Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
SPAR 20% PÅ VORES SOMMER FAVORITTER

Indret den perfekte crossfit box derhjemme

I denne artikel vil vi guide dig igennem, hvordan du kan skabe den perfekte crossfit box i dit eget hjem

Byg din egen crossfit box derhjemme - læs her hvordan
Indret den perfekte crossfit box derhjemme
- af Fitness Engros
10.07.2023
Fitness Engros

Crossfit er en træningsform, der er blevet utrolig populær i løbet af de seneste år. Det er en funktionel og alsidig træning, der rammer mange forskellige muskelgrupper på samme tid. Hvis du er interesseret i at træne crossfit, men har svært ved at finde tid til det i en travl hverdag, kan du indrette din egen crossfit box derhjemme. 
I denne artikel vil vi guide dig igennem, hvordan du kan skabe den perfekte crossfit box i dit eget hjem uden at sprænge budgettet. 

Vigtige overvejelser mht. plads, indretning og budget 

Før du går i gang med at indrette din egen personlige crossfit box, er der nogle vigtige overvejelser, du skal gøre dig. Det er særligt vigtigt at overveje følgende: 

  • Plads: Først og fremmest skal du danne dig et overblik over rummets størrelse og loftshøjde. Hvor meget plads har du til rådighed, og hvordan kan du bedst udnytte den? Mål evt. rummet op, hvis du ikke kender dets dimensioner. 
  • Indretning: Når det kommer til selve indretningen af din crossfit box, er det alfa og omega, at du lægger en plan for, hvordan udstyret skal placeres, så træningsrummet bliver så funktionelt som muligt. Undersøg desuden, hvor meget belastning væggene og loftet kan holde til, inden du hænger noget op, eksempelvis et rig setup. 
  • Budget: Det er slutteligt fornuftigt at overveje, hvor meget du er villig til at investere i udstyr og tilbehør til din crossfit box. Hvis budgettet er småt, kan du til en start købe det mest basale crossfit udstyr og sidenhen udvide med mere udstyr.  

Skab en komfortabel træning og beskyt underlaget med gummigulv af høj kvalitet 

Hvilket træningsgulv er det perfekte til en crossfit box? Det giver vi vores bedste bud på herunder. Der er mange forskellige muligheder, men en populær og anbefalelsesværdig løsning er gummigulv fra Granuflex.

Granuflex gummigulve er stødabsorberende, hvilket reducerer risikoen for skader. Gulvene er endvidere lette at rengøre og holde ved lige, og de beskytter effektivt det underliggende gulv. Granuflex rullegulv i gummi egner sig i øvrigt glimrende til både indendørs og udendørs brug. Det ideelle valg af rullegulv afhænger bl.a. af, hvilket underlag det skal ligge på. 

Valg af udstyr og tilbehør til din crossfit box 

Du har nu gjort dig grundige overvejelser omkring den overordnede indretning af dit crossfit rum og har måske også lagt et budget. Næste step er at indkøbe det helt rigtige udstyr og tilbehør til din crossfit box.
Der findes en verden af udstyr til crossfit, men vi vil gerne fremhæve følgende must-have udstyr: 

Der er mange producenter af ovennævnte crossfit udstyr, eksempelvis CrossmaxxThrowdownBear KompleXLMX. og SQ&SN.

Rig setup / squat stativ 

Et squat stativ / rig er ikke til at undvære, hvis du vil have mulighed for at udføre øvelser som squat og bænkpres. Foruden disse populære øvelser vil du kunne lave øvelser som pull ups, muscle ups, toes to bar og mange andre øvelser.
 Det ideelle valg af squat stativ til en hjemme crossfit box afhænger bl.a. af, hvor meget plads du har til rådighed, og hvor stort dit budget er. Du kan f.eks. kigge nærmere på 
SQ&SN Squat Rack

Vægte

Selvom der findes mange crossfit øvelser, hvor du kan bruge din egen kropsvægt som belastning, er det svært at undvære forskellige vægte i sin crossfit box derhjemme. 

Vi vil anbefale, at du erhverver dig både vægtskiver, vægtstænger, kettlebells og håndvægte, så du kan udfordre dig selv og øge dit styrkeniveau. 

Produktanbefalinger: 

Træningselastikker

Træningselastikker er alsidige og kan bruges til forskellige øvelser, eksempelvis squat, lateral raises og biceps curls. De er lette at opbevare og giver dig mulighed for at tilpasse modstanden efter dine behov og dit styrkeniveau.
Træningselastikker er derudover oplagte at bruge i forbindelse med både opvarmning, mobilitetstræning og genoptræning. 

Wall ball

Wall balls er træningsbolde, der kan bruges til at forbedre styrke, koordination og hurtighed. Disse bolde kan bruges af både begyndere og øvede, da de kan implementeres i mange øvelser, og da de fås i forskellige vægte.
Kig f.eks. nærmere på 
Crossmaxx PRO Wall, der findes i syv forskellige vægte fra 2 til 12 kg. 

Foam roller

En foam roller er også en god investering til en crossfit box, idet det er et meget nyttigt redskab til restitution og udstrækning.
Foam rolleren er særlig effektiv til at massere ømme muskler og til at forbedre mobiliteten efter træning. Du kan derudover restituere hurtigere og minimere risikoen for skader ved at bruge en foam roller regelmæssigt.
Du kan f.eks. investere i 
Crossmaxx Performance Foam Roller

Timer 

En crossfit timer er et nyttigt værktøj til at holde styr på tid og intervaller under dine træningsøvelser. Det hjælper med at holde dig motiveret og fokuseret. Til hjemmebrug findes der f.eks. Crossmaxx Mini Timer

Gymnastikringe 

Gymnastikringe er fantastiske til at træne overkroppen og opbygge styrke og stabilitet. De kan bruges til øvelser som ring dips, pull ups og muscle ups. 

Box jump kasser 

Box jump kasser er ideelle til plyometriske øvelser som box jumps, step ups og burpee box jumps. De fås i forskellige højder, så du kan tilpasse dem til din træning.
Eksempelvis er
LMX. Box Jump Kasse Soft, der fås med forskellige højder fra 15 til 60 cm, et populært valg. 

Træningsbænk

En justerbar træningsbænk er heller ikke til at undvære i en crossfit box, da vi har at gøre med et meget alsidigt træningsredskab, der kan bruges til meget andet end blot bænkpres.
Træningsbænken kan også bruges til øvelser som split squat, pullovers, rows og et væld af andre øvelser. Du kan f.eks. købe 
SQ&SN Dobbelt Justerbar Træningsbænk til dit crossfit rum.

Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)