Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
FIND SEPTEMBERS UDVALGTE PRODUKTER LIGE HER

Interview med René Holten Poulsen

Læs vores inspirerende interview med vores ambassadør René Holten Poulsen

Interview med René Holten Poulsen
- af Fitness Engros
21.05.2024

Vores ambassadør René Holten Poulsen er en af Danmarks bedste kajakroer og vi mødtes med ham for at lave et interview om hans karriere indenfor kajakroning, for at blive klogere på hans verden. 

Kan du dele din rejse som kajakroer, fra dine tidlige år til at blive Danmarks bedste?

Jeg startede med at ro kajak som 12-årig. Jeg gik på dette tidspunkt til flere forskellige sportsgrene og fritidsaktiviteter, da jeg altid havde på fornemmelsen, at jeg skulle være en professionel atlet. Det store spørgsmål var bare, hvilken sportsgren, jeg skulle kaste mig over. Det var først, da jeg startede til kajakroning, at jeg fandt ud af, at det var den helt rigtige sport. 

Jeg fandt kajaksporten meget tiltalende, bl.a. fordi vintertræningen i min klub, i Maribo, var meget anderledes om vinteren. Klubben ligger i et område, som er udsat for rigtig meget vind, og derfor er det svært at træne på vandet om vinteren. Derfor blev vinteren brugt på alternativ træning såsom løb, styrketræning, svømning og alt muligt andet. 

Da jeg blev ældre og gerne ville blive en af verdens bedste kajakroere, gik det op for mig, at det var vigtigt at træne på en bestemt måde og med en bestemt mængde træning, før jeg kunne rykke mig yderligere. Jeg trænede allerede en del som ung atlet, men det var vigtigt, at der kom fokus på kvaliteten af træningen og den samlede mængde. At skifte fra junior- til senioratlet er en af de største ændringer i min karriere. 

Som 19-årig kom jeg til OL, da jeg var god til at fokusere og målrette min træning. Jeg fik derfor relativt hurtigt et enormt afkast af min nye træning. Det virkede rigtig godt i flere år, hvor jeg samtidig var i lære som tømrer. Mod slutningen af min læretid, begyndte jeg at fokusere en del på at skaffe sponsorer, så jeg kunne blive fuldtidsprofessionel. Jeg fik skaffet gode sponsorer, og fik stablet et rentabelt setup på benene, så jeg udelukkende kunne fokusere på sporten. 

Hvad er en typisk dag i din træningsrutine, og hvordan balancerer du de mange træningspas med andre forpligtelser som familie og venner? 

Jeg elsker at være social, men jeg ved også, hvor svært det kan være at have en kæmpe venneflok og have tid til at vedligeholde en masse relationer. Så jeg har faktisk en mindre kreds af mennesker omkring mig, så jeg har tid til at se dem. Jeg har næsten altid fri lørdag eftermiddag og om søndagen. Det giver lidt tid og frihed til at være sammen med venner og familie eller hvad jeg ellers lige har lyst til. Min træningsuge som kajakroer ændrer sig meget alt efter sæsonen og hvilke mål jeg har.

Hvad er dine næste mål i karrieren?

Jeg har kvalificeret mig til OL i Paris i 2024 og her har jeg selvfølgelig et mål om at komme derfra med et godt resultat. Og en drengedrøm er at vinde K1 100m til OL. Så jeg er meget glad for, at jeg har kvalificeret mig til OL.

Hvordan arbejder du med at opnå dine mål, og hvordan holder du dig motiveret?

Jeg bruger meget tid på at øve mig i at fokusere på alle de ting, som jeg rent faktisk kan kontrollere. Jeg vil gerne undgå at hidse mig op, og dermed bruge energi, på ting der slet ikke gavner mig. Derudover bruger jeg ikke tid med mennesker, der ikke bidrager med noget positivt og bare dræner mig for energi.

Rene Holten Poulsen træner koncentreret i sin kajak
Rene Holten Poulsen træner dedikeret i sin kajak
Rene Holten Poulsen har fået tatoveret de olympiske ringe på sin ryg

Kan du beskrive, hvordan din kost og ernæring spiller en rolle i din træning og præstation?

Jeg forsøger så vidt muligt kun at fylde min krop med energi, som den faktisk har brug for. Jeg spiser fx altid havregryn til morgenmad, da det er fyldt med energi, og holder mig mæt i lang tid. Som tommelfingerregel spiser jeg altid det sunde først, og hvis jeg så har behov for mere mad, så fylder jeg på. Derudover undgår jeg at indtage koffein efter kl. 18, så det ikke forstyrrer og påvirker min søvn. 

Hvordan har kajakroning påvirket dit liv uden for træningen?

Kajakroning har naturligvis påvirket mit liv uden for træningen. Jeg bruger meget tid på træning, og det har også resulteret i, at jeg har måtte sige nej til flere sociale arrangementer. Derudover har sporten også gjort mig til en kendt sportsmand i en ellers meget lille sport, og en sport som få kender meget til. Jeg synes, at mit liv er blevet bedre af at ro kajak, fordi det giver mig så meget, som jeg ikke ville undvære, selvom det er på bekostning af noget andet. 

Du har vundet priser som Årets Sportsnavn og BT Guld. Hvad betyder anerkendelser som disse for dig, og hvordan påvirker de din fortsatte karriere? 

Der er både fordele og ulemper ved at vinde Årets Sportsnavn og BT Guld. Det giver selvfølgelig en masse motivation, fordi det er en anerkendelse af mit arbejde. Det giver mig lyst til at prøve at vinde igen, og det kan kun lade sig gøre, hvis jeg hele tiden forbedre mig. Derfor har det påvirket min karriere positivt, da jeg gerne vil fortsætte min udvikling. 

Dog kunne jeg også godt mærke, at det lagde et kæmpe pres på mig, da jeg vandt priserne. Både fra mig selv, men også fra omverdenen. Jeg vil gerne bevise, at jeg er dygtig rent sportsligt, og at jeg havde fortjent priserne.

Har du nogen råd til unge atleter, der ønsker at følge i dine fodspor? 

Der er altid en tro om, at jo mere træning man laver, jo bedre bliver man. Det er naturligvis også rigtigt, at du ikke kommer i toppen uden at træne tilstrækkeligt. Men det er utrolig vigtigt, at man lærer at være effektiv, før man træner i større mængder. Hvis du ikke får så meget som muligt ud af dine træninger, kan du øge antallet, men det kan også dræne dig fuldstændig og du kan hurtigt miste din motivation, hvis du ikke får det, som du forventede ud af dine træninger.

Relaterede produkter
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)