Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
På jagt efter favoritudstyr? Se vores anbefalinger her

Mød vores atlet Kristina Schou Madsen

Vores atlet Kristina Schou Madsen er professionel atlet inden for ekstremløb. Her kan du lære hende bedre at kende.

Mød vores ambassadør Kristina Schou Madsen
Mød vores atlet Kristina Schou Madsen
- af Fitness Engros
01.04.2024
Fitness Engros

Hvordan begyndte din interesse for ultraløb, og hvad motiverede dig til at forfølge denne karrierevej? 

I 2008 blev jeg udfordret til at løbe mit allerførste halvmaraton. Det virkede som en sindssyg opgave og det var vanvittig hårdt. Faktisk var det så hårdt, at jeg på målstregen besluttede mig for aldrig at løbe et halvmaraton igen. Men alligevel er der noget, som er tiltrækkende. Jeg blev virkelig fascineret af, hvem jeg i virkeligheden er, når jeg er under enormt fysisk pres. At finde ud af, hvem den rene og rå Kristina er, og hvilke mentale strategier jeg kan bruge, er virkelig dragende. 
Det var netop her, at min vej ind i løb blev fundet, og kærligheden til løb kom få år efter. 
I 2013 løb jeg mit første ekstremløb i Himalaya. Her fik jeg for alvor følelsen af, hvor fedt det er. Løbet i Himalaya førte mig ind i trail- og ultraløbsverden og allerede i 2016 vandt jeg et af verdens hårdeste etapeløb – Jungle Ultra. Det er et 230 km selvforsynende løb i Amazonas Jungle i Peru.
Ved siden af min løbekarriere arbejdede jeg som efterskolelærer, hvilket jeg hurtigt sagde op for at leve som professionel løber. 

Du har opnået utrolige resultater som verdensrekorden i at bestige Kilimanjaro og var den hurtigste til at løbe 7 maratoner på 7 dage på alle verdens 7 kontinenter. Hvad var din mest mindeværdige oplevelse under disse udfordringer? 

At løbe langs kraterkanten på Kilimanjaro i næsten 6000 meters højde, samtidig med, at jeg var maks presset står klart i min erindring. På vej op ved jeg, at jeg kommer til at slå verdensrekorden i at bestige Kilimanjaro. Kulminationen af måneders træning og planlægning gik pludselig op i en højere enhed og energien fik mig til at sætte tempoet op på vej op mod toppen Uhuru Peak. 
6 timer, 52 minutter og 54 sekunder er en rekord, som i skrivende stund stadig står, hvilket jeg er utrolig stolt af. 
World Marathon Challenge, som er et løb, hvor du skal gennemføre 7 maratoner på 7 dage på verdens 7 kontinenter, er også en af min karrieres højdepunkter. I 2020 vinder jeg løbet på Antarktisk, og lægger mig dermed i spidsen for løbet. Jeg holder den kvindelige føring hele vejen gennem de 7 maratoner. Jeg formår at vinde World Marathon Challenge samlet, også over mændene. Jeg sætter også en ny gennemsnitlig verdensrekordtid for kvinder på 3 timer 25 minutter og 51 sekunder. 

Hvordan træner du specifikt forud for din deltagelse i ultraløb, især når det kommer til at håndtere ekstreme vejrforhold som i Desert Ultra og Ice Ultra? 

Det kræver en del tilvænning at løbe i ekstreme vejrforhold. Derfor jeg har forskellige måder, som jeg bruger, når jeg skal tilvænne mig de forskellige løb.
Jeg har et Xebex Motorized 2.0 løbebånd stående i min garage, og får at tilvænne mig til fx ørkenløb, har jeg en terrassevarmer i loftet, der blæser varm luft ned i hovedet på mig. Derudover har jeg et bruseforhæng rundt om løbebåndet, så jeg kan holde på varmen. Hvis jeg så lige tager flere lag tøj på, er det en god måde at tilvænne sig til den ekstreme varme. 
Da jeg skulle træne op til Ice Ultra, hvor det ikke var ualmindeligt med temperaturer ned til -40 grader, lavede jeg en aftale med et lokalt frysehus. Der kunne jeg træne i temperaturer mellem -18 og -30 grader blandt is og frysepizzaer. 
Mød vores ambassadør Kristina Schou Madsen
#}
Mød vores ambassadør Kristina Schou Madsen
Mød vores ambassadør Kristina Schou Madsen
Mød vores ambassadør Kristina Schou Madsen
Mød vores ambassadør Kristina Schou Madsen

Hvilken rolle spiller motivation og mentale strategier i din egen træning og præstation? 

At løbe ultraløb kræver naturligvis en god fysisk form, men næsten lige så vigtigt er dit mindset og mentale styrke. Jeg er ikke fysiologisk disponeret for at løb. Jeg har ”Sønderjyllands korteste ben”, og ingen af mine forældre har dyrket sport. Det betyder dog ikke, at jeg ikke kan være med i toppen, da mit mindset og den mentale styrke jeg har bidrager til fokus i min træning og gør, at jeg kan præstere i konkurrencer. 

Hvordan holder du dig motiveret og fokuseret på at nå dine mål, især når du står over for de lange, udmattende løb? 

Jeg elsker at løbe og jeg elsker at udfordre mig selv. Jeg opsøger det rum, hvor jeg er så fysisk presset, at alle lag er skraldet af. Jeg synes, det er enormt spændende at opleve mig selv netop på den måde. Det er selvfølgelig også ekstremt hårdt, men det er her, at jeg lærer allermest om mig selv, og det er i de lange, udmattende løb, at jeg finder ”mig selv”. 

Hvordan ser din træningsrutine typisk ud i on- og offseason? 

Der er normalt en forholdsvis stor forskel på min træningsplan i on- og offseason. I min onseason, har jeg meget fokus på specifik løbetræning og forberedelse op til en konkurrence. Der er også rigtig meget fokus på restitution, så jeg hele tiden er frisk til nye træningspas, og ikke brænder ud op til en konkurrence.
I min offseason ligger mit fokus på generelt at forbedre min fysiske form. Derfor ligger der typisk en del træning, hvilket både er løb, cykling, pilates og styrketræning, så der er en variation i træningen. De forskellige træningsformer gør det netop muligt at træne en del, men uden at det øger risikoen for skader betragteligt. 
I offseason har jeg normalt en træningstid på 20 timer om ugen fordelt mellem de forskellige træningsformer. Det er altså i offseason jeg kan ligge på i træningen og forberede min fysiske form. 
I onseason træner jeg cirka 12 timer om ugen, hvilket giver mig mulighed for at restituere ordentligt mellem mine træningspas. I onseason gælder det om at holde formen, som jeg har opbygget gennem min offseason. Så det er hele tiden en balancegang mellem træning og restitution, så jeg ikke mister min form, men heller ikke får overtrænet. Det skal balances, så jeg kan præstere optimalt til konkurrencerne. 

Fortæl lidt om dig selv, når du ikke løber

Jeg bor til daglig i Kolding med min søster Laura på 18 år og vores hund Svend. Jeg driver virksomheden KriXrun, hvor jeg også arbejder med løb med bl.a. træningsvejledning, afvikling af motionsløb, foredrag og virksomhedstræning.
Jeg elsker at være social med familie og venner typisk i forbindelse med træning eller ved en dejlig aften med god mad og champagne.
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)