Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
På jagt efter favoritudstyr? Se vores anbefalinger her

Mød Josephine Sander: Balancen mellem træning og familietid

Vi har taget en snak med vores nye atlet Josephine Sander, der er mor og samtidig prioriterer træningen i hverdagen.

Opdag hvor skønt udendørstræning er
Mød Josephine Sander: Balancen mellem træning og familietid
- af Fitness Engros
04.12.2023
Fitness Engros

Hvornår og hvordan begyndte du for alvor at fokusere på træningen i hverdagen? 

Sport har altid været en naturlig del af min dagligdag, og som barn dyrkede jeg sport, fordi jeg synes, det var sjovt. Jeg gik både til springgymnastik, ridning og svømning. 

I gymnasiet begyndte jeg at cykle til skole, fordi jeg syntes det var dejligt at få den daglige cykeltur og frisk luft. Det var ca. 16 km hver vej. Det var også i gymnasiet, at jeg begyndte at styrketræne. Jeg ved faktisk ikke helt, hvad det var der gjorde, at det lige blev styrketræning, men jeg fik lagt et program, og så var jeg i gang. 

Senere valgte jeg at uddanne mig til bike-instruktør, hvor jeg samtidig trænede op til og deltog i bikinifitnesskonkurrencer. Det krævede enormt meget fokus, men heldigvis gik det også godt, og gav mig endnu mere motivation. 

Jeg blev nr. 2 til Newcommers i 2014, Danmarksmester i 2015 og nr. 2 til Norway Open i 2015. Efter jeg havde forsøgt mig i flere udenlandske konkurrence, hvor jeg ikke var tilfreds med resultatet, havde jeg behov for at fokusere på noget andet, end hvordan min krop så ud. Jeg havde mere lyst til at fokusere på, hvad kroppen var i stand til. Jeg gik et stykke tid og overvejede, om jeg skulle stille op i Athletic Fitness, hvor man bl.a. skal ro og lave pull ups på scenen. Jeg endte dog i stedet med at melde mig ind i det lokale crossfit center, og senere uddannede jeg mig til personlig træner og kostvejleder. 

Hvordan får du tid til træning med to små børn? 

Mit træningsliv har ændret sig markant, efter jeg fik børn. Fleksibilitet er et nøgleord nu, og jeg accepterer, at jeg ikke nødvendigvis får trænet 3-6 gange om ugen hver uge. 

Jeg arbejder også kun 30 timer om ugen, så det giver mulighed for at træne lige efter arbejde. Nogle dage prioriterer jeg i stedet at hente børn og det er et evigt dilemma. Hvis jeg ikke får trænet lige efter arbejde, kan jeg også sagtens finde på at tage en træning derhjemme, når børnene er puttet. 

Derudover bruger jeg også tit tid på gåture, tumleture eller cykelture med børnene. 

Hvordan prioriterer du træningen i hverdagen, og er det på bekostning af noget andet? 

Både min kæreste og jeg prioriterer træningen ret højt. Træningen er en fast del af vores ugentlige struktur, og vi forsøger altid at give hinanden plads til at få trænet. Det giver os begge mere overskud i hverdagen, hvis vi får trænet. Træningerne kan dog være mange ting for mig, og jeg laver en blanding af styrketræning, crossfit, MTB, surf, gåture, løbeture og yoga. Mine træninger er altid ret spontane og er afhængige af både søvn, tid og familie. 

Aftentræningen i garagen kan selvfølgelig være på bekostning af kærestetid, men vi tager også gerne en træning sammen i garagen og kalder det for kærestetid. 

Hvad gør det for dig at træne? 

Træningen får mig til at slappe af, og giver en god ro og kontakt til kroppen. For at kunne mærke mig selv og mærke, hvordan jeg har det, har jeg brug for at være i kontakt med min krop. Træningen giver mig overskud og fornyet energi, så jeg kan være en god mor og en god kæreste. Det giver mig mental styrke at føle mig fysisk stærk. Jeg tror på, at det hænger sammen. Derfor prioriterer jeg også min træning. 

Hvordan finder du motivation og overskud til at få træningen klaret? Specielt hvis den står på en sen aftentræning. 

Min motivation er i bølger, og derfor er det heller ikke altid, at jeg er topmotiveret. De dage, hvor motivationen er lav, laver jeg normalt en aftale med en veninde, om at lave en workout sammen. Hvis motivationen er helt i bund, så springer jeg træningen over den dag. 

Aftentræningen kan til tider være utrolig svære at geare sig op til, men hvis jeg tager træningstøjet på et stykke tid før og mentalt forestiller mig træningen, så er det meget nemmere for mig at få gjort det. Derudover plejer jeg at skrue godt op for musikken i garagen. 

Hvordan håndterer du perioder med træthed eller manglende motivation i din træning, og hvordan genfinder du din træningsglæde? 

Jeg lytter meget til min krop. Når jeg har perioder med træthed, laver jeg mere skånsom træning, hvilket kunne være udstræk, yoga, gåture eller en let cykeltur. Det kunne også sagtens være styrketræning, dog med færre gentagelser og lavere vægt. 

Jeg er glad for at træne, og i perioder med træthed savner jeg egentlig træningen. Så jeg skal normalt ikke genfinde træningsglæden. Men hvis der har været en længere pause fra træningen, af den ene eller den anden grund, så plejer jeg normalt at komme tilbage til rutinen med små skridt og laver den træning, som jeg synes er sjov. 

Du er ejer af Klitmøller Outdoor Fitness. Hvad giver det dig at være træner? 

Jeg startede Klitmøller Outdoor Fitness, fordi jeg savnede at undervise. Med to børn, er der ikke meget tid til at have klienter 1-1. Og så er der bare virkelig noget fantastisk ved at være flere mennesker sammen om at træne. 

Jeg synes, det er fantastisk at kunne facilitere, at kvinder, her i Klitmøller, kommer ud og bevæger sig sammen. Det giver en dejlig følelse af at bidrage til lokalsamfundet. At træningen foregår udendørs, er primært fordi, at de fleste af os, som bor herude, virkelig elsker at være aktive udenfor. Derudover giver naturen en unik træningsoplevelse hver gang. Der er frisk luft, variation i terrænet og at bruge naturens faciliteter, gør udendørstræning magisk. Vinteren kan dog være virkelig barsk herude, og derfor holder jeg pause hen over vinteren. 

Hvordan kombinerer du indendørs og udendørs træning, og hvad er fordelene ved hver type træning for dig personligt? 

Min kombination af indendørs og udendørs træning afhænger meget af vind, vejr og familie. Udendørstræning giver frisk luft og en naturlig variation, mens indendørstræning er uafhængigt af vejret og kræver knap så meget tøj i vinterhalvåret. 

Udendørstræning har den fordel, at man, udover frisk luft, får naturligt lys, hvilket har en positiv indvirkning på mit humør og energiniveau. Det er også skønt med variation i terrænet. Det giver naturlige udfordringer, som er med til at forbedre balance, styrke og kropskoordination. Det kan fx være en spontan bakkespurt på en klit ved stranden eller måske skal du omkring et væltet træ på en løbetur. 

Fordelene ved at træne indenfor er vejr-uafhængigheden. Uanset om det er regn, sne eller varmt kan indendørstræning gennemføres uden ekstra tøj eller vejrmæssige forhindringer. Jeg synes også det er skønt at træde ind i et træningscenter med lækkert udstyr eller andre faciliteter. Derudover er det også en klar fordel, at jeg kan træne i mit eget home gym i garagen, når det er mørkt udenfor!

Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)