Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
SPAR 20% PÅ VORES SOMMER FAVORITTER

Opdag hvor skønt udendørstræning er

Opdag hvor skønt udendørstræning er
Opdag hvor skønt udendørstræning er
29.04.2024

Får du også lyst til at bevæge dig udenfor, når vejret begynder at vise forårstegn? Der er noget helt særligt ved at træne ude i naturen. At træne udendørs er ikke kun godt for kroppen, det har også en virkelig positiv effekt på mit mentale velvære. Af samme årsag oprettede jeg for nogle år tilbage min udendørs træningsgruppe ”Klitmøller Outdoor Fitness”, som jeg underviser ude i naturen i sommerhalvåret. Lokationen for gruppen afhænger af vind og vejr, men det gør også at de skiftende lokationer giver mulighed for skiftende træning.

I dette blogindlæg vil jeg prøve at guide dig, hvis du gerne vil give udendørstræning et skud. Jeg vil vise dig, hvordan du kan udnytte naturens ”udstyr” til træning, og vise dig hvilket andet udstyr du med fordel kan anskaffe dig, hvis du vil træne udenfor.

Fordelene ved udendørs træning

Personligt har jeg erfaret, at udendørstræning giver mig et mentalt boost, og jeg føler også, at det har en dybtgående indvirkning på mit mentale velbefindende. At være udendørs i frisk luft og omgivet af grønne omgivelser er fantastisk for sindet. Tilføj så endorfinerne fra træningen til ligningen, så er der en god chance for at få en god lykkerus og en følelse af forbindelse til naturen og verden omkring dig.

Træning med naturens "udstyr"

Naturen giver et væld af muligheder for at træne uden traditionelt træningsudstyr. Bænke kan bruges til trinøvelser, sten kan fungere som håndvægte, og træstammer kan være fantastiske til at udføre forskellige styrkeøvelser. Du kan lave step ups, dips, push ups eller box jumps på en træstub. Du kan tage en lille træstamme på skuldrene eller at lave biceps curls med en stor sten i hver hånd - mulighederne er næsten uendelige! Ved at tænke kreativt kan du skabe en varieret og udfordrende træningsrutine, eller spontan træning, der udnytter det naturlige miljø til fulde.

#}
#}

Udstyr til udendørs træning

Udendørstræning behøver ikke være med udstyr, da du kan bruge det du finder på din vej, men jeg synes nu det kan noget at lave styrketræning udendørs, så kombinationen af at træne med vægte eller elastikker, og samtidig være udenfor, er fantastisk. Til mine outdoor fitnesshold bruger vi både naturen, men også udstyr som elastikker, vægtskiver og kettlebells.

Personligt nyder jeg også at træne ude i haven. Udover at jeg kan finde på at slæbe halvdelen af min træningsgarage derud, så kan jeg finde på at bruge forskelligt udstyr som elastikker, kettlebells eller sandsække. Det giver mig mulighed for at tilpasse min træning og udfordre mig selv på nye måder, samtidig med at jeg nyder den friske luft og fuglefløjt. 

Hvis du gerne vil supplere din udendørs træning med lidt ekstra udstyr, du kan tage med ud i haven, er der flere muligheder at vælge imellem. Her er fire forslag til udstyr, der kan være nyttige:

Kettlebells: Kettlebells er alsidige og kan bruges til en lang række øvelser, herunder snatch, goblet squats og kettlebell swings. Deres vægt og form gør dem perfekte til funktionel træning udendørs.

Håndvægte: Håndvægte er klassiske, men stadig yderst effektive til styrketræning. De kan bruges til alt fra biceps curls og skulderpres til lunges og triceps extensions.

Elastikker: Elastikker er lette at transportere og kan bruges til både styrke- og mobilitetsøvelser. De giver en modstand, der kan tilpasses, hvilket gør dem velegnede til folk på alle fitnessniveauer.

Træningsmåtte: En træningsmåtte kan være rar at have, hvis du vil udføre øvelser på jorden. Den beskytter din krop mod hårde overflader og giver dig mulighed for at udføre komfortable og effektive øvelser.

Kom i gang med udendørstræning i dag!

Uanset om du vælger at træne uden udstyr og lade naturen være din legeplads, eller om du foretrækker at supplere med lidt ekstra udstyr, er der ingen tvivl om, at du vil nyde godt af de mange fordele ved at træne udendørs.

Du kan f.eks. starte med en let løbetur eller en rask gåtur, hvor du udfordrer dig selv med naturens udstyr. Ellers kan jeg varmt anbefale, at du laver dig en lille workout i haven med elastikker, kettlebells, sandsæk eller andet. Så får du det bedste fra begge verdener.

Tag det første skridt i dag og oplev glæden ved udendørstræning selv!

Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)