Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
VI OPLEVER I ØJEBLIKKET PROBLEMER MED MOBILEPAY - BRUG KREDITKORT I STEDET

Træning med sandbags

Træning med sandbags
01.08.2024

Ligegyldigt om du vil være muskelløs, eller bare gerne vil have et simpelt og effektivt træningsudstyr med til ferierne, så er sandbags en go-to! Her kan du få mere viden om sandbags, hvad de kan, hvilke øvelser der er fede, og hvordan de kan bruges i workouts.

Sandbags er tykke stofposer med dobbelt lukning, som fyldes med sand. De kommer i forskellige kilo, men de mest almindelige er 45, 70 og 90 kg. Sandbags bruges meget i CrossFit, men kommer originalt fra strongman-sporten. Sandbags er effektive, lette at komme i gang med, og ekstremt hårde at benytte - så det er helt perfekt!

Fem øvelser med sandbag

Vi gennemgår nu 5 fede øvelser du kan lave med en sandbag. Jeg anbefaler, at du ser videoen og læser teksten efterfølgende for at få den bedst mulige forståelse af øvelsens omfang og udførelse.

Øvelse 1: Sandbag cleans

Sandbag’en starter med at ligge på jorden. Du starter med at have hænderne under sandbag’en, hvorefter vi kan begynde første fase af cleanet. Herefter skal du have den op på knæene, og her kan du nemt finde et bedre greb rundt om sandbag’en, før vi får den helt op på skulderen. Det er ikke et krav, at den skal op på knæene og re-grippes, men det kan være en nødvendighed, hvis sandbag’en er tung.

Øvelse 2: Sandbag deadlifts

Her ligger du igen din sandbag på jorden, hvorefter du får hænderne under den og fletter dine fingrer på undersiden. Herefter udføres et dødløft/deadlift. På toppen af dødløftet kan du re-grippe sandbag’en, hvis der er behov for det.

Øvelse 3: Sandbag squats

Sandbag’en starter på jorden og du skal først lave et clean til enten skulderen eller maven afhængigt af hvilke slags squats vi ønsker at lave. På skulderen hedder øvelsen “sandbag squats on shoulder” og ved maven hedder den “bear hug squats”. Begge er gode til at træne bentøjet, men det er forskelligt, hvilket opspænd der kræves afhængigt af placeringen på sandbag’en.

Øvelse 4: Sandbag carry

Sandbag’en starter på jorden og skal nu op i en carry-position. Denne carry-position kan være bear hug (ved maven) eller på skulderen. Herefter skal du gå en given distance med sandbag’en.

Øvelse 5: Sandbag hold

Sandbag’en starter ved jorden og skal nu op i en bear hug position (ved maven). Herefter skal knæene strækkes ud og skuldrene holdes over hoften, så du ikke blot læner dig tilbage. Sandbag hold skal udføres i en given tid, før du må slippe sandbag’en. Hvis du ikke kan udføre øvelsen i al tiden, kan du smide den og holde pause, og derefter samle den op og fortsætte tiden.

#}
#}
#}
#}
#}

Workouts med sandbags

Sandbags er et genialt udstyr til at lave workouts. Det kan bruges både som den primære øvelse i en workout, som transition-redskab, som “pause” osv. Herunder er der 3 workouts til inspiration til, hvordan du kan inkorporere sandbags i en workout.

Workout 1

5 runder for tid: 

  • 400 meter run
  • 15 sandbag cleans (70/45 kg)

Workout 2

3 min on / 1 min off x 6:

a. AMRAP 3:

  • 15 Sandbag squats
  • 15 Sandbag deadlifts
  • Resterende tid: max burpees over sandbag


b. AMRAP 3:

  • 90 meter sandbag carry 
  • Resterende tid: max double unders


*flow:a-b-a-b-a-b


Workout 3

EMOM 20:

15 sandbag bear hug squats 30s sandbag hold 8 sandbag cleans Rest


Disse tre workouts kan bruges som inspiration til sommerferie-workouts, hvor du måske ikke har adgang til dit normale udstyr. Det er fedt, det er CrossFit og det er HÅRDT. Sandbags kan dog også bruges til styrketræning. Herunder er der 3 eksempler til styrkearbejde med sandbags.

Styrke 1

a. Sandbag on the shoulder squats 4 x 10
*4s tempo negativt

b. Sandbag hold akkumuler 3 minutter bear hug hold i så få sæt som muligt

Styrkel 2

a. Sandbag deadlifts 3 x 20
b. Sandbag carry akkumuler 150 meter med en tung sandbag

Styrke 3

a. Sandbag cleans til blok10 x 3
*Sandbags løftes op på et højt bord eller andet i brysthøjde. 
b. Sandbag throws 10 x 1 
*en let sandbag kastes over skulderen med max kraft
Relaterede produkter
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)