Fra danser til CrossFit atlet: Et interview med Christina Agerbeck
- af Fitness Engros
01.11.2023

Vi mødtes med vores atlet, Christina Agerbeck, for at lære hende bedre at kende og udforske hendes passion for Crossfit. Christina er en imponerende atlet, der har markeret sig som et betroet navn i CrossFit-verdenen. I dette interview får du mulighed for at træde ind i hendes verden. 

Hvordan startede din interesse i CrossFit? 

Tilbage i 2014/2015 var CrossFit den nye og smarte sport og min veninde spurgte ofte, om jeg ikke ville med til CrossFit-træning, men jeg takkede pænt nej tak hver eneste gang. På dette tidspunkt havde jeg travlt med at danse og træne pole dance. En dag tog jeg dog med min veninde, nok mest for at lukke munden på hende. Jeg blev positivt overrasket over træningen og var fuldstændig solgt. Den havde alle de elementer, som jeg manglede i dansen og til pole dance. Jeg var meget begejstret for det ”maskuline” og råheden, men det krævede stadig teknik og elegance. Efter den træning droppede jeg dans og pole dance, for at begynde til CrossFit. 

Hvad er dine største øjeblikke i din karriere indtil videre? 

Da jeg begyndte til CrossFit, startede jeg med at konkurrere på hold, ligesom mange andre gør. På et hold er der tryghed og gode muligheder for at udvikle sig. Hele holdet arbejdede og trænede ekstremt hårdt, men det kom stadig bag på de fleste, at vi klarede det så godt til semifinalerne (EM) og kvalificerede os til Games (VM). At stå der på gulvet og høre vores navn blive nævnt, er nok et af de største og mest unikke øjeblikke for mig i min karriere indtil nu. 

Efterfølgende begyndte jeg at stille op individuelt og har deltaget i flere konkurrencer. Her er jeg utrolig stolt over at have kvalificeret mig til en stor konkurrence i Dubai flere gange. 

Hvordan kan du holde dig motiveret? 

Jeg har dyrket sport, siden jeg var helt lille og startede allerede som professionel danser, da jeg var 10-11 år. Så det har faktisk aldrig rigtig været svært for mig at holde motivationen oppe. Det ligger så dybt i mig at være fysisk aktiv og gøre det så godt som muligt, at det er fuldstændig naturligt for mig at tage ned og træne dagligt. Jeg har dog også dage, hvor træningslysten er lavere end normalt, og det accepterer jeg bare. Jeg sætter forventningerne ned og sørger for at komme igennem træningen så godt som muligt.