Tilbuddene slutter: Dage Timer Minutter

VEJLEDNING TIL RENGØRING OG DESINFICERING AF UDSTYR

10. juni 2020 Nyheder og artikler

Her finder du vores anbefalinger til rengøring og desinficering af jeres udstyr, så jeres medlemmer trygt kan træne hos jer, og så I samtidig kan passe bedst muligt på udstyret. Det er særdeles vigtigt at bemærke, at visse kemikalier har en skadelig effekt på udstyret. og at det derfor frarådes på det kraftigste at bruge disse.

Spørgsmål? Er du i tvivl eller har spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte vores serviceafdeling på [email protected] eller tlf. 56 14 15 44.


Generelle råd:

Brug en altid en mild sæbeblanding til daglig rengøring. Ikke for meget sæbe, da det med tiden trænger ind i gummihåndtag og giver nogle meget klistrede håndtag.

Sprøjt aldrig vand eller sæbe direkte på udstyret. Brug en hårdt opvredet mikrofiberklud og tør efter med en tør klud. Vask eksempelvis aldrig glidestænger på styrketræningsmaskiner med vægtstak.

Desinficer gerne udstyret 1-2 gange om ugen med desinficering jf. vejledning i link ovenover. Desinficeringen må ikke indeholde salmiakspiritus.


Gulv:

Granuflex Pro Cleaner:

Granuflex har deres egen sæbe som er specifikt udviklet til vask af gummigulv. De kalder den 3-in-1(Renser, neutraliserer og opfrisker). Den er beregnet til alle slags miljøer, og er fuldstændig sikker for både mennesker, dyr og alle materialer. Vejledning i brug og dosering er vedhæftet.

Pro Cleaner er nu oprettet i Uniconta og kommer på vores hjemmeside hurtigst mulig.

Generelle råd til gulv:

Udfordringen med gummigulv generelt, er jo at der er rigtig meget gnidningsmodstand når man forsøger at vaske med eksempelvis en mikrofibermobbe. Min personlige erfaring er at man kommer rigtig langt med daglig støvsugning(Alt efter behov selvfølgelig). Teknikken med støvsugeren er dog vigtig. Man er nødt til at støvsuge så vandret med støvsugerrøret som muligt, så gnidningsmodstanden bliver minimeret. Pletvask gulvet løbende og efter behov med eksempelvis Granuflex Pro Cleaner. Vask hele gulvarealet eksempelvis én gang om måneden eller én gang i kvartalet alt efter behov. Om muligt med gulvvaskemaskine ellers ved håndkraft. Brug altid så lidt vand som overhovedet muligt. Gummigulvet har små porer som der kan trænge vand ned i, hvis der står blank vand på overfladen. Desuden kan der trænge vand ned mellem gulvpladerne.

Hvor kan kunderne evt. købe rengøringsprodukter?

Jeg har tidligere haft rigtig gode erfaringer med Stadsing A/S - Clean Knowledge. Safe Solutions.

De kan levere alt i rengøringsprodukter! De er også aldeles behjælpelige med råd og vejledning.

OBS: De er ikke nogen officiel Fitness Engros samarbejdspartner - de er blot en personlig erfaring 😊 


Undgå visse midler til rengøring og desinficering af udstyr

Sørg for at læse deklarationen grundigt, hvis du benytter industrielle rengøringsmidler. Du bør undgå midler, der indeholder ammoniak, salmiakspiritus og opløsningsmidler. Disse midler kan forårsage at læder på puder og pøller vil tørre ud og revne og kan samtidig have en blegende effekt. Plastikken på træningsmaskinerne kan ligeledes blive afbleget, revne og på anden vis blive ødelagt.

Vores anbefaling til rengøring og desinficering

VIGTIGT! Hvis du vil bevare betræk og polstring intakt, skal du altid overholde nedenstående procedurer ved rengøring:

  1. Vask først med almindelig sæbe, så overfladerne er helt rene. Hvis dette ikke er gennemført, vil de desinficerende midler ikke dræbe patogenerne (bakterier og virus) effektivt.
  2. Påfør et desinficerende middel på overfladerne. Du kan anvende særlige renseservietter eller et flydende middel - vær sikker på at midlet kan dræbe virus.
  3. Lad rensevæsken sidde i hele den anbefalede virkningstid.
  4. Lad overfladen lufttørre.

Anbefalet desinfektionsmiddel

Vi anbefaler, at du benytter et desinfektionsmiddel bestående af 70 % ethanol og 30 % vand - undgå at benytte midler, der indeholder salmiakspiritus på jeres fitnessudstyr!

Sprøjt desinfektionsmidlet på en klud og rengør maskinen med kluden. Sprøjt aldrig rengøringsmidler direkte på maskinen!

Instruér personalet

Instruér personalet i den korrekte måde at rengøre jeres udstyr på samt indfør kutyme for, hvor ofte der skal rengøres, så det bliver en del af jeres faste rutine. Har I spørgsmål, kan I til enhver tid kontakte vores serviceafdeling på [email protected].


DOWNLOAD instruktionen som pdf under downloads.