Fri fragt ved køb over 995,-

Inspiration til leg day: Valg af benøvelser og udstyr hertil

Ben træning, der virkelig virker: Se vores anbefalede øvelser og udstyr.

Få inspiration til Leg Day her
Inspiration til leg day: Valg af benøvelser og udstyr hertil
- af Fitness Engros
05.10.2023
Fitness Engros

Valg af benøvelser og udstyr hertil Selvom der er et hav af gode argumenter for at træne ben, så bliver bentræningen desværre ofte nedprioriteret af mange, der foretrækker at fokusere på overkroppen i stedet. Men dine ben udgør fundamentet for din krop, så det er vigtigt at inkludere dem i dit træningsprogram.

I denne guide vil vi give dig inspiration til benøvelser og anbefale det rette udstyr til at udføre dem effektivt. Læs med, hvis du også drømmer om at få flotte og stærke ben. 

Hvorfor du ikke må skippe "leg day"?

Bentræning er afgørende for at opbygge stærke og tonede ben. Udover det udseendemæssige, har bentræning også mange andre fordele. Når du træner dine ben, styrker du ikke kun musklerne i lår, balder og lægge, men du forbedrer også din generelle stabilitet, mobilitet og funktion i hverdagen. Bentræning kan også føre til øget forbrænding, da store muskelgrupper er involveret, hvilket kan hjælpe med at forbrænde flere kalorier. Vil du gerne tage del i disse værdifulde fordele, så sæt ekstra fokus på din bentræning med nogle af de udvalgte øvelser: 

#1 Front squat og udstyret hertil 

En af de mest effektive og populære benøvelser er front squat. Denne øvelse er fantastisk til at styrke dine lår, balder, hofter og lægge. Front squat kan også være med til at opbygge en flot og fast bagdel samt styrke musklerne omkring ryggen. Noget, som de fleste hungrer efter. 

For at udføre front squat korrekt skal du bruge følgende udstyr: 

 • Et squat stativ 
 • En vægtstang 
 • Vægtskiver 

Udførsel: Start med at placere vægtstangen på stativet. Placér dine hænder på stangen med et overhåndsgreb og før stangen op til dine skuldre. Stil dig med fødderne lidt bredere end skulderbredde og peg tæerne let udad. Stram dine mavemuskler og sænk dig så langt ned som muligt ved at bøje i knæene og hoften. Hold dine hæle i gulvet og dine albuer hævet. Pres dig selv tilbage til startpositionen ved at strække dine ben og hofter samtidig.

#2 Walking lunges og udstyret hertil

En anden effektiv benøvelse er walking lunges. Denne øvelse træner dine lår, balder og lægge, samtidig med at den forbedrer din balance og koordination. 

Du har brug for følgende udstyr til at udføre walking lunges: 

 • Håndvægte, kettlebells eller vægtstang 

Udførsel: Der er ikke brug for meget udstyr for at udføre walking lunges. Alt hvad du behøver er en åben plads og eventuelt håndvægte, kettlebells eller vægtstang for at tilføje ekstra modstand. Start med at stå oprejst med fødderne i skulderbredde. Tag et skridt fremad med det ene ben og sænk din krop nedad, så begge knæ er bøjet i en 90-graders vinkel. Pres dig selv op og frem ved at skubbe med den forreste fod, så du kommer op og samler til. Tag derefter et nyt skridt fremad med modsatte ben. 

#3 Dødløft og udstyret hertil 

Dødløft er en fantastisk øvelse for at styrke din ryg, lænd og ben. Denne øvelse er også effektiv til at forbedre din grebsstyrke og generelle kropsstabilitet. 

For at udføre dødløft korrekt, skal du have følgende udstyr: 

 • En vægtstang 
 • Vægtskiver 

Udførelse: Stil dig med fødderne i skulderbredde afstand bag vægtstangen. Sørg for at stangen er helt inde ved skinnebenet. Bøj i hofterne og knæene for at nå vægtstangen, og tag fat i den med et dobbelt overhåndsgreb. Hold ryggen lige og brystet oppe. Løft vægtstangen op ved at strække dine hofter og knæ, mens du holder vægtstangen tæt ind til kroppen. Når du står oprejst, skal din krop være i en lige linje fra hovedet til hælene. Hold positionen et øjeblik, og sænk derefter vægtstangen ned til gulvet ved at bøje i hofterne og knæene igen. Gentag øvelsen for at opbygge styrke og muskelmasse i din ryg og ben. 

#4 Hip thrust og udstyret hertil 

Hip thrust er en fantastisk øvelse til at styrke dine balder og lår. Denne øvelse hjælper også med at stabilisere bækkenet, lænden og knæene. 

For at udføre hip thrust korrekt har du brug for følgende udstyr:

 • En træningsbænk
 • En vægtstang 
 • Vægtskiver 

Udførsel: Sid på bænken med skulderbladene hvilende øverst på bænken og placér vægtstangen på dine hofter. Placér dine fødder, så dine skinneben er lodrette, når du når toppen af bevægelsen. Pres dine fødder ned i gulvet og løft dine hofter opad, indtil din krop er i en lige linje fra dine knæ til dine skuldre. Hold denne position et øjeblik, og sænk derefter dine hofter ned igen. 

#5 Lying leg curl og udstyret hertil 

Lying leg curl er en fremragende øvelse til at isolere og styrke baglåret. 

Du har brug for følgende udstyr til at udføre leg curl: 

 • En leg curl maskine

Udførsel: Lig på maskinen med maven ned mod bænken og placér dine ben, så dine knæ hviler ud over bænken. Placer maskinens ”arm” på den nederste del af dine lægge. Bøj derefter benene, så dine hæle kommer så tæt på din bagdel som muligt. Sænk benene langsomt tilbage til startpositionen. 

#6 Leg press og udstyret hertil 

Leg press er en effektiv øvelse til at styrke dine lår og balder. En leg press maskine giver dig mulighed for at tilføje mere modstand og arbejde med tunge vægte for at opbygge styrke og muskelmasse. 

For at udføre leg press korrekt har du brug for følgende udstyr: 

 • En leg press maskine

Udførsel: Sæt dig på leg press maskinen og placér dine fødder på platformen i hoftebredde. Pres platformen væk fra dig ved at strække dine ben, indtil dine knæ er næsten lige, men ikke helt låst. Sænk derefter platformen kontrolleret tilbage til startpositionen.

Kickstart din bentræning i dag 

Ved at inkludere ovennævnte øvelser i din bentræning og bruge det rette udstyr kan du opnå stærke, tonede ben. Husk altid at starte med lette vægte og fokusér på korrekt teknik for at undgå skader. Kombinér gerne øvelserne i et struktureret træningsprogram og tilpas det efter dine egne behov og mål.

Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)