Fri fragt ved køb over 995,-
365 dages returret
Kundeservice: +45 56 14 15 44
FIND APRIL FAVORITTERNE HER

Vejledning til rengøring og desinficering af udstyr

Sådan rengører og desinficerer du træningsudstyret uden at udstyret lider skade.

Vejledning til rengøring og desinficering af udstyr
Vejledning til rengøring og desinficering af udstyr
- af Fitness Engros
15.08.2023
Fitness Engros

Her finder du vores anbefalinger til rengøring og desinficering af udstyret i træningscenteret eller i dit Home Gym, så bakterier bliver dræbt, og du samtidig kan passe bedst muligt på udstyret. Det er særdeles vigtigt at bemærke, at nogle kemikalier, der indeholder ammoniak, salmiakspiritus og opløsningsmidler har en skadelig effekt på udstyret, og derfor frarådes det på det kraftigste at bruge disse.  

Spørgsmål? Er du i tvivl eller har spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte vores serviceafdeling på service@fitnessengros.dk eller tlf. 56 14 15 44.

Generelle råd  

Det er vigtigt at have styr på den generelle rengøring i dagligdagen, så udstyret altid står i flotteste stand. Vi anbefaler altid at bruge en mild sæbeblanding til daglig rengøring, dog skal du helst ikke bruge for meget sæbe, da det med tiden kan trænge ind i f.eks. gummihåndtag og kan resultere i nogle meget klistrede håndtag.  

Derudover fraråder vi at sprøjte vand eller sæbe direkte på udstyret. Du bør i stedet bruge en hårdt opvredet mikrofiberklud og derefter tørre efter med en tør klud. Det er en god ide at desinficere udstyret 1-2 gange om ugen med desinficeringsmidler.  

Gulv

Det er altid en god ide at rengøre og vedligeholde dit gummigulv. Det er vigtigt at vaske dit gulv på den helt rigtige måde, for at undgå at ødelægge det.  

Når du skal vaske gummigulvet, kan du med fordel bruge Granuflex Pro Cleaner 3 in 1, som er en sæbe, der er udviklet af Granuflex specifikt til vask af gummigulv. Det er en 3-in-1, dvs. at den både renser, neutraliserer og opfrisker gulvet og desuden er den beregnet til alle slags miljøer. Rengøringsmidlet er fuldstændig sikkert for både mennesker, dyr og alle materialer.

Undgå visse midler til rengøring og desinficering af udstyr  

Det er vigtigt at have helt styr på deklarationen, så vi anbefaler altid at læse den grundigt, hvis du benytter industrielle rengøringsmidler. Du bør nemlig undgå midler, der indeholder ammoniak, salmiakspiritus og opløsningsmidler. Disse midler kan forårsage at læder på puder og pøller vil tørre ud og revne og de kan samtidig have en blegende effekt. Derudover kan plastikken på træningsmaskiner ligeledes blive afbleget, revne og på anden vis blive ødelagt.  

Vores anbefaling til rengøring og desinficering

Vi anbefaler altid at rengøre betrækket/polstringen på denne specifikke måde, da du dermed vil kunne forlænge levetiden på dine maskiner:  

  1. Vask først med almindelig sæbe, således at overfladerne er helt rene. Hvis dette ikke er gennemført, vil de desinficerende midler ikke kunne dræbe bakterier og virus effektivt.  
  2. Påfør et desinficerende middel på overfladerne. Du kan benytte specielle renseservietter eller et flydende middel - du skal blot forsikre dig om, at midlet kan dræbe virus.  
  3. Lad rensevæsken sidde i hele den anbefalede virkningstid.  
  4. Lad overfladen lufttørre.   

Anbefalet desinfektionsmiddel

Vi anbefaler, at du benytter et desinfektionsmiddel bestående af 70 % ethanol og 30 % vand. Du bør helt undgå at benytte midler, der indeholder salmiakspiritus på dit fitnessudstyr. For at desinficere maskiner, bør du sprøjte desinfektionsmidlet på en klud og rengøre maskinen med kluden. Det kan aldrig anbefales at sprøjte rengøringsmidler direkte på maskinerne, da disse kan risikere at tage skade.  

Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard Her kan du betale med Anyday MobilePay Viabill GLS Pakkeshop Click & Collect (i 2630 Taastrup)