bruge til denne øvelse, f.eks. LMX. Challenge Bag. Vælg mellem sandsække med en vægt på op til 30, 45, 65, 85 eller 115 kg. 

#8 Wall Balls – Vi anbefaler Crossmaxx PRO Wall Ball 

Nu er du næsten ved målstregen i HYROX-konkurrencen. Du har kæmpet dig igennem flere udfordrende øvelser, og nu er der kun én tilbage. Den sidste øvelse består af enten 75 eller 100 kast med wall balls, afhængigt af om du er mand eller kvinde. Hold fokus, træk vejret dybt og visualiser dig selv, der mestrer hvert eneste kast. 

Vi anbefaler Crossmaxx PRO Wall Ball til træning af denne disciplin. Disse bolde fås i flere forskellige vægtklasser, lige fra 2 kg og op til 12 kg. 

Hvordan træner jeg op til en HYROX-konkurrence? 

Hvis du vil deltage i en HYROX-konkurrence, f.eks. den kommende konkurrence på dansk jord, skal du træne op til konkurrencen. 

Dette kan gøres ved at øve de discipliner, der skal udføres i konkurrencen. Start langsomt ud og øg gradvist vægtbelastningen og varigheden. Udover at øve de forskellige discipliner anbefales løbetræning, da du skal løbe i alt 8 km (8 x 1 km) i konkurrencen. 

Hos Fitness Engros har vi alt det nødvendige udstyr til træning af HYROX-disciplinerne. Uanset om du er motionist eller erfaren atlet, kan du finde alt det udstyr, du har brug for, hos os. Vi er klar til at hjælpe dig med at nå dine mål og præstere dit bedste i HYROX-konkurrencen.

Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)