Find den perfekte fitness bold til dit home gym
- af Fitness Engros
20.08.2023

Et velindrettet og veludstyret fitnesscenter eller homegym byder ikke kun på de bedste træningsmaskiner, men også de mest effektive træningsredskaber, herunder fitness bolde. En fitness bold er et simpelt, men samtidigt meget alsidigt træningsredskab, der kan bruges til mange forskellige træningsformål og endnu flere forskellige træningsøvelser. 

I dette blogindlæg vil vi præsentere dig for en række udvalgte fitness bolde. Nogle af dem egner sig rigtig godt til pilates, mens andre er velegnet til almindelig træning. Læs med, og bliv klogere på, hvordan du finder den perfekte træningsbold til netop dine behov. 

Bolde til pilates (Redondo bolde) 

Hvis du er glad for at dyrke pilates, så kan det være en god ide at investere i en pilates bold. Vi hos Fitness Engros kan bl.a. anbefale en LMX. Pilates bold.

Den store forskel på denne bold sammenlignet med en almindelig fitness bold er størrelsen. Pilates bolden fra LMX. har en diameter på 20-25 cm, hvilket er to-tre gange mindre end en almindelig træningbold. Bolden har desuden en glat overflade uden ujævnheder, hvilket er endnu et af de punkter, hvorpå denne type bold adskiller sig fra andre bolde. 

Denne type bold kaldes i øvrigt for en Redondo bold og er det ideelle valg til især pilates, men også andre træningsformer. Da boldens overflade er glat og rund, vil brugeren kunne udføre forskellige øvelser uden ubehag. 

Hvad er forskellen på en pilates bold og en yoga bold? 

Måske har du hørt ordet yoga bold flere gange før, men rent faktisk er der ikke noget der hedder en yoga bold. Der er stor forskel på yoga og pilates, bl.a. er det helt almindeligt, som navnet antyder, at bruge en pilates bold til pilates, hvorimod træningsbolde og pilates bolde ikke bliver brugt til yoga. 

Der er dog flere der er begyndt at lave øvelser, hvor de enten bruger pilates bolde eller træningsbolde. Træningsboldene bliver ofte benyttet i øvelser der har til formål at styrke ens balance og core, og derfor er træningsbolde meget almindelige til balancetræning. 

Dette kan du træne med en pilates bold 

Da pilates bolden har en beskeden størrelse, vil den kunne bruges som støtte mellem både knæ, arme, hænder, albuer m.v. Bolden kan anvendes til mange øvelser og egner sig til brug i både dit homegym, til holdtræning, i dit PT studio og i andre sammenhænge. 

Den føromtalte pilates bold fra LMX. kan, som vi har teaset for, bruges til et hav af forskellige øvelser og formål. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for mulighederne. Overordnet kan bolden bruges til træning af både styrke, fleksibilitet og mobilitet. Den er særligt velegnet til at opbygge styrke i musklerne omkring ryggen, bækkenet og maven – altså core. Foruden udsigten til en bedre balance og øget styrke vil du kunne forbedre din kropsholdning ved at udføre øvelser på bolden.