Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
På jagt efter favoritudstyr? Se vores anbefalinger her

Mød vores atlet Emil Ryberg

Naturlig bodybuilder og personlig træner

Mød vores ambassadør Emil Ryberg
Mød vores atlet Emil Ryberg
- af Fitness Engros
16.03.2024
Fitness Engros

Kan du fortælle lidt om dig selv og din rejse inden for træning og bodybuilding?

Tilbage i 9. klasse startede jeg min rejse inden for træning, hvor jeg specielt var interesseret i styrketræning og amerikansk fodbold. Som helt ung tilbragte jeg meget tid på mit værelse, med mit eget lille home gym, der bestod af håndvægte og en vægtstang. Da jeg blev gammel nok, meldte jeg mig ind i Fitness DK. Siden dengang har jeg primært haft fokus på muskelopbygning og på at forbedre min performance i forbindelse med holdsport. 

I 2019 blev jeg for alvor grebet af bodybuilding. Det var dog først i 2020, da jeg gik selvstændig og fik en ny omgangskreds, hvor alle interesserede sig for naturlig bodybuilding, at jeg blev endnu mere grebet af sporten.

Hvad inspirerede dig til at blive naturlig bodybuilder og personlig træner? 

Jeg synes, at kroppen er super spændende og jeg har altid syntes, at den individuelle krops egenskaber til at forme sig og udvikle sig har været noget, som interesserede mig. 

En ting er at gøre det på steroider, men at gøre det som en naturlig atlet er en helt anden proces. De to ting kræver enormt meget på vidt forskellige måder. At opnå et niveau som naturlig atlet, som andre folk har brugt præstationsfremmende midler for at opnå, er en kæmpe bedrift for mig, og det er derfor, at jeg lægger al min energi her. 

I 2019 blev jeg træner, fordi jeg holdt af at blive klogere på kroppen og gerne ville lære fra mig om min store passion. For mig er glæden i livet at give folk et smil på læben. Det fandt jeg ud af, at jeg havde evnerne til gennem fysisk træning og dét, har jeg nydt lige siden. 

Hvordan forberedte du dig til DFNA 2023 Classic Physique, og hvad betød det for dig at vinde? 

Jeg havde en utrolig produktiv off-season, der startede i september 2021 og sluttede i november 2022. Herefter påbegyndte jeg min diæt, som varede i hele 7 måneder, hvor jeg bl.a. gennemgik et fedttab på 25,3 kg. Det var mange måneder med ingen missede træningspas, utallige mængder skridt, tracking af hver eneste kalorie, helt ned til detaljerne, samt en masse øvelse i form af posering og udstråling. 

Det var en kæmpe drøm at vinde. Mit mål var at blive den bedste overhovedet muligt. Jeg havde et mål om at komme i top-5. At jeg ovenikøbet vandt var meget følelsesladet for mig, fordi det hårde arbejde betalte sig. Der var mange følelser indblandet, fordi både familie, venner og mit arbejde naturligvis blev berørt af en hård konkurrencediæt. 

Hvordan håndterer du balancen mellem træning, arbejde og personligt liv? 

Det er fantastisk at arbejde i et træningscenter. Det gør det meget nemt at få klaret dagens træning og holde mig fysisk aktiv. Jeg vil aldrig nogensinde kunne nå, hvad der minder om samme daglige bevægelse, hvis ikke det var fordi, at jeg fløj rundt og gik utallige skridt dagligt. 

Som selvstændig kan jeg jonglere med mange bolde i luften og selv styre mine arbejdstider. Af samme grund kan jeg tilpasse og justere min kalender og arbejdsdag efter de personlige rammer derhjemme. Det er et meget fleksibelt liv at være personlig træner, men man skal også være tilgængelig det meste af tiden. Hvis man altså yder den samme service, som jeg gør. 

I min off-season, er folk omkring mig ikke berørt af mine kostvaner på samme måde, som de er i min diætperiode. Jeg spiser bare enorme mængder mad, drikker et glas vin og sørger for at opnå et højt proteinindtag hver dag, uden at jeg tracker det. 

Hvilken rolle spiller ernæring i din træning? 

Ernæring spiller en kæmpe rolle. Jeg går meget op i at få spist nok hver dag og jeg er ret opmærksom på mit proteinindtag, så alt den energi jeg bruger på at få trænet hårdt også giver pote. Uden proteiner kommer man ikke til at opnå noget ekstraordinært med sin fysik. Og det vil jeg gerne Jeg gider ikke være som alle andre. Jeg vil gerne være en af dem, der sætter standarden for naturlig bodybuilding i Danmark. 

Hvordan holder du dig motiveret og fokuseret, både i din egen træning og når du træner andre? 

Med min disciplin! Jeg ved, at alle, der er bedre end mig derude, gør nøjagtig det samme som mig og sommetider også mere til. Jeg tillader mig selv at have dårlige dage. Mit fokus er altid på det positive og det jeg kan styre. Alt udenfor min kontrolcirkel, som hindrer mig i at få trænet, spist eller sovet, må jeg håndtere og arbejde med. For mig handler det om planlægning, struktur og disciplin. Det kommer jeg langt med. Jeg er meget sjældent motiveret og jeg tænker faktisk ikke så meget over motivation som en faktor.

#}
Emil Ryberg

Hvordan tilrettelægger du din egen træning, og hvad er dine personlige træningsmål som atlet?

Jeg træner mellem mine klienter, når jeg har pauser. Der er altid et passende tidspunkt midt på dagen, hvor folk er på arbejde. Her klarer jeg min træning. Jeg sætter ofte 2,5 time af til opvarmning, træning, at have ondt af mig selv efter træningen og til sidst et bad efterfulgt af noget næring. I øjeblikket træner jeg 4 gange om ugen, hvoraf 2-3 gange klares i hverdagene og resten klares om lørdagen, hvor jeg har helt fri. 

Mine mål er at bygge en bedre fysisk, udvikle mine weakpoints og langsomt blive bedre over tid. Løbende sætter jeg også nogle præstationsdelmål, som fx kunne være at dødløfte 250 kg. for én gentagelse. Det kunne være rimelig badass. Men jeg har ikke travlt med det, da mit mål og min førsteprioritet er at øge min muskelmasse.

Hvordan tilpasser du træningsprogrammer og kostplan til dine klienters individuelle mål og behov?

Jeg har meget sparring med klienter om deres dagligdag og målsætninger.

Klienters programmer opdateres løbende og vi er i ugentlig kontakt, hvor vi justerer øvelserne, volumen og intensiteten ud fra den retning, som vi bevæger os.

Ingen at mine klienter følger kostplaner. De følger den makro coaching, som jeg giver dem. Vi snakker om ernæring og IIFYM (If It Fits Your Macros), der handler om at tilpasse kalorier og makroer til målet og derfra vælge mad, der passer inden for rammerne.

Hvordan definerer du succes, både for dig selv og for dine klienter?

Succes er en anerkendelse af de små ting i livet. De små mål, som førhen var store mål i ens eget hoved. Udviklingen, som man ikke selv bemærker, er for mig succes. Fordi så ved jeg, at både min klient og jeg selv har fokus på det vigtige, nemlig at være investeret i processen og ikke i udfaldet. Succes er især, når man opnår et mål og allerede ved, hvad det næste skal være, før man overhovedet er nået i mål med det nuværende.

Hvordan integrerer du den nyeste viden og forskning inden for træning i dit arbejde?

Jeg tester ny viden og teori af på min egen krop, før jeg kaster mine klienter ud i det. De øvelser og den viden, som jeg over tid har suget til mig, dykker jeg ned i teoretisk og tester det herefter af i praksis for at vide, hvad der rent faktisk virker og hvad der ikke virker.

Kan du dele en succesoplevelse eller en udfordring, du har haft med en klient?

Der er virkelig mange. Men min klient, som for to år siden virkelig havde udfordringer med sin styrke og kondition, formåede gennem god sparring og kontinuerlig træning at blive atletisk og stærk nok til at gennemføre og bestå optagelsesprøven i det danske politi som kvinde. Det gjorde mig enormt stolt.

Derudover har jeg også en anden smuk case, vedrørende en kvinde i trediverne, som kom til mig med en deadline på 12 uger. Der skulle hun nemlig i fertilitetsbehandling, men skulle smide 15 kg. inden. Til trods for at alle vores odds var imod os, nåede vi vores mål. Da hun tre måneder inde i behandlingen fortalte mig, at hun endelig var gravid, fik jeg lidt tårer i øjnene. 

De fik en smuk pige.

Hvorfor mener du, at det er vigtigt at investere i en personlig træner?

Fordi du kun har én krop. Lær at bruge den i god tid og lær at bruge din krop korrekt. At være sund, stærk og rask er det eneste, du ikke kan købe for penge. Derfor kan en personlig træner have en kæmpe positiv indflydelse på din hverdag og din fremtid. Jeg siger ikke kun det her, fordi jeg selv er træner, men fordi jeg ovenikøbet selv har en coach, der hjælper mig, vejleder mig til at blive bedre og som jeg står til ansvar overfor.

En personlig træner kan så meget mere end blot at tælle gentagelser og lave et fornuftigt træningsprogram. Hos de trænere, som inderligt brænder for deres fag, får man også en sparringspartner og potentielt en relation for livet.

Har du nogle råd til dem, der overvejer at starte med træning eller bodybuilding?

Det er aldrig for sent, du kan aldrig starte for tidligt og du kan aldrig lave for lidt. I min optik er alting bedre end ingenting. Om det vedrører at komme i gang med at træne eller at tage sin træning til et højere niveau, spiller ingen rolle. I starten vil det altid være hårdt og grænseoverskridende. Lidt ligesom at lære at cykle for første gang. Det synes ingen af os var pinligt og der var nok ingen omkring os, som havde en mening om det. Vi tænkte heller ikke rigtig selv over det, fordi vi var børn.

Det er som regel sværere som voksen, fordi vi ofte frygter, hvad andre tænker om os. Lige netop det er grunden til, at mange bliver bremset i at handle og turde tage næste skridt. Det må vi lave om på.

Hvis man gerne vil være bodybuilder, giver det god mening, at man fra start får fingrene i et godt struktureret program, som sørger for, at man kan lave progression og holde styr på sin træningsfremgang. Derudover giver det mening at søge inspiration og viden fra andre, som har været i bodybuilding-gamet i mange år. Og til sidst, men ikke mindst! Brug nu minimum 5+ år på at træne og opnå dit potentiale og tænk over grunden til, hvorfor du træner. Hvis ikke du ønsker at stå på verdens største scene inden for bodybuilding, kan jeg ikke se en eneste grund til, at du overhovedet bør overveje at tage præstationsfremmende midler.

Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)