Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
FIND APRIL FAVORITTERNE HER

Fra danser til CrossFit atlet: Et interview med Christina Agerbeck

Mød vores nye atlet Christiana Agerbeck og læs mere om hendes inspirerende rejse.

Læs vores interview med ambassadør Christina Agerbeck
Fra danser til CrossFit atlet: Et interview med Christina Agerbeck
- af Fitness Engros
01.11.2023
Fitness Engros

Vi mødtes med vores atlet, Christina Agerbeck, for at lære hende bedre at kende og udforske hendes passion for Crossfit. Christina er en imponerende atlet, der har markeret sig som et betroet navn i CrossFit-verdenen. I dette interview får du mulighed for at træde ind i hendes verden. 

Hvordan startede din interesse i CrossFit? 

Tilbage i 2014/2015 var CrossFit den nye og smarte sport og min veninde spurgte ofte, om jeg ikke ville med til CrossFit-træning, men jeg takkede pænt nej tak hver eneste gang. På dette tidspunkt havde jeg travlt med at danse og træne pole dance. En dag tog jeg dog med min veninde, nok mest for at lukke munden på hende. Jeg blev positivt overrasket over træningen og var fuldstændig solgt. Den havde alle de elementer, som jeg manglede i dansen og til pole dance. Jeg var meget begejstret for det ”maskuline” og råheden, men det krævede stadig teknik og elegance. Efter den træning droppede jeg dans og pole dance, for at begynde til CrossFit. 

Hvad er dine største øjeblikke i din karriere indtil videre? 

Da jeg begyndte til CrossFit, startede jeg med at konkurrere på hold, ligesom mange andre gør. På et hold er der tryghed og gode muligheder for at udvikle sig. Hele holdet arbejdede og trænede ekstremt hårdt, men det kom stadig bag på de fleste, at vi klarede det så godt til semifinalerne (EM) og kvalificerede os til Games (VM). At stå der på gulvet og høre vores navn blive nævnt, er nok et af de største og mest unikke øjeblikke for mig i min karriere indtil nu. 

Efterfølgende begyndte jeg at stille op individuelt og har deltaget i flere konkurrencer. Her er jeg utrolig stolt over at have kvalificeret mig til en stor konkurrence i Dubai flere gange. 

Hvordan kan du holde dig motiveret? 

Jeg har dyrket sport, siden jeg var helt lille og startede allerede som professionel danser, da jeg var 10-11 år. Så det har faktisk aldrig rigtig været svært for mig at holde motivationen oppe. Det ligger så dybt i mig at være fysisk aktiv og gøre det så godt som muligt, at det er fuldstændig naturligt for mig at tage ned og træne dagligt. Jeg har dog også dage, hvor træningslysten er lavere end normalt, og det accepterer jeg bare. Jeg sætter forventningerne ned og sørger for at komme igennem træningen så godt som muligt. 

Christina træner med vægtstang
Christina træner med vægtstang
Christina Agerbeck træner ofte
Christina Agerbeck træner i ringene
Christina Agerbeck træner på GHD
Christina Agerbeck trænger på assault bike

Hvordan ser din træningsrutine typisk ud i din on/off-season? 

Min træningsrutine er meget forskellig, alt efter om jeg er i on- eller off-season. Normalt træner jeg to gange om dagen, 5-6 dage om ugen. Jeg sørger altid for at have en hel hviledag om ugen og så har jeg en dag, hvor jeg svømmer og laver lidt let træning ved siden af. 

I min off-season, som ligger hen over sommeren og efteråret, fokuserer jeg primært på mine svagheder, hvilket er styrken. Når jeg kommer længere hen mod sæsonstart, så sørger jeg også for at tilføje cardio til træningen. Cardiotræningen består primært af maskinarbejde og/eller løb, noget der ikke er for tangerende på led og muskler. Når jeg når hen til december og januar, implementerer jeg flere workout-relateret sessions, da sæsonen for alvor starter i løbet af februar og marts, hvor de indledende kvalifikationer ligger. 

Hvordan spiller kost og ernæring en rolle i din træning? 

Det er utrolig vigtigt at få nok mad, og for mig, og mange andre i denne sport, kan det være svært. Jeg har selvfølgelig fokus på at få nok af grundelementerne såsom kulhydrat, protein, fedt, kostfibre, vitaminer og mineraler, men det vigtigste for mig er at få spist tilstrækkeligt. Derfor sørger jeg for at få indtaget en del snacks i løbet af dagen, da det kan være svært at få opfyldt mit energibehov igennem hovedmåltiderne. Det har altid været naturligt for mig at spise godt og varieret, men grundet træningen og mit mål om at tage på for at blive stærkere, har jeg fokus på at indtage fødevarer som er meget kalorieholdige, hvilket fx er peanutbutter, mørk chokolade og is.

Hvordan har CrossFit påvirket dit liv uden for sporten? 

Min sport har helt sikkert sat alt andet i anden række, da træningen er det vigtigste for mig. Jeg planlægger, så vidt det er muligt, alting rundt om min træning, så jeg er sikker på, at træningen bliver klaret. Heldigvis dyrker både min kæreste og min familie selv CrossFit, så de har stor forståelse for mine prioriteter, hvilket gør det hele nemmere. 

Hvordan håndterer du pres og forventninger? 

Jeg har aldrig rigtig knækket koden til dette endnu, men jeg synes egentlig, at jeg er ret god til at håndtere det. Jeg vil altid gerne gøre det godt, men jeg minder også mig selv på, at det ikke er ”liv eller død”. I stedet fokuserer jeg på også at have det sjovt med det. Samtidig, så kommer de største forventninger fra mig selv, da jeg ikke bekymrer mig særlig meget, om andres forventninger. 

En inspirerende rejse 

Christina Agerbecks rejse fra danser til CrossFit-atlet er en inspirerende historie om dedikation, mod og passion for sport. Hendes succes i CrossFit er et eksempel på, hvordan en stærk vilje kan føre en langt. Vi ser frem til at følge med i Christina Agerbecks fortsatte succes og se, hvad fremtiden har i vente.

Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)