Hvordan begyndte din interesse for CrossFit?
Jeg valgte, for mange år siden, at indstille min basketball karriere. Jeg er dog et kæmpe konkurrencemenneske, og der gik derfor ikke lang tid før, at jeg manglede et konkurrenceelement i mit liv. En dag så jeg dokumentaren ”The Fittest on Earth” og dagen efter meldte jeg mig ind i det lokale CrossFit center og siden der, har sporten bidt sig fast i mig.
Hvordan har din baggrund inden for sportsvidenskab påvirket din tilgang til Crossfit, og hvordan integrerer du denne viden i din træning?
CrossFit er en relativ ny sportsgren, og der er derfor også meget lidt forskning og metodik inden for feltet. Der er dog en masse viden inden for træningsfysiologi, og studier om hvordan man stimulerer de forskellige mekanismer, som er meget veldokumenteret. Jeg har selv arbejdet meget med at koble mine praktiske erfaringer sammen med forståelse af, hvorfor man gør de respektive ting. Det har også gjort, at jeg har skiftet program, hvor jeg selv står for store dele af det. Derudover har jeg ændret mine rutiner omkring træning, hvor jeg har haft fokus på god søvn, den rigtige kost og restitution mellem mine træninger.
Kan du fortælle lidt mere om Performance Program og hvordan du strukturerer træningsprogrammerne for atleter?
Jeg udvikler alle Performance Program træningsprogrammerne ud fra de principper, som moderne træningsfysiologi har fokus på. Der er meget fokus på styrketræningsprogression, konditionstræning, skills og mere sport specifik træning. Jeg har nogle generiske programmer med enten 3 eller 5 træningssessioner om ugen. De er tilpasset, så man kan træne med venner og være en del af det danske CrossFit fællesskab, samtidig med, at du sikrer fremgang i din træning og har det sjovt undervejs. Du kan altid få feedback fra mig på dine øvelser, og der er også mulighed for at få tilpassede træningsprogrammer, hvor alt bliver udarbejdet 1:1 efter atletens behov, hverdag og målsætninger.
Hvordan balancerer du din egen træning som atlet med coaching og udvikling af træningsprogrammer?
Jeg er en stor tilhænger af “walk the walk"-ideologien. Ved at træne og presse mig selv, opdager jeg mange tekniske, mentale og metodiske aspekter, som jeg kan lære videre til mine klienter. Samtidigt kan jeg forstå de frustrationer, bump og udfordringer, der opstår, når man træner meget.
Hvordan håndterer du presset op til og under konkurrencer? Og har du nogle mentale strategier, som du bruger under konkurrencer?
Jeg er helt klart en overtænker, men jeg har lært at acceptere, at jeg bliver nervøs i perioder op mod konkurrencer. Når først konkurrencen er begyndt, falder disse nerver ofte og jeg forsøger at leve i nuet og nyde oplevelsen. Derudover husker jeg altid mig selv på, at det er noget, jeg gør, fordi jeg kan lide det og ikke fordi jeg er blevet tvunget til det. Derudover ved jeg, at hvis jeg har forberedt mig, været disciplineret med min træning og de rutiner jeg har rundt om, så kan jeg ikke gøre mere.