LOUISE VENNEKILDE: OL-DRØMME I EN CORONA-TID

11. maj 2020 Nyheder og artikler

Louise Vennekilde er vægtløfter. Hun har det seneste års tid arbejdet benhårdt og målrettet mod at kvalificere sig til OL i Tokyo 2020. Men Corona er kommet i vejen, og nu er drømmen udsat på ubestemt tid.

Vi har snakket med Louise om, hvordan den nye situation påvirker træningen og hverdagen, og om hvordan det føles, når man fra den ene dag til den anden træner efter et mål, der pludselig ikke har en klar tidshorisont.

Hvordan har du det med, at OL er blevet udskudt, nu hvor det var så tæt på?

Jeg tror alle atleter, som træner frem mod OL, havde planlagt deres liv efter OL 2020, og det samme gælder selvfølgelig for mig. Så det, at det bliver udskudt, vender jo helt op og ned på mine planer både arbejdsmæssigt og privat, som jeg havde efter sommeren 2020. Det har givet en del frustrationer, men jeg er ikke i tvivl om, at så længe jeg har en chance for at komme med til OL, så vil jeg kæmpe for det!

Og hvordan påvirker det dig mentalt?

Min motivation var helt i bund, da træningscentrene lukkede ned. Jeg var et sted i min træning, hvor jeg skulle til at peake op mod EM i Rusland, hvilket jeg har arbejdet hen imod siden september måned. Så det gjorde virkelig, at min motivation var helt i bund, da jeg pludselig ikke vidste, hvad jeg nu arbejdede hen mod, og hvornår det overhovedet var muligt at konkurrere igen. Pludselig var alle de vaner, som mit liv er bygget op omkring, forsvundet og skal bygges op på en ny måde. Men nu mere jeg får opbygget nye vaner, nu mere motiveret føler jeg mig. Og nu flottere mit home gym bliver, nu sjovere er det altså også bare at træne :)

Er det stadig dit mål at kvalificere dig til OL?

Det er helt klart stadig mit mål at kvalificere mig til OL. Jeg er for tæt på, til at jeg giver op nu.

Har din træning ændret sig, efter du definitivt fik at vide, at OL blev udskudt?

Mit træningsprogram har ændret sig en del, for nu har jeg lige pludselig rigtig god tid til at bygge, da næste stævne formentlig først ligger i slutningen af året. Så der er en masse teknisk træning og så har jeg også fået lidt mere cardio på programmet, da jeg havde behov for lidt mere diversitet i min træning i denne tid.

Hvordan er dine træningsforhold nu, mens træningscentrene er lukket?

Jeg er så heldig at have nogle svigerforældre, som har en lade, som jeg må bruge til at træne i. Så jeg har efterhånden fået opbygget et rigtig fint home gym med en masse lækkert udstyr fra Fitness Engros. Det har været en kæmpe hjælp at have mit eget udstyr, så jeg har kunnet træne gennem hele denne periode. Og det bliver løbende opdateret med nyt udstyr, hvilket jeg er utrolig taknemmelig for.

Hvad prioriterer du under nedlukningen pga. Corona?

Jeg prioriterer at lave lidt anderledes træning i denne periode, altså lidt cardio samt anderledes styrketræning, da jeg har haft brug for at lave noget andet end kun vægtløftning. Desuden forsøger jeg at få styr på nogen af de små, jeg vil ikke kalde dem skader, men måske mindre overbelastninger, som jeg har bøvlet med de sidste måneder.

Følg Louise 

Du kan følge Louise på hendes Instagram @luluthelifter