Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
VI OPLEVER I ØJEBLIKKET PROBLEMER MED MOBILEPAY - BRUG KREDITKORT I STEDET

Hvordan holder Sandra sig skadesfri?

Hvordan holder Sandra sig skadesfri?
02.09.2024

I løbet af en hel sæson har den fysiske træning en enorm betydning for min performance, men også min fysiske ydeevne. Som professionel sportsatlet er kroppen under store fysiske belastninger og udfordringer hele tiden. Der opstår også skader, store som små, som kan være svære at overvinde. Derfor kræver det også, at den fysiske træning tilpasses hele året rundt og i forhold til håndboldsæsonen. Når belastningen fra håndboldtræningerne er på sit højeste, skal intensiteten på den fysiske træning skrues lidt ned. Når der så er pause fra håndboldsæsonen, kan man skrue op for den fysiske træning i den såkaldte "pre- og off-season".

Træning gennem sæsonen og offseason

En håndboldsæson begynder som regel i september måned og slutter i starten af juni. I denne periode træner jeg stadig styrketræning, men ikke lige så tungt. Derimod er der mere fokus på at vedligeholde styrken og stabiliteten i fx skulder- og knæled. Et træningspas kan derfor indeholde plyometriske øvelser med træningselastikker eller styrkeøvelser med både vægtstang og en slyngetræner. Når det er off-season, skifter fokus til mere tung styrketræning og muskelopbygning. Det er i denne periode, at kroppen får hvile fra håndboldbelastningen og man kan bygge muskulaturen stærkere. Når vi rammer pre-season, skifter fokus til konditionstræning, mere eksplosiv styrke og stille opstart af håndboldspecifikke bevægelser, så kroppen atter bliver klar til endnu en håndboldsæson.

#}
#}
#}
#}
#}
#}
#}
#}
#}
#}

Skræddersyet træning hele året

For mig specifikt, benytter jeg mig af klubbens fysioterapeut og fysiske træner, så jeg hele tiden har et træningsprogram, der er tilpasset specifikt til mig. Som målvogter skal jeg være særligt opmærksom på min styrke i skuldre, arme, hofte og knæled, da de konstant er under belastning i udfald og ved redninger. Jeg følger derfor et styrketræningsprogram hele året rundt med varierende intensitet. Når jeg har ferie, sidder jeg heller ikke stille. Her har jeg i samarbejde med Fitness Engros lavet et professionelt home gym setup i mit sommerhus, så jeg kan optimere min fysiske form mod den næste sæson. En sommerferie er derfor ikke bare en badeferie. Det kræver både konditionstræning og tung styrketræning.

Sandra Tofts favoritter
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)