Bolde

Er du på udkig efter en alsidig og kvalitetsrigtig træningsbold med eller uden vægt? Så er du landet på den rigtige hjemmeside.

Hos Fitness Engros forhandler vi en lang række af forskellige bolde til træning, genoptræning, massage og meget mere. Vi har bolde til ethvert behov og budget, så vi kan også indfri dine ønsker.

Der er mange gode grunde til at træne med en træningsbold

Hvert år bliver der langet rigtig mange træningsbolde over disken, og det er naturligvis ikke uden grund.

Den store efterspørgsel efter sådanne bolde hænger sammen med, at der er et utal af fordele ved at træne med en træningsbold. Fordele, som du ikke må snyde dig selv for at tage del i.

Her er nogle af fordelene:

 1. Der er rig mulighed for at få en alsidig træning grundet de mange forskellige øvelser
 2. Det er et billigt og simpelt træningsredskab
 3. Boldene kan med fordel bruges til genoptræning af sportsskader o.l.
 4. Du kan træne din kropsholdning

En træningsbold fungerer pragtfuldt til styrketræning og genoptræning, men det er også muligt at bruge mange af boldene til pilates, crossfit og andre træningsformer. Du kan altså bruge træningsbolden til mange ting, og alene af den grund, at redskabet byder på mange anvendelsesmuligheder, gør den til et godt køb.

Valg af træningsbold

At vælge den rigtige træningsbold kan være lettere sagt end gjort, når der er så mange valgmuligheder. I vores sortiment præsenteres du f.eks. for både traditionelle træningsbolde, medicinbolde, massagebolde og en række andre typer af bolde til træning.

Læs mere om de forskellige boldtyper herunder:

 • Traditionel træningsbold – Den traditionelle træningsbold, der typisk er fremstillet af et gummimateriale, egner sig rigtig godt til træning af både mave, ryg og balance, men med lidt kreativitet vil du kunne træne hele kroppen. Disse store træningsbolde er meget prisvenlige og fås i øvrigt i flere størrelser – ofte fra 55 til 75 cm i diameter.
 • Medicinbold – En medicinbold er en bold med vægt. Sådanne bolde fås med eller uden håndtag, og de egner sig glimrende til både styrketræning, crossfit, genoptræning og meget mere.
 • Massagebold – En massagebold er, som navnet antyder, en bold, der kan bruges til massage. Du kan med fordel bruge massagebolde med henblik på at opnå øget blodomløb samt færre myoser og muskelspændinger.
 • Wall ball – En wall ball er, ligesom medicinbolden, en bold med vægt, der er velegnet til crossfit. Som navnet lidt afslører, så skal bolden kastes op ad væggen med stor kraft. Gå ned i squat, rejs dig eksplosivt op og kast bolden – og gentag dette.

Den ideelle størrelse træningsbold

I jagten på den perfekte træningsbold skal du ikke kun gøre dig tanker om, hvilken type af bold du vil anskaffe dig. Du skal også finde den ideelle størrelse. Træningsbolde fås nemlig, som vi har været inde på, i flere størrelser.

Du finder den rette størrelse ved at tage udgangspunkt i to faktorer – boldens diameter og din kropshøjde. Mere om dette herunder.

Her er nogle af de mest populære størrelser:

 • 55 cm (til personer med en højde på under 171 cm)
 • 65 cm (til personer med en højde på mellem 171 og 186 cm)
 • 75 cm (til personer med en højde på over 186 cm)

Jo højere du er, desto større en træningsbold bør du som hovedregel købe. Vær også opmærksom på boldens maksimale brugerbelastning.

Kontakt os for input til, hvilken størrelse du skal vælge i tvivlstilfælde.

Med eller uden vægt?

Vi forhandler ikke kun små og store træningsbolde, men også træningsbolde med og uden vægt.

Du bør som hovedregel vælge en træningsbold uden vægt, hvis du ønsker at træne din balance, kropsholdning eller koordination.

En træningsbold med vægt bør være at foretrække, hvis du mangler en passende bold til vægttræning eller crossfit.

Disse øvelser kan du lave med en fitness bold

Du kan lave rigtig mange forskellige træningsøvelser med en fitness bold, herunder stribevis af gode rygøvelser og maveøvelser. Nogle af øvelserne er mere komplekse end andre, men fælles for dem alle er, at de kan udføres med en fitness bold som det eneste træningsudstyr.

Eksempler på gode øvelser:

 • Planke med underarmene på bolden (mave, ryg og core)
 • Armbøjninger med underbenene på bolden (triceps og bryst)
 • Twists med en bold i hænderne (skrå mavemuskler og core)
 • Swiss ball dips (triceps)
 • Kneeling ball roll out (mave, ryg og core)
 • … og mange andre øvelser til både under- og overkrop!

En fitness bold vil i princippet også kunne fungere som en kontorstol. Brug en traditionel træningsbold som kontorstol på hjemmekontoret eller på jobbet, hvis du vil bevare en god og sund kropsholdning.

Stort udvalg af slidstærke træningsbolde

Hos Fitness Engros byder vi på et af markedets største og bedste udvalg af træningsbolde. Der er vel at mærke tale om kvalitetsbolde fra mærker som Crossmaxx, LMX., Dynamax, Select og mange andre velrenommerede mærker.

De mange træningsbolde kan bruges i både fitnesscentre og homegyms, hvorfor vores udvalg retter sig mod både private og erhverv.