Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
SPAR 20% PÅ VORES SOMMER FAVORITTER

Hvorfor sætte sig mål og arbejde med målsætninger?

Hvorfor sætte sig mål og arbejde med målsætninger?
Hvorfor sætte sig mål og arbejde med målsætninger?
22.05.2024

Mål og målsætninger giver dig en retning og det er egentlig deres primære formål. Vi ved alle, at en dejlig gåtur uden formål er rigtig dejlig. Men den er rigtig dejlig, netop fordi alt det andet vi laver, har en retning og et mål. Dermed, så har søndagsgåturen også et formål og dermed et mål: netop at du får slappet af.

Vi mennesker, kan forsøge lige så meget vi vil at sige ”jeg har ikke noget mål, eller jeg tager det bare som det kommer”. Men selv dem der siger det, der er den måde at leve på i sig selv, et mål. Kunsten er ikke at undgå mål, men at forstå hvilket type mål, der giver dig glæde. Og hvilket mål der giver dig mening.

Opsæt ambitiøse, men realistiske målsætninger

Jeg sætter mål, fordi jeg har en drøm. Jeg vil gerne vinde OL, og jeg er 35 år, og i min karrieres efterår, så det virker måske som et rimelig vanvittigt mål at have. Specielt hvis man tager mine resultater de sidste mange år med i ligningen. Derfor kræver det også en klar planlægning og prioritering af træning.  Men for mig er det en drøm og et mål, og det klæder sig meget tæt op og ned ad min nysgerrighed for, hvad der gør mig bedre. Hvad gør at man kan møde op til en konkurrence og have sit livs løb, og andre gange møde op og være i bedre form, måske stadigvæk vinde, men af mærkværdige årsager så føles det bare ikke helt lige så godt. Det spørgsmål er jeg nysgerrig på og har altid tænkt, hvordan kan jeg være bedst muligt forberedt med det jeg har til rådighed. Og derfor giver mit mål mig også en retning og tillader min nysgerrighed og kreativitet at udfolde sig.

Små hverdagsmålsætninger og gøremål

Min kæreste siger altid ’jeg har ikke nogen mål’, men det er sjovt, som hun alligevel altid formår at sætte en hverdag op, hvor hun lige skal gå en tur, eller cykle til arbejdet og lave mad. Hun er måske mindre bevidst om det end jeg er, men hun når utrolig mange små mikromålsætninger på en dag. Selvom hun insisterer på ikke at kalde dem for målsætninger, så er det egentlig blot det, som målsætninger er. Gøremål, ting vi gerne vil udføre på en bestemt måde, med et bestemt formål og et bestemt udbytte.

Et mål behøver ikke være at bestige Mount Everest, det er enormt stort og for langt de fleste, vildt uoverskueligt. Et mål kan også bare være at have flest mulige glade øjeblikke på en dag og at gøre så mange af de ting, der gør en glad i løbet af den dag. Hvad end det måtte være.

Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)