Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44

Kom godt i gang med konditionstræningen

Kom godt i gang med konditionstræningen
Kom godt i gang med konditionstræningen
29.07.2024

Mange af os træner for at få mere energi og overskud i hverdagen og selvfølgelig også for at kunne klare hverdagens fysiske udfordringer. Din kondition har indflydelse på, hvor let eller hårdt det er for dig at klare både dagligdagsaktiviteter, som at gå op ad trapper, lege med børnene, cykle eller andre mere intense aktiviteter som sport og motion.

Hvad er konditionstræning egentlig?

Det handler grundlæggende om at få pulsen op og dermed forbedre din krops evne til at transportere ilt rundt. Når du træner regelmæssigt, bliver dit hjerte bedre til at pumpe blodet rundt, hvilket betyder, at det kan sende mere ilt ud til dine muskler. Mere ilt til musklerne betyder bedre præstation og evne til at yde mere. Konditionstræning kaldes også for kredsløbstræning, da det altså handler om, hvor effektivt din krop kan optage og transportere ilt fra luften til dine muskler og organer via blodet.

Dårlig kondition er blevet forbundet med øget risiko for hjertekarsygdomme og højere dødelighed end faktorer som rygning og forhøjet blodtryk. Så det er vigtigt at prioritere sin kondition.

Lad os kigge lidt ind i, hvordan du kan få mere konditionstræning ind i din træning.

Konditionstræning som opvarmning

At inkludere konditionstræning som en del af din opvarmning før dit træningspas er en glimrende strategi. Når du begynder med konditionstræning, øges din kropstemperatur, hvilket forbereder din krop på den kommende fysiske aktivitet. Denne opvarmning af musklerne forbedrer smidighed og mobilitet og hjælper med at forberede din krop på de krav, den vil blive udsat for under træningen. Ved at varme op på denne måde reduceres risikoen for skader, hvilket gør din træning mere sikker og effektiv.

Eksempel på en opvarmning

  1. Rulle på en foamroller 
  2. Konditionstræning, hvor du sørger for at få pulsen op
  3. Dynamisk mobilitet, hvor du aktiverer kroppen med fokus på de områder du skal træne
#}

Typer af konditionstræning

Der er mange måder at forbedre konditionen på. Fra traditionelle cardiomaskiner i fitnesscentret til udendørs løbe- og cykelture, er der noget for enhver smag. Ved at lege med skiftende tempi og modstand kan du presse din puls og derved øge din kondition.

Kombiner styrketræning og konditionstræning

Du kan nemt kombinere styrketræning og konditionstræning ved at integrere HIIT eller ved at udføre konditionstræning, som en del af din styrketræning. Hvis du træner for at forbedre din generelle sundhed og fitness, er det helt acceptabelt at træne begge aspekter på samme træningsdag. Det vigtigste er at starte med den del, der er mest relevant for dine mål. For eksempel, hvis du ønsker at forbedre dit løb, bør du starte med konditionstræning før din styrketræningssession. Omvendt, hvis styrke og muskelvækst er dit primære fokus, kan du begynde med styrketræning.

Dog, hvis du træner med høj intensitet indenfor enten kondition eller styrketræning, vil du få bedre resultater ved at opdele dine træningsdage.

Det sikrer højere kvalitet i begge dele af din træning. Jeg er personligt stor fan af CrossFit og HIIT-inspireret træning. Som mor til to små børn er det vigtigt for mig at bruge min tid effektivt, og HIIT-træning er ekstremt tidseffektivt, da det tillader mig at træne både styrke og kondition på én gang.

HIIT-træning involverer kredsløbsøvelser med høj intensitet, der udføres i arbejdsperioder med intenst arbejde, efterfulgt af korte hvileperioder eller pauser.

Nedenfor vil jeg give dig nogle eksempler på HIIT-træning, som du kan udføre med eller uden vægte.

Tabata træning

Tabata er en effektiv metode til HIIT-træning, som kan være nem at implementere i slutningen af din sædvanlige træning. Konceptet er simpelt: Du udfører 20 sekunder med højintensivt arbejde efterfulgt af 10 sekunders hvile, og dette gentages i 8 runder, hvilket tilsammen udgør 4 minutter.

Her er en lille cardio Tabata du kan prøve hjemme i stuen:

  • Ground to overhead
  • Mountain Climbers
  • Thrusters
  • Burpees


AMRAP

AMRAP står for "As many rounds as possible" og er en træningsmetode, hvor målet er at gennemføre så mange runder som muligt af et sæt øvelser på en bestemt tidsramme. Dette kan være et attraktivt træningsformat for konkurrencemennesker, da det opfordrer til at udfordre og presse dig selv til det maksimale. En sjov del af AMRAP-træning er at forsøge at slå din egen rekord hver gang, hvilket tilføjer et element af konkurrence til din træning og kan være en stor motivationsfaktor.

EMOM

EMOM, en forkortelse for "Every Minute On the Minute", er en anden effektiv træningsmetode, som kan laves med en enkelt eller flere forskellige øvelser. Konceptet er enkelt: Du udfører den/de valgte øvelser med et bestemt antal gentagelser på under ét minut. Den resterende tid indtil det næste minut begynder, fungerer som din hvileperiode. Dette skaber en intervaltræning, hvor du har en fast arbejdsperiode efterfulgt af en fast hvileperiode. Din egen hastighed og intensitet i arbejdsperioden bestemmer, hvor meget hvile du får, hvilket gør EMOM til en skalerbar og tilpasningsdygtig træningsmetode.

Vælg den rigtige træningsform

Uanset hvilken træningsform du vælger, er det vigtigt at lytte til din krop og finde en træningsrutine, der passer til dig og dine mål, og vigtigst af alt en træningsform du har lyst til. Med den rette tilgang og engagement kan du opnå en stærkere og sundere krop, der er klar til at møde hverdagens udfordringer med overskud og velvære.

Så kom i gang og lad din træning være din vej til en bedre sundhed og livskvalitet!

Relaterede produkter
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)