Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
FIND APRIL FAVORITTERNE HER

Find den perfekte fitness bold til dit home gym

Læs med her og få mere viden om fitness bolde, og hvordan du bruger dem aktiv i træningen.

Træn med fitness bolde - find inspirationen her
Find den perfekte fitness bold til dit home gym
- af Fitness Engros
20.08.2023
Fitness Engros

Et velindrettet og veludstyret fitnesscenter eller homegym byder ikke kun på de bedste træningsmaskiner, men også de mest effektive træningsredskaber, herunder fitness bolde. En fitness bold er et simpelt, men samtidigt meget alsidigt træningsredskab, der kan bruges til mange forskellige træningsformål og endnu flere forskellige træningsøvelser. 

I dette blogindlæg vil vi præsentere dig for en række udvalgte fitness bolde. Nogle af dem egner sig rigtig godt til pilates, mens andre er velegnet til almindelig træning. Læs med, og bliv klogere på, hvordan du finder den perfekte træningsbold til netop dine behov. 

Bolde til pilates (Redondo bolde) 

Hvis du er glad for at dyrke pilates, så kan det være en god ide at investere i en pilates bold. Vi hos Fitness Engros kan bl.a. anbefale en LMX. Pilates bold.

Den store forskel på denne bold sammenlignet med en almindelig fitness bold er størrelsen. Pilates bolden fra LMX. har en diameter på 20-25 cm, hvilket er to-tre gange mindre end en almindelig træningbold. Bolden har desuden en glat overflade uden ujævnheder, hvilket er endnu et af de punkter, hvorpå denne type bold adskiller sig fra andre bolde. 

Denne type bold kaldes i øvrigt for en Redondo bold og er det ideelle valg til især pilates, men også andre træningsformer. Da boldens overflade er glat og rund, vil brugeren kunne udføre forskellige øvelser uden ubehag. 

Hvad er forskellen på en pilates bold og en yoga bold? 

Måske har du hørt ordet yoga bold flere gange før, men rent faktisk er der ikke noget der hedder en yoga bold. Der er stor forskel på yoga og pilates, bl.a. er det helt almindeligt, som navnet antyder, at bruge en pilates bold til pilates, hvorimod træningsbolde og pilates bolde ikke bliver brugt til yoga. 

Der er dog flere der er begyndt at lave øvelser, hvor de enten bruger pilates bolde eller træningsbolde. Træningsboldene bliver ofte benyttet i øvelser der har til formål at styrke ens balance og core, og derfor er træningsbolde meget almindelige til balancetræning. 

Dette kan du træne med en pilates bold 

Da pilates bolden har en beskeden størrelse, vil den kunne bruges som støtte mellem både knæ, arme, hænder, albuer m.v. Bolden kan anvendes til mange øvelser og egner sig til brug i både dit homegym, til holdtræning, i dit PT studio og i andre sammenhænge. 

Den føromtalte pilates bold fra LMX. kan, som vi har teaset for, bruges til et hav af forskellige øvelser og formål. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for mulighederne. Overordnet kan bolden bruges til træning af både styrke, fleksibilitet og mobilitet. Den er særligt velegnet til at opbygge styrke i musklerne omkring ryggen, bækkenet og maven – altså core. Foruden udsigten til en bedre balance og øget styrke vil du kunne forbedre din kropsholdning ved at udføre øvelser på bolden. 

Integrer en træningbold i din træning 

I vores sortiment har vi også en lang række bolde til almindelig træning, herunder styrketræning. En af de mest populære er Blackroll Gymball, der har en diameter på 56-65 cm, alt efter hvor meget den pustes op. Bolden er udviklet til funktionel træning, og den egner sig rigtig godt til både træning med vægte og stabilitetstræning.

Træningsbolden fra Blackroll kan bære op til 500 kg og udmærker sig endvidere ved at være fri for latex og lugt. Derudover er bolden antiburst, hvilket betyder, at bolden ikke vil sprænge pga. ydre skader. Som et ekstra plus er bolden produceret under miljøvenlige forhold og af materialer af høj kvalitet. 

En anden meget populær træningsbold er den fra Lifemaxx, der fås i størrelserne fra 55 til 75 cm. Lifemaxx træningsbolden har en maks belastning på 250 kg., og kan, ligesom Blackroll Gymball, bruges til forskellige øvelser både med og uden vægte. Træningsbolden fra LMX. er ligeledes robust, da den har et anti-burst design.

Dette kan du træne på en træningsbold

Den elastiske fitness bold kan bruges til mange forskellige øvelser, der kan udføres siddende, liggende eller stående. Der er rig mulighed for at ramme mange forskellige muskelgrupper med varierende intensitet. 

En træningsbold kan f.eks. bruges til følgende øvelser: 

  • Stability Ball Hamstring Curl 
  • Stability Ball Hamstring Floor Tap 
  • Stability Ball Squat 
  • Stability Ball Seated Shoulder Press 
  • Stability Ball Push Up 
  • Stability Ball V-up 
  • … og mange andre øvelser! 

Foruden at være velegnet til funktionel træning, egner bolden sig godt til kontorbrug. Ved at anvende en træningsbold som stol i stedet for en traditionel kontorstol, kan du træne din motorik og styrke din kropsholdning, mens du arbejder eller beskæftiger dig med andre stillesiddende aktiviteter.

Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)