Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
VI OPLEVER I ØJEBLIKKET PROBLEMER MED MOBILEPAY - BRUG KREDITKORT I STEDET

Kunsten at vælge det perfekte gummigulv til træningsområder

Med konkrete anbefalinger til valg af tykkelse

Kunsten at vælge det perfekte gummigulv til træningsområder
- af Fitness Engros
14.08.2024

Gummigulv, der bruges i både homegyms, haller samt små og store fitnesscentre og crossfit boxes over hele landet, har en fantastisk evne til at absorbere både stød og støj. Dette er med til at sikre en god og sikker træningsoplevelse, hvor man ikke risikerer, at det underliggende gulv tager skade.

Gummifliser forhandles i mange forskellige tykkelser, og netop tykkelsen er en vigtig faktor at tage højde for, når man skal købe det perfekte træningsgulv til indendørs eller udendørs brug. I blogindlægget her vil vi komme med anbefalinger til valg af gummigulv fra Granuflex.

De forskellige tykkelser og de anbefalede brugsformål

I vores sortiment finder du gummigulv i en lang række forskellige tykkelser. Nogle tykkelser bliver oftere valgt end andre, men du kan vælge mellem alle følgende varianter:

  • 15 mm
  • 20 mm
  • 30 mm
  • 43 mm
  • 65 mm


I de kommende afsnit vil vi komme med nogle anbefalinger til, hvilken tykkelse du skal vælge alt efter formål. Læs mere om de enkelte tykkelser, og bliv klogere på, hvad de hver især egner sig til, nedenfor.

15 mm gummigulv

15 mm gummigulv er vores tyndeste variant, men lad dig ikke narre - gummigulvet leverer rigtig god beskyttelse og byder på høj slidstyrke.

Denne gummiflise egner sig især godt til homegyms og mindre fitnessrum, hvor der bruges lette til moderate vægte. De kan f.eks. bruges i træningsarealer, hvor der dyrkes let styrketræning, cardio, yoga og pilates. Gummigulvet kan tilmed placeres under cardiomaskiner som løbebånd og crosstrainers.

  • Aktiviteter: Let styrketræning, cardio, yoga, pilates m.v.
  • Særligt egnet til: Homegyms og mindre fitnessrum

Find produktet her.

20 mm gummigulv

20 mm gummigulv er et populært valg, idet denne gummiflise egner sig til flere forskellige formål. Det er ikke mindst en passende tykkelse til træningsarealer, hvor der dyrkes styrketræning med frie vægte og kettlebells samt udføres plyometrisk træning (hoppe, sjippe, springe). 

Gummifliser med en tykkelse på 20 mm kan bl.a. bruges i homegyms, i virksomhedens fitnessrum og i fitnesscentre.

  • Aktiviteter: Styrketræning med frie vægte, plyometrisk træning m.v. 
  • Særligt egnet til: Homegyms, firmafitness og fitnesscentre

Find produktet her

30 mm gummigulv

30 mm gummigulv kan, ligesom gummigulv med en tykkelse på 20 mm, bruges til en lang række træningsarealer – hos både private og i kommercielle sammenhænge. Denne tykkelse gummigulv er perfekt som underlag til bl.a. intensiv vægtløftning, plyometrisk træning og crossfit.

Du kan med fordel bruge dette gummigulv til dit homegym i kælderen eller garagen, men det egner sig også til fitnesscentre og mange andre træningsområder, hvor der anvendes tungere udstyr. 

  • Aktiviteter: Intensiv vægtløftning, styrketræning, plyometrisk træning, crossfit m.v. 
  • Særligt egnet til: Homegyms og fitnesscentre

Find produktet her

43 mm gummigulv

43 mm gummigulv er en af de tykkeste varianter på markedet for træningsgulv. Gummiflisen er ekstrem stød- og lydabsorberende og er velegnet til træningsarealer, hvor der trænes med meget tunge vægte. 

De 43 mm tykke gummifliser bruges i fitnesscentre, hvor der dyrkes intensiv vægtløftning og bodybuilding samt i crossfit boxes. Gummiflisen forhindrer, at vægtene flyver rundt, når de droppes på underlaget. 

  • Aktiviteter: Intensiv vægtløftning, bodybuilding, crossfit m.v. 
  • Særligt egnet til: Fitnesscentre og crossfit boxes

Find produktet her

65 mm gummigulv

65 mm gummigulv er sværvægteren fra Granuflex – i den forstand, at det er den tykkeste gummiflise fra producenten. Dette tykke gummigulv er hovedsageligt tiltænkt crossfit, men kan også bruges til specialiserede træningsområder, hvor der er brug for maksimal stød- og støjdæmpning. 

  • Aktiviteter: Crossfit 
  • Særligt egnet til: Crossfit boxes og specialiserede træningsområder

Find produktet her.

Hvorfor er det vigtigt at vælge gummigulv i en passende tykkelse? 

At vælge gummigulv i en passende tykkelse er afgørende for at sikre optimal sikkerhed og komfort i et træningsområde. Tykkelsen har bl.a. betydning for følgende:

  • Stødabsorbering: Optimal tykkelse beskytter leddene og reducerer risikoen for skader under intensiv træning. 
  • Holdbarhed: Tykkere gummifliser modstår slid fra tungt udstyr og intensiv brug bedre. 
  • Komfort: En passende tykkelse skaber et blødere underlag, der gør lange træningssessioner mere behagelige.
  • Akustik og støj: Den rette tykkelse kan dæmpe støjniveauet og skabe et behageligere træningsmiljø for alle. 
  • Beskyttelse: Tykkelsen på gummigulvet har også betydning for, hvor godt beskyttet det underliggende gulv er.
Relaterede produkter
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)