Vægtstænger

Filter
SQ&SN OL Vægtstang 20 kg
SQ&SN OL Vægtstang 20 kg
Olympisk vægtstang i høj kvalitet, som er fremstillet i stål til squats, dødløft og pres.

1.495 kr. 
LMX. Olympisk EZ  Curl Vægtstang 8 kg
LMX. Olympisk EZ Curl Vægtstang 8 kg
Søger du en olympisk EZ curlstang af høj kvalitet? Denne fra LMX er fremstillet af stål med krom-finish og er med lejer. Ærmediameter er Ø50 mm.

1.245 kr. 
-60%
Reebok Bodybar 5 kg
Reebok Bodybar 5 kg

250 kr.  Førpris 625,00 kr. 
SQ&SN CF Olympic Competition Vægtstang 20 kg
SQ&SN CF Olympic Competition Vægtstang 20 kg
Olympisk vægtstang til vægtløftning, crossfit m.m. i høj kvalitet. Vægtstangen er fremstillet i springstål, der gør den både stærk og fleksibel.

2.995 kr. 
LMX. Olympisk Hex Bar Vægtstang 21 kg LMX. Olympisk Hex Bar Vægtstang 21 kg
LMX. Olympisk Hex Bar Vægtstang 21 kg
Søger du en sekskantet vægtstang? Denne fra LMX. er fremstillet i børstet stål med krom-finish. Vægtstangen er egnet til professionel, intensiv brug. Den har hævede håndtag og håndtag, som er integreret i rammen.

2.705 kr. 
Crossmaxx Strongman Log Bar 45 kg
Crossmaxx Strongman Log Bar 45 kg
Log bar fra Crossmaxx i flot design. Ideel til strongman træning og log press.

4.215 kr. 
LMX. Nakkepude Til Safety Squat Bar Vægtstang
LMX. Nakkepude Til Safety Squat Bar Vægtstang
Pude til LMX41 safety squat bar, som mindsker presset på skuldre og nakke.

625 kr. 
Crossmaxx WL Competition Vægtstang 20 kg Crossmaxx WL Competition Vægtstang 20 kg
Crossmaxx WL Competition Vægtstang 20 kg
LMX30 olympisk vægtstang er egnet til brug ved konkurrencer, da vægtstangen er fremstillet ud fra de kravspecifikationer, som er fremsat af IWF, herunder markeringer, diameter og vægt.

3.875 kr. 
LMX. Safety Squat Bar Vægtstang 20 kg
LMX. Safety Squat Bar Vægtstang 20 kg
Safety vægtstangen er udformet, så vægtfordelingen ligger længere fremme, så det ligger et sted imellem det traditionelle high bar back squat og front squat. Håndtagene aflaster håndled og skuldre i squattet.

2.675 kr. 
LMX. OL Vægtstang 12 kg LMX. OL Vægtstang 12 kg
LMX. OL Vægtstang 12 kg
Kort olympisk 50 mm vægtstang med børstet stål finish. Stangen vejer 12 kg og passer til standard olympiske vægtstænger.

1.435 kr. 
Crossmaxx CF Olympic Junior Vægtstang 10 kg Crossmaxx CF Olympic Junior Vægtstang 10 kg
Crossmaxx CF Olympic Junior Vægtstang 10 kg
Olympisk junior vægtstang i velkendt kvalitet fra Crossmaxx. Vægtstangen er godkendt til at blive loaded op til 540 kg. ø=25 mm.

2.575 kr. 
Crossmaxx CF Olympic Competition Vægtstang 20 kg Crossmaxx CF Olympic Competition Vægtstang 20 kg
Crossmaxx CF Olympic Competition Vægtstang 20 kg
Crossmaxx Olympisk Competition Vægtstang er fremstillet af springstål, som er særdeles stærkt og fleksibelt. Materialets fleksibilitet betyder at vægtstangen bibeholder sin form og ikke bliver skæv selv ved intensiv brug og tung vægt.

3.555 kr. 
LMX. Swiss Bar Pro Vægtstang 26 kg LMX. Swiss Bar Pro Vægtstang 26 kg
LMX. Swiss Bar Pro Vægtstang 26 kg
Er du på udkig efter en anderledes vægtstang? Denne olympiske swiss bar er perfekt for styrkeløftere og powerliftere. Der er mulighed for fire forskellige greb og stangen kan loades med ol-skiver og bumper plates.

2.795 kr. 
LMX. Olympisk Curl V-greb Vægtstang 8 kg
LMX. Olympisk Curl V-greb Vægtstang 8 kg
Olympisk curled V-stang fra LMX i professionel kvalitet med et snoet greb, der gør den egnet til intensiv træning af triceps og biceps. Vægtstangen passer til vægtskiver med en huldiameter på 50 mm.

1.255 kr. 
SQ&SN CF Olympic Competition Vægtstang 15 kg
SQ&SN CF Olympic Competition Vægtstang 15 kg
Olympisk vægtstang til vægtløftning, crossfit m.m. i høj kvalitet. Vægtstangen er fremstillet i springstål, der gør den både stærk og fleksibel.

2.595 kr. 
-45%
Lifemaxx Body Pump Vægtstang 8 kg

195 kr.  Førpris 355,00 kr. 
LMX. Multifunktions Vægtstang 10 kg LMX. Multifunktions Vægtstang 10 kg
LMX. Multifunktions Vægtstang 10 kg
Multi Purpose vægtstang med flere grebsfunktioner til forskellige øvelser - især velegnet til at træne triceps. Længde 90 cm, Ø50 mm. Vægt 10 kg.

1.405 kr. 
Crossmaxx Open Trap Bar PRO Vægtstang 24 kg Crossmaxx Open Trap Bar PRO Vægtstang 24 kg
Crossmaxx Open Trap Bar PRO Vægtstang 24 kg
Crossmaxx open trap bar PRO er en åben vægtstang i robust stål. Dens åbne design og håndtag giver brugeren større fleksibilitet til fx lunges og carries.

5.015 kr. 
Crossmaxx CF Olympic Competition Vægtstang 15 kg Crossmaxx CF Olympic Competition Vægtstang 15 kg
Crossmaxx CF Olympic Competition Vægtstang 15 kg
Søger du en olympisk damestang til vægtløftning? 15 kg competition vægtstang fra Crossmaxx i høj kvalitet, som er ideel til vægtløftning og crossfit. Den mindsker friktion med 4 nålelejer i hvert ærme og giver en hurtig og let rotation.

3.075 kr. 
LMX. OL Vægtstang 20 kg LMX. OL Vægtstang 20 kg
LMX. OL Vægtstang 20 kg
Olympisk vægtstang på 20 kg. Kan loades op til 315 kg. Køb vægtstænger og tilbehør hos Fitness Engros.

2.205 kr. 
-76%
gym80 OL Vægtstang 20 kg
gym80 OL Vægtstang 20 kg

995 kr.  Førpris 4.125,00 kr. 
Crossmaxx WL Competition Vægtstang 15 kg Crossmaxx WL Competition Vægtstang 15 kg
Crossmaxx WL Competition Vægtstang 15 kg
Søger du en comptetition vægtstang? LMX38 er en kvalitetsvægtstang fra Crossmaxx fremstillet af fjederstål, som er produceret ud fra de kravspecifikationer fremsat af IWF. Vægtstangen er egnet til vægtløftning og crossfit til både træning og konkurrence.

3.515 kr. 
-38%
LMX. OL Vægtstang 12 kg - Demo
LMX. OL Vægtstang 12 kg - Demo

895 kr.  Førpris 1.435,00 kr. 
-50%
Crossmaxx Aluminium Technique Vægtstang 3 kg
Crossmaxx Aluminium Technique Vægtstang 3 kg

495 kr.  Førpris 995,00 kr. 
Crossmaxx Powerlifting Vægtstang 20 kg Crossmaxx Powerlifting Vægtstang 20 kg
Crossmaxx Powerlifting Vægtstang 20 kg
Vægtstang til Powerlifting fremstillet i fjederstål, som gør den meget robust med en PSI på 230000 og fleksibel. Den kan loades op til 907 kg og egnet til konkurrencebrug.

4.015 kr. 
-32%
Lifemaxx Olympic Aluminium Vægtstang 10 kg
Lifemaxx Olympic Aluminium Vægtstang 10 kg

945 kr.  Førpris 1.398,75 kr. 
-63%
Body Bar 3 kg Rød
Body Bar 3 kg Rød

145 kr.  Førpris 395,00 kr. 
Crossmaxx Farmers Walk Håndtag 22,5 kg (Sæt)
Crossmaxx Farmers Walk Håndtag 22,5 kg (Sæt)
Søger du udstyr til stærkmands træning? Crossmaxx Farmer's Walk håntagene er et solidt sæt, der er ideelle til stærkmands træning for at bygge styrke og forbedre kondition. Håntagene kan loades med bumper plates fra Crossmaxx.

4.475 kr. 

Vægtstænger - Til alle formål

Fitness Engros A/S forhandler alle former for vægtstænger (lige stænger såvel som curl stænger), OL-, pump-, triceps- og sekskantede stænger - samt Body Pump Bars m.v.

Vægtstangen er det perfekte træningsredskab for enhver, der træner en form for fitness eller styrketræning. Men hvis du er ny træningscenteret, så vil du hurtigt opdage at der findes et væld af forskellige stænger du kan vælge mellem.

Hver vægtstang er lavet til helt specifikke øvelser, for at optimere træningen og forebygge skader. Udover form, størrelse og vægt, så kan vægtstangen have forskellig rifling (greb på stangen), fjedring (hvor meget den kan give sig) og ærmer (enden at stangen, som bærer vægtskiverne).

En rigtig vægtstang forebygger skader

En vægtstang er ikke bare en vægtstang. Den er et nøje afbalanceret redskab der hjælper dig med at løfte vægte og forme din krop. Den hjælper dig med udføre forskellige styrkediscipliner, så du forbrænder fedt og styrker dine muskler. Men den er også designet til at forbygge skader. Derfor er det vigtigt at du vælger den rigtige stang når du træner.

"Kan jeg ikke bare bruge en almindelig vægtstæng til det hele?" - spørger du.

Jo, det kan du. Men ved at vælge en specialstang kan du i højere grad skabe variation, genoptræne skader og fokusere på teknik. 

Her er et udvalg af de stænger du vil støde på. Et velassorteret træningscenter bør have de fleste af disse stænger. Og med denne lille guide, er du bedre rustet når du skal købe vægtstang.

De forskellige typer vægtstænger

Vægtstængerne er fremstillet af enten børstet stål eller fjederstål – enkelte endda i aluminium.

Du vil ofte støde på engelske udtryk i vægtudstyr. På engelsk hedder en vægtsstang fx barbell. Derfor hedder stangen ofte noget med -bar

Standard vægtstæng

Den regulære vægtstang, som de fleste kender. Den bruges stort set over alt hvor man træner med løse vægte. Og det er den type stang du oftest støder på i fitnesscentre.

Vægtstæng findes i forskellige varianter for at opnå et bedre greb. De er alle riflet, men vægtstænger specielt til squats er også riflet på midten, for ikke at glide af nakken.

Standardvægtstangen er bedst til klassiske discipliner som bænkpres, squat, dødløft, pres over hovedet og row. Og de kan typisk bære 3-600 kg afhængigt af kvaliteten. De bedste stænger har en grov rifling så man får et godt greb. Brug gerne grips for at beskytte hænderne.

Stangen kan variere i tykkelse, rifling og fjedring. De fås desuden i forskellig længde og vægt. Oftest ser støder du på stænger der vejer 10, 15 og 20 kilo.

Således er vægtstangen til squat ofte tykkere i diameter. Stangen til dødløft har større fjedring og gerne en meget grov rifling. Stangen til bænkpres har ikke fjedring overhovedet.

Olympisk

Den olympiske stang er lavet specielt til olympisk vægtløftning. Denne stang ser du ofte i crossfitcentre. Den er designet til at forebygge skader. Derfor har den olympiske stang større fjedring. Den er mere fleksibel. Vær opmærksom på at olympiske stænger ikke kan tåle drop fra hovedet.

Vægten ligger typisk på 15 eller 20 kilo. Populært kaldes de også for en dame- og herrestang.

Den olympiske stang vil kunne rotere i ærmerne (den tykke del for enden). Det er særligt en stor hjælp i snatch og clean and jerk.

Trap bar

Har du prøvet at stå inde i selve vægtstangen når du løfter? Med den sekskantede vægtstang er du omkranset af selve stangen.

Den kaldes også “hex bar” fordi den har seks kanter. Denne stang fås også som open trap (åben stang). 

Den bruges blandt andet til dødløft, row og farmers walk. Den store forskel på trap bar og en standard vægtstang, er at vægten ligger på siden af kroppen i stedet for foran. Det giver bedre balance og mindre belastning af ryggen, fordi vægten ikke skal forbi knæene. Vægten ligger ikke foran kroppen, men ved siden af.

Trap bar er også suveræn til pres over hovedet, fordi du ikke behøver at være bange for at stangen rammer næse eller hage på vejen op.

Fordelen ved open trap bar, er at man kan kombinere de samme øvelser med for eksempel push ups, dips eller burpees uden at skulle tænke på om bagerste stang kommer i vejen. Den også god til kombinerede øvelser med box jump-kasse eller devils press.

Safety squat bar

Stang med nakkestøtte til back squats. Stangen er bygget til at aflaste skuldrene, så du kan træne squats selvom du har lette skader i overkroppen.

Safety squat bar har desuden håndtag at holde i på selve nakkestøtten. Det giver yderligere aflastning af skulder.

Swiss bar

En særlig vægtstang der tilbyder flere forskellige greb. Blandt andet et neutralt greb der aflaster skulderen. Den er velegnet til dig, der er udfordret med smidigheden i skuldrene.

Den er super god til løft over hovedet eller rows.

Curl bar

En speciel vægtstang til træning af overarme. Også kaldet en curlstang. Vægtstangen giver mulighed for et utal af øvelser for overarmene på grund af de mange muligheder for greb. Et rigtigt greb kan forhindre overbelastning af håndled.

Curl bar er for dig der vil træne effektivt og fokuseret på biceps og triceps, uden at overbelaste håndled.

Bodypump vægtstang

En meget let vægtstang. Den fås typisk sammen i et vægtstangssæt med skiver til regulering af vægt. Diameteren på stangen er 30 mm, hvor en standard stang er på 50 mm. Det betyder at du skal være opmærksom på hulstørrelsen når du køber skiver.

Fast vægtstang

Fås i flere varianter og vægt. Forskellen på fast vægtstang og stænger med ærmer er at man ikke kan justere vægten med skiver. Stangen har en fast vægt. Du kan købe faste vægte med spring på 2-5 kilo.

Faste vægtstænger finder du typisk i træningscentre.

Andre vægtstænger

Udover dem vi allerede har nævnt, er der et udvalg af vægtstænger til meget tunge løft:

  • Log bar: Aflaster skulder og led ved særligt tunge løft.
  • Deadlift bar: Tyndere stang udelukkende til dødløft.
  • Powerlifting bar: Stabil og stærk vægtstang, der kan bære ekstra meget vægt.
  • Farmers walk håndtag: korte stænger med håndtag, så du nemt kan justere vægten med skiver.

I valget af vægtstang skal du bl.a. tage stilling til diameteren af hullet i dine vægtskiver: Pumpskiver har typisk en huldiameter på 30 mm (Ø 30), mens OL- skiver og andre skiver til tungere løft typisk har en huldiameter på 50 mm (Ø 50 mm). OL-stænger til konkurrence vil typisk være lavet af fjederstål, have lejer og kunne tåle en belastning op til 675 kg. Til mindre belastninger kan du vælge almindelige stålstænger eller alternativt stænger af aluminium. Det er af afgørende betydning, at du vælger netop den type stang, der er optimal i forhold til din træning. Du er mere end velkommen til at udnytte vores ekspertise, du skal blot ringe til os.

Faste vægtstænger er populære, fordi du ikke behøver at montere løse vægtskiver på din OL-stang. De findes i to forskellige typer: Lige vægtstænger og curlstænger. Vælger du faste vægtstænger fra Inotec, er intervallet fra 15 kg til 35 kg (i spring på 5 kg). Vælger du derimod faste vægtstænger fra Lifemaxx, kan du vælge mellem vægtstænger med en enkelt, kompakt vægt i hver ende – eller vælge vægtstænger, der er monteret med flere vægtskiver i hver ende af vægtstangen. Med de kompakte vægte er intervallet fra 10 kg til 40 kg (i spring på 5 kg). Med flere vægtskiver i hver ende er intervallet fra 10 kg til 50 kg (i spring på 1 kg op til 26 kg, hvorefter springet stiger fra 2 kg til 5 kg). Vægtene kan have en overfladebelægning af gummi eller en mere holdbar overfladebelægning af Polyurethan (PU).