En træningsuge som kajakroer
21.05.2024

En træningsuge som kajakroer kan variere meget fra sommer til vinter, eller endda bare fra efterår til vinter, til forår. Det er en af de ting, jeg fra helt ung elskede ved sporten, nemlig at der skulle så meget forskellig træning til at blive en dygtig kajakroer. Specielt i den klub hvor jeg kommer fra, fordi vi ligger et sted, hvor vi er meget påvirket af vejret. Jeg er vokset op på Maribo sø, på Lolland. Lolland er, som de fleste ved, nærmest helt flad, og det gør at vinden ikke rigtig bliver stoppet. Dernæst ligger søen på den østlige side af søen, så når vestenvinden blæser (det gør den ofte i efteråret og vinteren) så kan det være rigtig svært at komme ud, når det er koldt.

Som fuldtidskajakroer, der er jeg så privilegeret at jeg kan fokusere næsten 100% på at træne. Jeg har også en del forpligtelser overfor sponsorer som skal overholdes, men jeg kan planlægge min hverdag efter træningen. Dvs., at min fridag fra træning ligger om søndagen.

Træning om sommeren

Mandag til lørdag, der træner jeg typisk hver formiddag ved 8-9 tiden. Da jeg kun har en enkelt træningsmakker og han har sabbatår, så efterlader det mig med en masse fleksibilitet, og der bliver planlagt meget efter, hvornår trafikken er mest smertefri. De fleste formiddage har jeg et træningspas efter min morgentræning, mandag, onsdag og fredag er det et styrketræningspas. Tirsdag og torsdag er det et løbepas. Desuden træner jeg mandag, tirsdag, torsdag og fredag eftermiddag på vandet.