Multimaskiner

Multimaskinen er en træningsstation

Kniber det med at nå træningen hver dag? – Når hverdagen kommer i vejen, kan det være en udfordring at nå ned i fitnesscenteret lige så ofte som du gerne ville. Så kan løsningen være en multimaskine. Multimaskiner kendes som pulleys eller functional trainers. En multimaskine er en træningsstation, der giver dig mulighed for at lave flere øvelser i den samme maskine.

I træningscenteret kan du opbygge multimaskiner, der er koblet sammen til flere forskellige stationer. Det kan være en fordel, når centeret har begrænset med plads. Eller hvis du har brug for en alsidig maskine til sportsklubben.

Functional trainers har altid to kabler med hvert sit vægtmagasin. Du kan udskifte håndtag og stænger så de passer til din workout. Kabelmaskiner er lavet til varieret træning med træk.

Træning er blevet populært

Der er flere og flere mennesker, der vælger at have træningsudstyr derhjemme. Det kan være alt fra et lille hjørne i soveværelset til et fuldt udstyret træningsrum i kælder eller garage. Uanset, så er home gyms blevet populære.

Samtidigt er vi alle blevet mere bevidste om, at det er sundt at træne. Vi skal holde vores krop i form for at bevare et stærkt immunforsvar og for at kunne klare hverdagens udfordringer bag en computerskærm. Derudover er træning sjovt. Der er intet som følelsen af at have brugt sin krop og mærke, at den bliver stærkere.

Bevidsthed om træning stiller krav til udstyr. Det er slut med 80’ernes spinkle træningsudstyr hvis største fordel var, at det kunne skubbes ind under sengen – og sjældent blev trukket ud igen.

I dag har du brug for kvalitet og funktionalitet, fordi du rent faktisk bruger dit udstyr – og det skal se godt ud. Vores multimaskiner er egnet til både brug derhjemme og i træningscenteret. Den største fordel ved multimaskiner er, at de tilbyder alsidig træning og optager lidt plads.

Guide til en god functional trainer

Din brug af en multimaskine stiller krav til kvaliteten. Den skal være robust, og have bevægelige dele der kan holde til stor belastning. Her er nogle af de ting du bør være opmærksom på, når du vælger en maskine.

1. Vægtmagasiner. Når du vælger en maskine skal du sikre dig at vægten giver dig mulighed for at udvikle dig. Det kommer selvfølgelig an på hvad du skal bruge maskinen til, men et vægtmagasin på omkring 60-70 kilo burde dække de fleste begynderes behov. Hvis du er øvet og træner med tung vægt, skal du nok sigte efter en maskine med 80-100 kilo.

2. Indstilling. En god multimaskine har mulighed for flere indstillinger. Hvis du træner med en forkert indstilling, risikerer du at få skader. Det er nødvendigt at kunne indstille maskinen for at du kan isolere de muskler du vil træne. Den skal passe til din krop og niveau.

3. Kabler og taljer. Det kan være svært at vide, hvad du skal kigge efter, men kabler og taljer er ofte maskinens svage punkt. Pas på med taljer og lejer der er lavet af plastik. De giver større modstand, og bliver hurtigt slidt ned. Gode kabler og taljer giver en gnidningsfri oplevelse. De er stærke og næsten lydløse i bevægelsen.

4. Høj kvalitet. Når du køber en multimaskine, er det ofte en engangsinvestering. Det kan betale sig at bruge penge på god kvalitet. Vi har flere forskellige mærker du kan vælge imellem, men alle har høj kvalitet og kan bruges både hjemme og i center. Når du vælger en maskine, anbefaler vi at du køber et anerkendt mærke, der er stabilt og robust. Brug os gerne til rådgivning.

Multimaskinens fordele

Hvis du er professionel vægtløfter, så får du nok ikke meget glæde ef en multimaskine. Den erstatter ikke frie vægte. Men for dig der er nybegynder eller rutineret styrketræner, er en functional trainer perfekt. Den er særligt egnet til cirkeltræning og workouts med hurtige skift.

Du kan hurtigt skifte fra en øvelse til en anden, fordi du nemt kan skifte vægt og håndtag. Du behøver ikke at bevæge dig til en ny maskine i centeret – hvor du måske må vente i kø. Du kan blive ved den samme maskine under hele træningen.

Det betyder, at du kan gennemføre en workout på relativt lidt plads. Netop derfor er maskinen egnet til træning derhjemme.

Sikkerheden er høj, og du er ikke afhængig af en træner til instruktion. Selv med et begrænset kendskab til øvelser kan du nemt betjene maskinen. Vægte er stakket i magasiner, så du risikerer ikke at tabe dem.

Når du træner kan du styrke hele kroppen. Alt efter hvilken maskine du vælger, kan du isolere og træne næsten alle kroppens muskler. Det giver en meget varieret workout.

Maskinerne kan sættes sammen så de opfylder præcist dine behov. De kan endda sættes sammen med flere stationer til flere brugere ad gangen. Selvom du kun har en maskine til rådighed, kan du sagtens træne samtidig med en makker, fordi der er to vægtmagasiner. Det giver mange muligheder for makker- eller hold-workouts.