Opdag hvor skønt udendørstræning er
29.04.2024

Får du også lyst til at bevæge dig udenfor, når vejret begynder at vise forårstegn? Der er noget helt særligt ved at træne ude i naturen. At træne udendørs er ikke kun godt for kroppen, det har også en virkelig positiv effekt på mit mentale velvære. Af samme årsag oprettede jeg for nogle år tilbage min udendørs træningsgruppe ”Klitmøller Outdoor Fitness”, som jeg underviser ude i naturen i sommerhalvåret. Lokationen for gruppen afhænger af vind og vejr, men det gør også at de skiftende lokationer giver mulighed for skiftende træning.

I dette blogindlæg vil jeg prøve at guide dig, hvis du gerne vil give udendørstræning et skud. Jeg vil vise dig, hvordan du kan udnytte naturens ”udstyr” til træning, og vise dig hvilket andet udstyr du med fordel kan anskaffe dig, hvis du vil træne udenfor.

Fordelene ved udendørs træning

Personligt har jeg erfaret, at udendørstræning giver mig et mentalt boost, og jeg føler også, at det har en dybtgående indvirkning på mit mentale velbefindende. At være udendørs i frisk luft og omgivet af grønne omgivelser er fantastisk for sindet. Tilføj så endorfinerne fra træningen til ligningen, så er der en god chance for at få en god lykkerus og en følelse af forbindelse til naturen og verden omkring dig.

Træning med naturens "udstyr"

Naturen giver et væld af muligheder for at træne uden traditionelt træningsudstyr. Bænke kan bruges til trinøvelser, sten kan fungere som håndvægte, og træstammer kan være fantastiske til at udføre forskellige styrkeøvelser. Du kan lave step ups, dips, push ups eller box jumps på en træstub. Du kan tage en lille træstamme på skuldrene eller at lave biceps curls med en stor sten i hver hånd - mulighederne er næsten uendelige! Ved at tænke kreativt kan du skabe en varieret og udfordrende træningsrutine, eller spontan træning, der udnytter det naturlige miljø til fulde.