Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
FIND APRIL FAVORITTERNE HER

Den ultimative guide til træningselastikker

Den ultimative guide til træningselastikker
Den ultimative guide til træningselastikker
19.03.2024

Overvejer du at investere i træningselastikker, men er usikker på, hvilke du skal vælge, eller hvad de præcist kan bruges til? Som en ivrig bruger af træningselastikker finder jeg dem utrolig brugbare til opvarmning, som supplement til min hjemme- eller rejsetræning, eller som support i arbejdet med at forbedre specifikke skills så som fx pull ups og dips. 

Jeg bruger dem i hver eneste træning med Klitmøller Outdoor Fitness, hvor elastikkerne tilføjer et væsentligt element til udendørstræningen, der primært fokuserer på kropsvægt. Resultaterne taler for sig selv, og holdets diversitet i alder og erfaring viser, at elastikkernes kan bruges af alle.

Jeg synes helt klart du skal give resistance bands et forsøg, og jeg vil derfor prøve at give dig et lille indblik og inspiration til, hvad du egentlig kan bruge sådan nogle træningselastikker til. 


Hvorfor skal jeg have en træningselastik? 

Træningselastikker tilbyder en unik kombination af alsidighed, effektivitet og tilgængelighed, som gør dem til det perfekte redskab for træningsentusiaster på alle niveauer. Her er nogle grunde til, at jeg tror, at de er så populære:

  • Alsidighed: De kan bruges til næsten enhver form for træning – fra opvarmning og strækøvelser til styrketræning og funktionel træning. 
  • Nemme at transportere: De er lette at tage med overalt, hvilket gør dem til det perfekte træningsudstyr for folk, der ofte rejser, eller som foretrækker at træne udendørs. 
  • Effektivitet: De giver mulighed for målrettet muskeltræning og forbedrer både styrke og fleksibilitet.
  • Tilgængelighed: De er velegnede til alle træningsiveauer, fra begyndere til atleter, og så er de også økonomisk overkommelige. 


Uendelige træningsmuligheder hvor som helst og når som helst 

Det jeg elsker allermest ved træningselastikker, er deres fleksibilitet. De er både lette og bærbare, hvilket giver dig mulighed for at udføre en fuldkropstræning uanset din placering. Det er helt ligegyldigt, om du er derhjemme, på ferie langt væk fra træningsudstyr, eller på farten, for træningselastikkerne kan let pakkes og tages med. 


Kreativ og tilpasset træning 

Træningselastikkernes unikke egenskab er, at de tillader en høj grad af kreativitet i din træning. Uanset om du kombinerer dem med traditionelle vægttræningsøvelser eller bruger dem alene, giver de gradvis modstand, som kan tilpasses præcist til dine træningsbehov og mål. Dette åbner op for en verden af muligheder for at variere din træning, holde dig motiveret og konstant udfordre din krop på nye måder. Jeg bruger dem både sammen med mine normale styrkeøvelser, men jeg bruger dem også meget alene til bl.a. at øge min mobilitet.


Modstandsniveauer der kan tilpasses alle

Uanset dit niveau, er der træningselastikker, der passer til dig. Der er nemlig både lette modstandsniveauer, og så er der de helt tunge modstande. Det er vigtigt at vælge den rigtige elastik, alt efter den pågældende øvelse og formålet. Jeg har personligt valgt en elastik i hvert modstandsniveau, så jeg er sikker på at have en, der passer til lige præcis den træning, som jeg skal i gang med. 

De SQ&SN resistance bands jeg har, kan du nemlig vælge i en bred vifte af modstande, fra 4,5 kg til 80 kg, og det står på elastikken, hvor mange kilos modstand elastikken giver. Så du burde helt sikkert kunne finde en træningselastik, der passer til dine behov. 

Her er et eksempel, og det er blot eksempler. Din elastik og øvelsespræference afhænger af, hvad du vil og hvor erfaren du er. 

  • Level 1-1,5 i resistance bands er oplagte til fx opvarmning, skuldertræning, til genoptræning eller til begynderen. 
  • Level 2-3 er velegnede til langt de fleste øvelser, support til skillwork og egnet til de fleste træningsniveauer.
  • Level 4-5 er virkelig fede til bentræning til dig, som er træningsvant og gerne vil have hård modstand. 


Hvilken træningselastik skal man vælge? 

Det vigtigste når du skal vælge resistance bands er at tage højde for hvad elastikken skal bruges til. Overvej nøje træningselastikkens modstandsniveau og materialetype så du er sikker på at finde den træningselastik, der bedst matcher dine behov. 


Her er et par tips til at vælge de rigtige elastikker: 

  • Modstandsniveau: Start med en lavere modstand, hvis du er nybegynder, og arbejd dig op, som din styrke forbedres. 
  • Materiale: Vælg elastikker, der er lavet af holdbart materiale for at sikre, at de kan modstå regelmæssig brug. Det kunne fx være SQ&SN Resistance træningselastikker
  • Sæt: Overvej at købe flere modstandsniveauer, så du nemt kan justere intensiteten af din træning efter behov.

Herunder kan du se videoerne af alle øvelserne, og under videoerne kan du læse mere om den enkelte øvelse.
#}
#}
#}
#}
#}
#}

Fullbody træningsprogram 

Det kan måske være svært at finde ud af, hvordan du kan lave et træningsprogram med træningselastikker, så derfor har jeg lavet et fullbody træningsprogram, som er genialt når du er på farten. Lav 3 sæt med 10 gentagelser af alle øvelserne. 

Squat 

Stå på midten af elastikken med fødderne i skulderbredes afstand, mens elastikken hviler på nakken. Udfør en squat ved at bøje i knæene og skubbe hofterne bagud, mens du holder ryggen ret. Vend tilbage til startpositionen.

Lunges 

Træd et skridt frem og placer elastikken under forfoden. Hold fast i elastikken med hænderne. Udfør en lunges ved at bøje begge knæ, så det bagerste knæ næsten rører gulvet. Skub op igen og vend tilbage til startpositionen. Gentag med det andet ben. 

Bent over row 

Stå på elastikken med fødderne i skulderbredes afstand. Bøj overkroppen forover og stå med let bøjede knæ og hold ryggen ret. Hold elastikken med begge hænder, og træk den op mod dine ribbenr, mens du klemmer skulderbladene sammen. Sænk langsomt tilbage. 

Seated row 

Sid på gulvet med det ene ben bukket og det andet ben strakt ud foran dig og tag elastikken rundt om foden. Hold i elastikken med strakte arme. Træk elastikken mod dig ved at bøje albuerne og trække skulderbladene sammen. Vend tilbage til startpositionen med kontrol.
Øvelsen kan også udføres siddende med begge ben strakt. I dette tilfælde skal elastikken være rundt om begge fødder. 

Overhead press 

Sid på knæene med elastikken viklet omkring og hold fast i elastikken med den ene hånd. Pres armen over hovedet, indtil den er strakt. Sænk langsomt armen tilbage til startpositionen. 

Push up 

Placer elastikken over ryggen, mens du holder i elastikken med begge hænder. Udfør en push-up ved at sænke kroppen ned mod gulvet og derefter skubbe op igen. 


Andre effektive øvelser med træningselastikker 

Jeg har også nogle andre effektive øvelser, som du også kan inkludere i din træning for at udnytte det fulde potentiale af træningselastikker: 

Banded pull aparts 

Sørg for at holde på elastikken, så den er stram. Stå med ret ryg og spænd op i coren. Stræk armene ud i skulderhøjde. Træk i elastikken, så meget du kan, med strakte arme, klem skulderbladene sammen. Før armene langsomt tilbage og gentag uden at sænke dem. 

Biceps curl 

Placer elastikken under dine fødder. Hold fast i elastikken og curl træningselastikken op mod dine skuldre. Hold strækket i to sekunder og kom derefter tilbage til udgangspunktet. Dine albuer skal under hele øvelsen være spænd helt ind til kroppen, så du holder dine overarme mere eller mindre stille. 

Triceps extension 

Placer elastikken under dine fødder. Hold fast i elastikken med den ene hånd og før træningselastikken om bag ryggen. Bøj armen i en 90 graders position og træk derefter armen op, så du står med en helt strakt arm. Tænk på at overarmen skal holdes i ro, tæt på øret.
Skal denne øvelse være lettere kan du trække med begge arme samtidig. 


Udvid din træning med SQ&SN træningselastikker 

Med træningselastikker som en del af dit træningsudstyr, er du parat til at udføre en effektiv, alsidig og sjov træning uanset hvor du befinder dig. De kan bruges til at forbedre din styrke og fleksibilitet, samtidig med at de er lette, bærbare og tilgængelige for alle træningsniveauer. Giv elastikkerne en chance, og opdag den forskel, de kan gøre i din træning. 

Jeg er vild med SQ&SN træningselastikkerne og jeg håber, at du bliver lige så vild med dem. Nu har du i hvert fald fået inspiration til hvordan du kan integrere træningselastikkerne i din træning, både i den daglige træning og når du er på farten. 

Rigtig god fornøjelse med din elastiktræning!

Relaterede produkter
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)